Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 39716 tot 39720
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Apple meer waard dan hele Nederlandse beurs

De gekte rond de iPhone 5 heeft ook de beurskoers van Apple opgestuwd. Op een koers van bijna $700 is de beurswaarde van Apple gestegen naar $650 miljard. Dat is meer dan alle beursfondsen op het Damrak bij elkaar.

De marktkapitalisatie van alle AEX-fondsen is zo'n 453 miljard euro, hetgeen overeen komt met circa $590 miljard. De Midkapfondsen voegen hier nog eens 27 miljard euro ($34 miljard) aan toe. De 24 Small capfondsen komen bij elkaar uit op een beurswaarde van ruim 4 miljard euro (zo'n $5 miljard). Alle ondernemingen uit de AEX, de Midkap en de Small Capindex zijn bij elkaar circa 483 miljard euro waard, ongeveer $629 miljard.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

VS VANDAAG: Wall Street opent hoger, sterke iPhone 5 lancering verwacht

Wall Street zal vrijdag naar verwachting hoger openen, aangewakkerd door hooggespannen verwachtingen van een succesvolle lancering van Apple's iPhone 5, en de speculatie dat Spanje het grondwerk verricht voor een officiele aanvraag voor een financiele injectie van de Europese partners.

De futures van de Amerikaanse beurzen geven rond 15.00 uur aan dat de Dow Jones Industrial Average (DJIA) en de Nasdaq een hogere opening tegemoet gaan, waarbij de futures voor de DJIA 41,00 punten hoger noteren en de Nasdaq 100 futures 8,75 punten winnen, terwijl de S&P 500 futures 4,50 punten toevoegen.

"De optimistische stemming begon 's nachts tijdens de Aziatische handel, toen Aziatische telecomfirma's de regionale benchmarks op winst brachten, voorafgaand aan de lancering van de iPhone 5", stelt Ilya Spivak, strateeg bij DailyFX.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

QE 3 effent pad naar hyperinflatie

Sinds Bernanke de magische woorden “Unlimited” uitsprak, heeft dit vele gevolgen gehad. Maar het grootste gevolg is niet onmiddellijk voelbaar. Het gaat niet over aandelen of obligaties. Het grootste gevolg zal zijn in de inflatie. Onderstaande grafiek laat duidelijk een forse stijging zien in de inflatieverwachting.

Op zich is dit net hetgeen Bernanke wil bereiken. Hij gaat ervan uit dat bij hogere inflatie de mensen nu meer consumeren omdat alles morgen, volgende week, volgende maand duurder zal zijn dan vandaag. Dat vooral voedsel en energie fors duurder zullen worden, daar heeft Bernanke geen oren naar.

Het gevaar van hogere inflatie is echter de toenemende kans op opstanden en het verlies van vertrouwen in de munt. Dit zal ongetwijfeld leiden tot hyperinflatie. Amerika denkt misschien ongestraft schulden te kunnen opstapelen en deze te financieren via de FED. Maar inflatie zal de koopkracht van de Amerikanen verder uithollen, het vertrouwen in de dollar ondermijnen met alsnog desastreuze gevolgen. Met QE Unlimited is hiermee het startschot gegeven.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

'Wall Street opent hoger'

In New York zullen de Amerikaanse beurzen vrijdag waarschijnlijk hoger openen. De stemming wordt gesteund door speculatie op een spoedig hulpverzoek van de Spaanse overheid.

Aan het bedrijvenfront zal Apple naar verwachting in de belangstelling staan. De nieuwe smartphone van het Amerikaanse technologiebedrijf, de iPhone 5, ligt vanaf vrijdag in de winkels in de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Australië en het Verenigd Koninkrijk.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Nederlands pensioenvermogen richting 1 biljoen euro

De Nederlandse pensioenfondsen zijn in 2012 alweer 117 miljard euro rijker geworden! De gezamenlijk fondsen hebben hun totaal bezit dit jaar zien stijgen van 872 naar 989 miljard euro, eind augustus. Dat blijkt uit berekeningen van RTL Z.