Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 39706 tot 39710
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Structurele wijzigingen verstoren beeld op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt blijft aan beide zijden van de Atlantische Oceaan een heet hangijzer. De Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand september voldeden weliswaar, maar onderhuids broeit er toch van alles. De aangroei van het aantal banen verloopt in een onvoldoende snel tempo.

Bill Gross van Pacific Investment Management legt de vinger op de wonden, Gross denkt dat we op een andere manier tegen het probleem moeten aankijken. De lagere tewerkstellingsgraad is geen cyclisch fenomeen meer, maar houdt verband met structurele wijzigingen.

Bron: optieblog.nl
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

We love downgrades

Zo. Gisteravond was het weer zover: S&P verlaagde de kredietwaardering voor Spanje. Mag geen verassing zijn. In het land van de kredietbeoordelaar is er geen uniforme rating, maar mag elk bureau zijn eigen rating hanteren. S&P verlaagde in dit geval naar BBB-, niet zo goed. Sterker nog, één stap verder en Spanje heeft de dubieuze eer om een ‘junkrating’ te krijgen.

In de media volop aandacht voor een ander puntje van de kredietbeoordelaar: een negatieve outlook. Lijkt mij trouwens logisch. Een ratingverlaging met een positieve outlook klinkt namelijk als onzin. Dit betekent dat S&P ook in de toekomst weinig goeds voor Spanje voorziet. Ook dit mag geen verassing zijn.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Is geld nog wel echt?

Duitsland en Zwitserland zijn al jaren bezig om de Amerikaanse Federal Reserve System (FED) te bewegen mededelingen te doen over de goudvoorraad van de Duitsers en Zwitsers die bij de hen in bewaring is gegeven. De Zwitsers maken zich dermate zorgen over hun goud dat er binnenkort een referendum wordt gehouden om te stemmen over het terughalen van hun goud. Op alle vragen over de locatie en of het goud er nog wel is houdt de FED de kaken stijf op elkaar. De FED geeft gewoon niet thuis. Mocht de uitkomst van het referendum bepalen dat het Zwitserse goud moet worden teruggehaald dan kan het zijn dat de FED in grote problemen komt. Zij hebben al sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw geen openbare controle meer toegestaan. Voor het laatst zijn er in de jaren zeventig een paar Amerikaanse Senaatsleden kort rondgeleid in de goudkluis van de FED maar daarna ging de zaak op slot en gaf men, ondanks veel aandringen, niet thuis. Het heeft er alle schijn van dat de FED iets te verbergen heeft. Zij zullen ongetwijfeld nog goud hebben maar de kans is groot dat ze er, net als de commerciële banken, een administratieve puinhoop van hebben gemaakt. Het is algemeen bekend dat de FED goud heeft uitgeleend, beleend, onder-uitgeleend en als onderpand heeft verstrekt aan wie dat maar wilde hebben. Het is heel goed mogelijk dat al lang niet meer duidelijk is wie nu eigenlijk de echte eigenaar is en of het überhaupt nog wel bij de FED ligt opgeslagen. Er gaan de wildste geruchten dat de FED niet meer zou beschikken over het goud en dat zij het als onderpand hebben afgegeven voor talrijke leningen. De Amerikaanse senator en presidentskandidaat Ron Paul probeert ook al jaren boven tafel te krijgen waar het goud is gebleven maar wordt steeds met een kluitje in het riet gestuurd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Wall Street opent hoger

In New York zijn de beurzen donderdag hoger geopend. De stemming werd gesteund door goed nieuws over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Het aantal wekelijkse uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten nam onverwacht af tot het laagste niveau in meer dan 4 jaar tijd.

De Dow-Jonesindex noteerde na enige minuten handelen 0,5 procent hoger op 13.405 punten. De brede S&P 500 klom 0,6 procent tot 1441 punten en de technologiebeurs Nasdaq kreeg er 0,8 procent bij op 3074 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Beurzen staken verliesreeks

De Europese beurzen lijken donderdag een einde te maken aan een driedaagse verliesreeks. Aangemoedigd door meevallende resultaten van de retailers Carrefour en Burberry gingen beleggers op zoek naar koopjes. Goed nieuws over de Amerikaanse arbeidsmarkt gaf de handel een extra duwtje in de rug.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,8 procent hoger op 329,41 punten. De MidKap-index won 0,3 procent tot 528,37 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tussen 1 en 1,3 procent.