Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 39701 tot 39705
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

VS VANDAAG: Wall Street opent hoger, sterke iPhone 5 lancering verwacht

Wall Street zal vrijdag naar verwachting hoger openen, aangewakkerd door hooggespannen verwachtingen van een succesvolle lancering van Apple's iPhone 5, en de speculatie dat Spanje het grondwerk verricht voor een officiele aanvraag voor een financiele injectie van de Europese partners.

De futures van de Amerikaanse beurzen geven rond 15.00 uur aan dat de Dow Jones Industrial Average (DJIA) en de Nasdaq een hogere opening tegemoet gaan, waarbij de futures voor de DJIA 41,00 punten hoger noteren en de Nasdaq 100 futures 8,75 punten winnen, terwijl de S&P 500 futures 4,50 punten toevoegen.

"De optimistische stemming begon 's nachts tijdens de Aziatische handel, toen Aziatische telecomfirma's de regionale benchmarks op winst brachten, voorafgaand aan de lancering van de iPhone 5", stelt Ilya Spivak, strateeg bij DailyFX.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

QE 3 effent pad naar hyperinflatie

Sinds Bernanke de magische woorden “Unlimited” uitsprak, heeft dit vele gevolgen gehad. Maar het grootste gevolg is niet onmiddellijk voelbaar. Het gaat niet over aandelen of obligaties. Het grootste gevolg zal zijn in de inflatie. Onderstaande grafiek laat duidelijk een forse stijging zien in de inflatieverwachting.

Op zich is dit net hetgeen Bernanke wil bereiken. Hij gaat ervan uit dat bij hogere inflatie de mensen nu meer consumeren omdat alles morgen, volgende week, volgende maand duurder zal zijn dan vandaag. Dat vooral voedsel en energie fors duurder zullen worden, daar heeft Bernanke geen oren naar.

Het gevaar van hogere inflatie is echter de toenemende kans op opstanden en het verlies van vertrouwen in de munt. Dit zal ongetwijfeld leiden tot hyperinflatie. Amerika denkt misschien ongestraft schulden te kunnen opstapelen en deze te financieren via de FED. Maar inflatie zal de koopkracht van de Amerikanen verder uithollen, het vertrouwen in de dollar ondermijnen met alsnog desastreuze gevolgen. Met QE Unlimited is hiermee het startschot gegeven.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

'Wall Street opent hoger'

In New York zullen de Amerikaanse beurzen vrijdag waarschijnlijk hoger openen. De stemming wordt gesteund door speculatie op een spoedig hulpverzoek van de Spaanse overheid.

Aan het bedrijvenfront zal Apple naar verwachting in de belangstelling staan. De nieuwe smartphone van het Amerikaanse technologiebedrijf, de iPhone 5, ligt vanaf vrijdag in de winkels in de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Australië en het Verenigd Koninkrijk.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Nederlands pensioenvermogen richting 1 biljoen euro

De Nederlandse pensioenfondsen zijn in 2012 alweer 117 miljard euro rijker geworden! De gezamenlijk fondsen hebben hun totaal bezit dit jaar zien stijgen van 872 naar 989 miljard euro, eind augustus. Dat blijkt uit berekeningen van RTL Z.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Nederlandse staat hoeft door ombuigingen minder te lenen in '13

De Nederlandse staat moet in de tweede helft van 2012 meer lenen dan eerder voorzien, maar dankzij de ingezette bezuinigingen zal de leenbehoefte in 2013 dalen, meldt het agentschap van het ministerie van Financien vrijdag.

Bij de presentatie van de uitgiftekalender voor het vierde kwartaal, zegt het agentschap uit te gaan van een totale financieringsbehoefte voor 2012 van EUR114,6 miljard. Dit is een opwaartse bijstelling van 109,9 miljard als gevolg van een nu EUR4,7 miljard groter geschat begrotingstekort.

Zoals eerder aangekondigd, zal hiervan EUR60,0 miljard via de kapitaalmarkt worden opgehaald. Uitgiftes in Amerikaanse dollars moeten nog eens EUR5,3 miljard opleveren. De resterende EUR49,3 miljard moet de overheid lenen via de geldmarkt.