Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 39681 tot 39685
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

De EU groeit steeds verder uit elkaar

Leven en werken in de EU heeft in toenemende mate een totaal verschillende betekenis, afhankelijk van in welke lidstaat u zich bevindt. De economische statistieken zijn immers duidelijk: de Europese Unie groeit steeds verder uit elkaar, schrijft de Wall Street Journal.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

10 onbeantwoorde vragen over Griekenland

Dit weekeinde gaf hij onomwonden aan dat Griekenland meer tijd moet krijgen om er weer bovenop te kunnen komen. Hij riep de bondskanselier echter eerst op om volledige openheid van zaken te geven. Hoe slecht staat Griekenland er werkelijk voor en wat gaat dat kosten?

We weten het niet. En we komen er ook niet achter. Want openheid van zaken is gedurende deze hele crisis het stiefkind van de democratie gebleken en naar de redenen daarvoor kan alleen geraden worden. Het enige dat wij zeker weten is dat Duitsland de politieke touwtjes van een Europese oplossing in handen heeft, omdat het bereid is zoveel eigen welvaart af te staan aan Zuid-Europa, of de Duitse bevolking dit nu leuk vindt of niet. Het is dat het hardwerkende Duitsland nog niet geconfronteerd wordt met keiharde bezuinigingen, anders was de vlam al lang in de pan geslagen.

Nu nog ligt het Europese leiderschap inzake de schuldencrisis in handen van Angela Merkel en daarom zou zij eigenlijk het initiatief moeten nemen om een lijst met veel gestelde actuele vragen op te stellen en die te beantwoorden. Dan laat ze zien dat zij Europa begrijpt. De Europese bevolking heeft er recht op om te weten wat er precies aan de hand is, hoe de vork in de steel zit en wat er gedaan kan/moet worden om te voorkomen dat de soep te heet gegeten wordt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Griekse staatsschuld loopt weer verder op

Niet alleen zal Griekenland in 2013 voor het zesde jaar op rij de effecten van een recessie ondervinden, ook loopt de staatsschuld van het land dit en volgend jaar verder op.

Dat blijkt uit de maandag gepresenteerde concept-begroting van het Griekse ministerie van financien.

Naar verwachting loopt de staatsschuld in 2012 op naar 169,5% van het bruto binnenlands product (bbp) waarna de overheidsschuld in 2013 verder stijgt naar 179,3% van het bbp.

Bron: refdag.nl
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Geruchten over Gaddafi's goudschat

Een persbericht zorgt in Libië voor de nodige opwinding: de vorig jaar gedode dictator Muammar Gaddafi zou zijn goud in de woestijn hebben verstopt. Slechts enkele mensen zouden op de hoogte zijn van de plek.

In de meer dan veertig jaar dat hij als dictator in Libië aan het roer stond, verzamelde Gaddafi geweldige rijkdom. Al tijdens de opstand in Libië die leidde tot de val van Gaddafi in oktober 2011, begon de jacht op de miljoenen van de alleenheerser.

Nu voedt een artikel de speculaties over het nog altijd niet gevonden vermogen. „Gaddafi heeft zijn goudschat in de woestijn begraven”, meldde zaterdag het Libanese dagblad Al-Diyar op zijn website. Informatie over de schat zou Abdullah Senussi, Gaddafi’s vroegere chef van de geheime dienst, bij verhoren hebben losgelaten. Senussi is begin vorige maand door Mauritanië aan Libië uitgeleverd.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Recordprijs benzine: 2/3 bestaat uit BTW en accijnzen

Eind augustus werd al aangegeven dat de benzineprijs op weg was naar nieuwe records. Het consumentencollectief UnitedConsumers liet toen weten dat de benzineprijs op korte termijn een nieuw record zou gaan behalen. De prijs van benzine stijgt door onder andere marktontwikkelingen, het (slechte) weer in bepaalde regio’s en natuurlijk politieke ontwikkelingen.

Op dat moment was onder andere het orkaanseizoen in de Golf van Mexico een oorzaak aangezien de productiviteit van de boorplatforms dan lager komt te liggen of zelfs stil kan komen te vallen. Politieke onrust is vaak ook een reden waardoor de prijs van ruwe olie en dus ook brandstoffen zoals benzine kunnen gaan stijgen. De recente onrust in het Midden-Oosten (Iran en Israël) maar ook de toegenomen spanningen tussen China en Japan zijn voorbeelden van politieke ontwikkelingen die de olieprijs kunnen opdrijven. De komende verhoging van het BTW-tarief was eind augustus ook al een teken van nieuwe records voor de prijs van benzine. Klik hier om hier meer over te lezen.