Nieuws / Artikelen met het woord

57841 artikelen gevonden. Artikel 39691 tot 39695
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

'Griekenland komt eind november in geldnood'

Zonder nieuwe hulpleningen komt Griekenland eind november in geldnood. Dat zei de Griekse premier Antonis Samaras in een vrijdag gepubliceerd interview met de Duitse krant Handelsblatt.

''Liquiditeit is van levensbelang, daarom is de volgende tranche van de hulpkredieten zo belangrijk'', stelde Samaras. Op de vraag hoe lang zijn land het nog zonder nieuwe hulpleningen kan uithouden, antwoordde hij: ''Tot eind november, dan is de schatkist leeg''.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

'Staat wacht strop met belastingen'

Het nieuwe kabinet krijgt te maken met grote belastingtegenvallers.

Dat zeggen vooraanstaande fiscalisten, onder wie Flip de Kam. Volgens hem zijn het CPB en het ministerie van Financiën te optimistisch, doordat beide ervan uitgaan dat de belastinginkomsten mee zullen stijgen met de economische groei. ''Maar de afgelopen jaren is juist gebleken dat de inkomsten nauwelijks meegroeien met het bbp", aldus De Kam.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

Les Pigeons: een kapitalistische revolutie in socialistisch Frankrijk

Franse ondernemers beginnen te beseffen wat de socialistische visie van hun president betekent en roepen woedend op tot een einde van het radicaal links beleid, vooraleer het te laat is en het ondernemerschap helemaal verdwijnt, aldus Wolf Richter op ZeroHedge. De tegenstanders van Hollande noemen zich nu ’Pigeons’ en vormen een nieuw blok in het politieke landschap van Frankrijk.

De aanleiding voor de huidige golf aan protest op internet en de traditionele media was een artikel in La Tribune, waarin John-David Chamboredon, het hoofd van het internetstartupfonds ISAI, schreef dat nieuwe investeringen en aanwervingen uitblijven omwille van de stijgende vermogenswinstbelastingen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

Nikkei eindigt licht hoger

De beurs in Tokio is vrijdag licht hoger geëindigd. Beleggers hopen dat het Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag wordt vrijgegeven, zal meevallen. De Nikkei sloot 0,4 procent hoger op 8863,30 punten. De Japanse beurs kwam daarmee deze week nauwelijks van zijn plaats. Het weekverlies bleef beperkt tot 7 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

'Hogere opening AEX'

De beurs in Amsterdam zal vrijdag waarschijnlijk licht hoger openen. Ook de andere Europese beurzen zullen met kleine winsten beginnen. Beleggers kijken uit naar het officiële banencijfer van de Amerikaanse overheid, dat later op de dag wordt vrijgegeven.

,,De AEX begint 1 tot 1,5 punt hoger in navolging van het positieve slot op Wall Street. De markt lijkt op een positief Amerikaans banenrapport te rekenen gezien de grote aantallen aankopen van kortlopende call opties voorafgaand aan het cijfer. Berichten dat Spanje bij een hulpverzoek 450 tot 650 miljard euro aan steun nodig heeft lijken te worden genegeerd. Dit zou betekenen dat er meer geld moet in het noodfonds ESM, dat maandag in werking treedt", aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.