Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 39701 tot 39705
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Griekse economische ellende zet door in 2013

Griekenland staat opnieuw een economisch ellendig jaar te wachten. Dat blijkt uit de begroting voor volgend jaar die de Griekse regering maandag presenteerde.

De regering gaat ervan uit dat de Griekse economie in 2013 met 3,8 procent krimpt. Daarmee zou de Griekse economie voor het zesde achtereenvolgende jaar kleiner worden. Voor dit jaar wordt gerekend op een min van circa 6 procent. De werkloosheid komt volgend jaar naar verwachting uit op ongeveer 25 procent van de beroepsbevolking.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Goud en zilver ontploffen enigszins als Chuck Evans zijn mond open doet

Gold and Silver and surging this morning as the Fed's Charles Evans talks on CNBC of the need for more accomodative policy by the Fed. His 'infiniter' easing seems to have sparked this move as he clarifies the seeming psychopathy of the Federal Reserve's actions. His message clearly is that the amount doesn't matter (nor the unintended consequences), the printing and flooding of money into an already stuffed banking system will continue until morale improves.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Goud heeft waarde, geld is een illusie

De relatie tussen goud en de hedendaagse crisis proberen wij aan de hand van dit artikel uit te leggen. Wij denken namelijk dat het loslaten van de goudstandaard een directe oorzaak is van de crisis die momenteel woedt in Europa en de wereld. We beginnen dit artikel eerst met een korte geschiedenis van goud.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

'Wall Street opent hoger'

In New York zullen de Amerikaanse beurzen maandag naar verwachting hoger openen. Beleggers wachten nog op de inkoopmanagersindex van de Amerikaanse industrie en de bouwuitgaven, die een halfuur na aanvang van de handel bekend worden gemaakt.

Ook wordt uitgekeken naar een toespraak van Fed-voorzitter Ben Bernanke over het monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank. De focus van de Amerikaanse aandelenmarkten is deze week vooral gericht op het maandelijkse banenrapport, dat vrijdag naar buiten komt. Investeerders hopen dat het banencijfer meer duidelijkheid verschaft over de stand van de Amerikaanse economie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Pensioenfondsen staan er weer iets beter voor

De financiƫle positie van pensioenfondsen is eind september iets verbeterd ten opzichte van een maand eerder. De gemiddelde dekkingsgraad is 2 procentpunten gestegen naar 97 procent.

Dat blijkt uit de maandag gepubliceerde Pensioenthermometer van adviesbureau Aon Hewitt, die dagelijks de hoogte van de gemiddelde dekkingsgraad bijhoudt.