Nieuws / Artikelen met het woord

57821 artikelen gevonden. Artikel 39726 tot 39730
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Monsanto en HP kop van jut op Wall Street

In de agribusiness werkt Monsanto met een gebroken boekjaar. Het zadenbedrijf kwam woensdag met bleke resultaten, Q4 van het boekjaar werd met een verlies van 229 miljoen dollar afgesloten. Ook Q4 van het boekjaar voordien was voor 112 miljoen dollar verlieslatend.

Maar Monsanto was niet het bedrijf in the picture vanwege de zwaarste koersval. Die magere eer was weggelegd voor Hewlett-Packard. Meg Whitman is er wat ons betreft niet in geslaagd om het tij te doen keren bij HP, hoewel deze dame daar 12 maanden geleden voor werd aangetrokken.

Whitman liet er geen misverstanden rond bestaan: de situatie die ze bij het bedrijf aantrok was erger dan gevreesd. In geen enkele afdeling slaagt HP er in om zichzelf snel genoeg te vernieuwen. In een snel veranderende technowereld is stilstand achteruitgang. De investeerders hadden de boodschap onmiddellijk begrepen en stuurden de beurskoers van HP de dieperik in.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

AEX begint optimistisch

De AEX staat in het groen. Bijna alle AEX-fondsen winnen terrein.

Om 09:05 uur staat de AEX 0,6% hoger op 329,6 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Japanse beurs sluit hoger

De beurs in Tokio is donderdag hoger gesloten. Beleggers stapten weer in de markt na de recente koersverliezen, die de Japanse beurs naar het laagste niveau in 4 weken tijd duwden. De stemming werd daarbij gesteund door meevallende Amerikaanse macrocijfers. De Nikkei eindigde 0,9 procent hoger op 8824,59 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

'Amsterdamse beurs begint hoger'

De beurs in Amsterdam zal donderdag naar verwachting met winst beginnen. Ook de andere Europese beurzen zullen hoger openen. Beleggers kijken vooral uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB), dat later op de dag bekend zal worden gemaakt.

,,De AEX begint ruim 1 punt hoger. De stemming wordt gesteund door hogere Amerikaanse openingsindicatoren, die positief reageren op de overwinning van het eerste verkiezingsdebat door Mitt Romney. Een overwinning van de Republikeinse presidentskandidaat wordt als positief gezien voor de aandelenmarkten. De ECB zal de uitkomsten van de beleidsvergadering bekendmaken. Er wordt geen actie verwacht van de centrale bank zolang Spanje geen formele steunaanvraag heeft ingediend", aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Economische crisis verziekt werksfeer

De economische malaise verziekt de sfeer op de werkvloer. Managers stellen zich zakelijker op en collega's bekijken elkaar met argusogen. Uit angst voor ontslag zouden bovendien minder mensen ongewenst gedrag durven aangeven, blijkt uit een enquĂȘte van de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV).

Van de driehonderd ondervraagde vertrouwenspersonen ziet driekwart dat het management de afgelopen tijd harder en zakelijker is geworden. "Het verbaast me dat de invloed van de economische crisis zo groot is", zegt LVV-voorzitter Anne de Ruiter.