Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 39711 tot 39715
Bron: amazightimes.com
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Elke 10 seconden verdwijnt er een baan in Spanje

In 1,74 miljoen Spaanse huishoudens met personen die onderdeel uitmaken van de actieve beroepsbevolking, heeft niemand meer een baan.

Het gaat om 13,3 procent van het totaal aantal huishoudens in Spanje en is een record in de geschiedenis sinds de gegevens over de arbeidsmarkt en werkloosheid werden bijgehouden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Deense en NL pensioenfondsen presteren best

Deense, Nederlandse en Australische pensioenfondsen hebben in 2011 het best gepresteerd, wijst een studie van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) uit.

Deense pensioenfondsen deden het met een rendement van 12,1% het best, gevolgd door Nederlandse en Australische fondsen met rendementen van respectievelijk 8,2% en 4,1%, blijkt uit de vrijdag vrijgegeven onderzoeksresultaten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Australische centrale bank onverminderd positief voor Aziatische economie

De Australische centrale bank blijft positief voor de Aziatische economie en dus ook voor de grondstoffen. Chris Kent, vice gouverneur en hoofdeconoom bij de Reserve Bank of Australia (RBA), ziet geen signalen dat de sterke vraag naar grondstoffen op korte of middellange termijn zal opdrogen.

Het is precies die sterke vraag naar grondstoffen die de Australische economie in het zadel houdt. Kent ziet geen redenen om meteen de rentevoeten te verlagen. Met 3,5 % heeft de RBA zowat de hoogste rentevoeten in de westerse wereld. Er is regelmatig speculatie over een verlaging van de rentevoeten, maar voorlopig is daar nog geen sprake van.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Beurzen gemengd in afwachtende handel

De Europese beurzen lieten vrijdagmiddag een gemengd beeld zien. Beleggers bleven terughoudend in afwachting van een mogelijk formeel hulpverzoek van de Spaanse overheid.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel onveranderd op 334,30 punten. De MidKap-index bleef ook ongewijzigd op 523,85 punten. Londen daalde 0,1 procent. De beurzen in Parijs en Frankfurt wonnen 0,7 en 0,9 procent dankzij sterke koerswinsten van de bankaandelen. In New York stond de Dow-Jonesindex na enige minuten handelen 0,2 procent hoger.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

'IMF betaalt geen cent voor Grieks uitstel'

Als Griekenland extra geld nodig heeft omdat het land meer tijd krijgt voor het uitvoeren van de economische hervormingen, zal de Europese Unie dat helemaal zelf moeten betalen. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft daar geen budget meer voor, zo liet een hoge IMF-vertegenwoordiger vrijdag weten in een interview met een Griekse krant.