Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 39711 tot 39715
Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 29 september 2012

Begrotingstekort Portugal op 6,8 procent

Het begrotingstekort van Portugal is aan het einde van de eerste helft van dit jaar uitgekomen op 6,8 procent van het bruto binnenlands product (bbp), ofwel 5,59 miljard euro. Dat maakte het Portugese statistiekbureau vrijdag bekend.

Een jaar eerder stond het tekort op 8,2 procent. Voor heel dit jaar wil de Portugese regering het tekort terugdringen tot 5 procent van het bbp en in 2013 moet dat 4,5 procent zijn. Begin september kreeg Portugal nog meer tijd van de EU, ECB en IMF om het tekort weg te werken. Oorspronkelijk zou het tekort dit jaar al 4,5 procent moeten bedragen.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: zaterdag 29 september 2012

Begroting 2013: de Spaanse broekriem aan

Waar de Spaanse betogers van de afgelopen dagen voor vreesden, is zoals verwacht gebeurd: het jaar 2013 betekent nog meer bezuinigingen en belastingen. Dat staat in de begroting voor het komende jaar, die op donderdag 27 september bekend is gemaakt door de Spaanse regering. Ook Frankrijk komt vrijdag met haar strengste begroting sinds decennia naar buiten.

In totaal zijn er 43 hervormingen opgenomen in de Spaanse begroting, die ervoor zouden moeten zorgen dat het begrotingstekort teruggedrongen wordt naar de gewenste 4,5 procent van het BNP, om uiteindelijk de Europese norm van 3 procent te halen in 2014.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 29 september 2012

Socialisme in actie: Hollande laat rijken en bedrijven opdraaien voor de crisis

De Franse premier Jean-Marc Ayrault heeft in Parijs een bezuinigingsplan aangekondigd dat onze zuiderburen 30 miljard euro moet opleveren. Wie meer dan een miljoen euro per jaar verdient moet op de som daarboven 75 procent inkomstenbelasting afstaan. Wie 150.000 euro verdient gaat daarvan 45% aan vadertje staat inleveren.

Verder gaan de Fransen nog eens de lasten voor bedrijven verzwaren opdat beide maatregelen samen 20 miljard zouden opbrengen. Door de lonen in de openbare sector te bevriezen hopen de Franse de overige 10 miljard op te halen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 29 september 2012

Financiële sector haalt geld uit Zuid-Europa

Nederlandse financiële instellingen haalden in het tweede kwartaal hun geld weg uit landen als Spanje en Italië. Ze brachten het juist meer naar het eigen land, Duitsland, Oostenrijk en naar landen buiten het eurogebied.

Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van De Nederlandsche Bank. Hoewel de totale omvang van het geld dat uitstaat in het buitenland in het tweede kwartaal nauwelijks is gewijzigd ten opzichte van het kwartaal daarvoor, heeft zich een duidelijke verschuiving voorgedaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 september 2012

CNN: "Riskeer je pensioen niet in goud"

We wezen er al diverse malen op: de mainstream media moet niets weten van goud. Dit werd tot op heden nooit in zoveel woorden neergepend door journalisten, maar door de aanhoudende druk komt CNN nu openlijk uit voor z’n afkeer van goud.

Het populairste nieuwsmedium ter wereld adviseert om uw spaarcenten niet in goud te steken. Zoals gekend geeft men eerder de voorkeur aan staatsobligaties, de grootste financiële bubbel van het moment! En als u dan toch zo nodig in goud ñoet beleggen, beperk dan uw inleg tot een minimale positie, luidt het advies.

Zo ziet u maar dat we bij Slim Beleggen nog steeds uitgesproken contraire visie hanteren. Het hoeft echter ook niet te verbazen dat CNN & co anti-goud zijn. Hun belangrijkste advertentieklanten zijn de grootbanken van onze planeet, en die zijn op dit ogenblik nog niet bereid om het goudverhaal te vertellen aan het grote publiek. De banken willen er eerst voor zorgen dat men zelf voldoende goud in het bezit heeft aan lagere prijzen…

[...]