Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 39706 tot 39710
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Hedge funds worden steeds optimistischer voor zilver

Tijdens Q3 werden hedge funds alsmaar positiever voor de zilverprijs. Wanneer we ons baseren op de cijfers verstrekt door de U.S. Commodity Futures Trading Commission (CFTC) is het aantal beheerders dat mikt op een hogere prijs van zilver in de afgelopen 3 maanden vertienvoudigd!

Het is 7 maande geleden dat nog een zo groot enthousiasme werd gemeten bij de fondsenbeheerders. De reden daarvoor is bekend: zij vrezen dat de expansieve monetaire politiek die door de centrale banken wordt gevoerd onvermijdelijk tot inflatie moet leiden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

AEX licht lager

De AEX is iets lager van start gegaan. Grote winnaar is Air France-KLM, dat ruim 1,5% wint.

Om 09:05 staat de AEX fractioneel lager op 322,9 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Spaanse banken nog niet veilig thuis

59,30 miljard euro, dat is het bedrag dat de Spaanse banken tekort komen aan kapitaal. Het bedrag was blijkbaar getelefoneerd want overal werd gefluisterd dat het gat uiteindelijk rond 60 miljard euro zou bedragen. Bankia komt 24,70 miljard euro tekort en dat was iets meer dan waar op was gerekend.

De Spaanse banken lijken de storm dus vrij goed doorstaan te hebben, maar daarmee is natuurlijk bijlange niet alles gezegd. De markten gaan de banken nog eens aan een stevige test onderwerpen in de komende dagen en weken. Er hangt dus nog altijd spanning in de lucht.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Nikkei eindigt met verlies

De beurs in Tokio is maandag lager gesloten. De stemming werd gedrukt door een tegenvallend kwartaalrapport van de Japanse centrale bank en een aanhoudende krimp van de Chinese industriƫle bedrijvigheid. De Nikkei eindigde 0,8 procent lager op 8796,51 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

'Lagere opening beurzen'

De Europese beurzen openen waarschijnlijk met verlies. Belegges kijken naar Spanje, Griekenland, de vergadering van de ECB en het banenrapport in de VS.

Vrijdag bleek uit een stresstest dat de Spaanse bankensector 59,3 miljard euro aan extra kapitaal nodig heeft om een zware economische neergang op te kunnen vangen. Het land is van plan 40 miljard euro aan Europese steun te vragen hiervoor. Volgens een Londense analist is het nu vrijwel zeker dat Spanje spoedig ook een formeel hulpverzoek bij de EU zal indienen.