Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 39676 tot 39680
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

Vele visionairs doen er niets aan

In tegenstelling tot hetgeen economen beweren, zijn er veel mensen geweest die de problemen en de crash van 2007 – 2008 zagen aankomen. Er is toen ook al veel over geschreven geweest. Het probleem echter was dat weinigen echt gehandeld hebben omdat ze niet overtuigd waren dat het ook effectief kon mislopen.

Diegene die het zagen aankomen en de moed hadden hun investeringsstrategie om te gooien en hun vermogen in goud en zilver omzette, zag zijn kapitaal fors stijgen. In de 5 jaar naar de aanloop van de val van Northern Rock stegen deze edelmetalen met 150 %. In deze 5 jaar signaleerde onder andere Marc Faber 13 duidelijk waarschuwingssignalen. Tijd genoeg dus om  zich voor te bereiden op wat kwam, tijd genoeg om zich in te dekken. Maar slechts weinigen hebben het effectief gedaan.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

Het immer groeiende kankergezwel dat Cyprus heet

De Cypriotische vastgoedbubbel barstte twee jaar geleden en sindsdien evolueert de toestand er van kwaad naar erger. Tussen eind 2011 en vandaag steeg de aanvrag voor een bailout van 2,5 miljard euro tot 20 miljard of 107% van het bbp. Wolf Richter schetst op ZeroHedge een onthutsend beeld van dit kleine land immer groeiende financiële problemen.

De Cypriotische banken en de regering, beiden berucht om hun corruptie, stonden er nog nooit zo slecht voor. In november 2011 kreeg Cyprus een eerste bailout van 2,5 miljard euro van Rusland. In juni dit jaar wankelden de banken opnieuw en vroeg Demetris Christofias (foto), leider van de Progressieve Arbeiderspartij en het enige communistische staatshoofd van Europa, om hulp van de Troika.

[...]

Bron: ftm.nl
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

Italianen bestolen door hun belastingdienst

Schandaal in Italië: particuliere belastinginners en ambtenaren staken €100 miljoen aan geïnde belastinggelden in eigen zak.

Nieuwe bezems vegen schoon. Dat was toch de indruk toen afgelopen winter de Italiaanse Fiod het skidorp Cortina d'Ampezzo binnenstebuiten keerde, op zoek naar zwart afgerekende brillen, designertasjes en kopjes koffie. Ook de wintersportgangers in hun glanzende bolides werden langs de fiscale meetlat van Mario Monti gelegd. Enfin, u kunt het hier teruglezen. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

Dow Jones op hoogste punt in bijna 5 jaar!

Wat is goed en wat is slecht? Het rapport over de banenmarkt in de U.S. bezorgde ons een wat ongemakkelijk gevoel. Akkoord, er zijn minder Amerikanen (officieel) werkloos en er zijn meer senioren aan het werk. Op dat vlak was september ongetwijfeld een meevaller.

Maar minder gunstig is dat de bedrijven de boot afhouden wanneer het op aanwervingen betreft. Kevin Caron van Stifel, Niclaus & Co woog beide elementen op een schoteltje tegen elkaar af en kwam toch tot de conclusie dat het positieve het zwaarst door woog.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

De Amerikaanse werkloosheidscijfers deel2: Part-Time banen

We already noted the absolutely stunning surge in reported Household Survey jobs which "added" 873,000 jobs, or the most since 2003 and the second most in the past decade, which was just a little bit off the Household Survey used in the monthly NFP jobs changes, which came at 114,000, or about 8 times less. But what was the reason for this epic jump in Household survey jobs? Simple, and those who have read our series on America's transition to a part-time worker society know the answer. The reason is that the number of part-time people employed for economic reasons soared by 582,000 to 8,613,000, the most since October 2011, and the largest one month jump since February 2009, when "restoring" confidence in the economy was all the rage... and just before the Fed announced the full blown QE1 in March of 2009. Odd symmetry.