Nieuws / Artikelen met het woord

57310 artikelen gevonden. Artikel 39676 tot 39680
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 september 2012

"Duitsland maakt met Griekenland dezelfde fouten als met Oost-Duitsland"

Moritz Schuller, columnist bij de Duitse krant Der Tagesspiegel, is niet te spreken over de aanpak van de Europese schuldencrisis door zijn land. Het probleem is dat de regering van Angela Merkel een ideologisch project volgt en de waarheid niet onder ogen durft te zien.

Duitsland heeft aan de Grieken auto’s van Mercedes en koelkasten van Bosch verkocht zonder dat die het geld hadden om ze te betalen. Anders uitgedrukt: de Grieken hebben die goederen gekocht met geld dat ze in feite niet hadden.

Bron: refdag.nl
Geplaatst: maandag 24 september 2012

Barroso helpt Europa niet verder

Europa heeft in deze tijden behoefte aan nuchtere samenwerking. De dagdromen van Barroso zijn zinloos, stellen drs. B. Belder en drs. D. J. Diepenbroek.

Het is Nederland grotendeels ontgaan, maar op woensdag 12 september sprak voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie in Straatsburg het Europees Parlement toe. De rede had een pretentieuze titel: ”State of the Union 2012”. De benaming is een rechtstreekse verwijzing naar de rede die de president van de Verenigde Staten elk jaar in het Amerikaanse parlement houdt. Dat schept dus verwachtingen.

Na het beluisteren van zijn rede rest slechts één conclusie: Barroso’s koers helpt de EU niet verder.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 24 september 2012

Bodemvissen met Jim Rogers

“Beursbodems worden niet gevormd door 4-jarige lows. Ze eindigen wanneer de koersen lows van de voorbije 10 of 15 jaar neerzetten.”

Het bovenstaande is een uitspraak van Jim Rogers.

Er zit veel waarheid in hetgeen hij zegt. Belangrijke bodems die gekocht mogen worden, komen meestal pas na bijzonder lange correcties.

Het duurt een tijdje vooraleer de laatste optimist de handdoek in de ring gooit en er enkel nog pessimisten resteren.

Bodems worden gevormd door een bijzonder groot pessimisme.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 24 september 2012

Het belang van een stabiele munt

Nadat Nixon in 1971 het door goud gedekte geld uit het monetaire systeem verwijderde, veranderde de productie economie, waarin de middenklas werknemers fatsoenlijke lonen verdienden, in een krediet economie  voor speculanten, waarin financiers miljoenen dollars binnenhalen zonder iets te produceren. Een zombie economie, waarin de ene helft leeft van de inspanningen van de andere helft, waarin de armen en gehandicapten leven van uitkeringen, en de rijken van defensiecontracten, landbouwsubsidies, allerlei stimuleringssubsidies, zoals o.a. de miljoenen dollars besteed aan de “fake”  globale warming en "groene” energiegroepen, miljarden dollars werden gegeven aan de banken, en triljoenen dollars gepompt in het financiële systeem, opdat de rijke lieden hun geld niet zouden verliezen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 24 september 2012

AEX opent lager

De beurs in Amsterdam is maandag lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met verliezen aan de nieuwe handelsweek. Beleggers blijven bezorgd over de economische vooruitzichten en de financiële situatie in Griekenland en Spanje.