Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 39716 tot 39720
Bron: demorgen.be
Geplaatst: zondag 30 september 2012

Nieuwe massabetoging tegen besparingen in Portugal

De Portugese besparingsmaatregelen hebben opnieuw duizenden ontevreden Portugezen op straat gelokt. Volgens mediaberichten verzamelden tienduizenden manifestanten zich in het centrum van Lissabon om tegen de geplande bezuinigingen te protesteren. Ze eisen ook dat eerste minister Pedro Passos Coelho aftreedt.

Bron: presseurop.eu
Geplaatst: zondag 30 september 2012

Massale demonstraties in heel Europa

Algemene staking in Spanje, massale demonstratie in Brussel, en ook protesten in Ierland, Italië, Servië, Letland en Frankrijk. Op het moment waarop de Europese Commissie zich buigt over de nationale begrotingen, stijgt er in Europa gemor op tegen de bezuinigingsmaatregelen en hervormingen van pensioensregelingen. 

In Spanje vond deze woensdag de eerste algemene staking plaats in het tijdperk Zapatero, hoofd van de socialistische regering. De Spanjaarden protesteren, zonder veel enthousiasme, tegen de hervormingen van de arbeidsmarkt en de bezuinigingen vanwege de schuldencrisis in de eurozone.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 30 september 2012

Portugezen demonstreren tegen bezuinigingen

Duizenden Portugezen zijn zaterdag in de hoofdstad Lissabon opnieuw de straat opgegaan om te protesteren tegen het bezuinigingsbeleid van de regering. Zij vrezen nieuwe, ingrijpende maatregelen die de regering in voorbereiding heeft om de beloften aan internationale kredietverleners waar te kunnen maken.

De demonstranten gaven massaal gehoor aan de oproep van de grootste vakbond in Portugal om te protesteren tegen ,,de diefstal van lonen en pensioenen''.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 30 september 2012

Spanje ziet schuld en tekort snel stijgen

De staatsschuld en het begrotingstekort van Spanje stijgen sneller dan eerder werd verwacht.

Dat heeft de regering in Madrid zaterdag bekendgemaakt bij het indienen van de begroting bij het parlement.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: zondag 30 september 2012

Veel te veel Heel Serieuze Mensen zijn gezwicht voor de bezuinigingscultus

De waarheid is dat de betogers gelijk hebben: meer besparingen leiden nergens naar. Dat vindt Paul Krugman, Nobelprijswinnaar economie in 2008 en columnist van de krant The New York Times.

Ook Europa is gezwicht voor het geloof dat een begrotingstekort en niet de massale werkloosheid het grote gevaar vormt