Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 39691 tot 39695
Bron: co.uk
Geplaatst: zaterdag 22 september 2012

Catalanen schreeuwen om onafhankelijkheid van Spanje

It is the latest move in a fast-escalating clash between Catalan nationalists and Spanish nationalists, the latter backed by King Juan Carlos and the Spanish military.

Jose-Manuel Garcia-Margallo, the foreign minister, threw down the gauntlet, calling Catalan secession “illegal and lethal”. He warned that Spain would use its veto to stop the region of Catalonia becoming an EU member “indefinitely”.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 22 september 2012

Werkloosheid zal blijven stijgen in 2013

Persberichtje van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Met daarin de nieuwe cijfers over de werkloosheid in Nederland. In augustus 2012 kwamen er in Nederland 4.000 werklozen bij. Dat zijn er afgerond 130 per dag. Inmiddels zitten 514.000 Nederlanders zonder werk. Uit de grafiek hieronder is te zien dat we te maken hebben met een stijgende trend. De cijfers over de werkloze beroepsbevolking worden gebaseerd op de 'enquête beroepsbevolking' van het CBS. Het is een steekproef dat maandelijks onder 30.000 personen worden gehouden. Die 30.000 stellen dus even de gehele Nederlandse beroepsbevolking voor.

[...]

Bron: visionair.nl
Geplaatst: zaterdag 22 september 2012

De VS lost het probleem met haar staatsschuld op

The Onion News Network heeft een prachtige oplossing gevonden voor de staatsschulden waar overheden mee zitten. Misschien moeten we dit in Nederland ook eens gaan overwegen?

Waar The Onion hier een grap over maakt gebeurt overigens in het echt wel regelmatig en heeft de VS onder meer gebruikt bij hun overname van Irak. Waarbij ze alle schulden van het regiem van Saddam Hoessein hebben laten verlopen onder het kopje Odious Debt.  Een concept waar we in Nederland ook eens over na zouden moeten denken in het kader van alle kosten die straks met het ESM gemaakt gaan worden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 22 september 2012

'Finland blokkeert verdubbeling noodfonds'

Finland blokkeert een verdubbeling van het Europese noodfonds ESM uit angst voor een te grote blootstelling aan het fonds.

Dit meldt The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen.

Ministers van Financiën waren naar verluidt al akkoord over twee maatregelen die het fonds zouden vergroten. De bepalingen zouden de slagkracht van het fonds vergroten van 500 miljard euro naar 1 biljoen euro.

Bron: ad.nl
Geplaatst: zaterdag 22 september 2012

Helft winkeliers in financiële nood

Bijna de helft van de Nederlandse winkels verkeert in grote problemen. De economische crisis en jarenlange lastenverzwaringen hebben tienduizenden bedrijven naar de rand van de afgrond geduwd. Dat zegt Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland vandaag in het AD. Als er niets gebeurt, zullen duizenden bedrijven het loodje leggen

Met uitzondering van de levensmiddelensector gaat het dramatisch in de detailhandel. Bloemisten, boekhandels, woninginrichters, allemaal merken ze de gevolgen van de crisis harder dan ooit. De consument besteedt minder, maar de ondernemer krijgt jaarlijks wél te maken met lastenverhogingen. 'In het Kunduz-akkoord gaan de lasten opnieuw met 9 miljard euro omhoog. Daar ben ik helemaal klaar mee,' zegt Biesheuvel.