EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
70
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
30
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 39726 tot 39730 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: zondag 18 november 2012

Cyprus en trojka akkoord over banktoezicht

De Cypriotische regering heeft een akkoord bereikt met de trojka over toezicht op de bankensector in het land en over de kapitaalbuffer die ze moeten aanhouden. Dat stelden ingewijden zondag.

De economie van Cyprus is nauw verweven met die van Griekenland. De Cypriotische banken kwamen in de problemen door grote verliezen op hun beleggingen in het buurland. Cyprus en de trojka spraken af dat de centrale bank van het land toezicht gaat houden op zowel de commerciële als de coöperatieve instellingen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zondag 18 november 2012

Klokhuis over geld en de Nederlandsche Bank

Afgelopen vrijdag ging het educatieve kinderprogramma Klokhuis over geld. Daarin was ook Klaas Knot van de Nederlandsche Bank aan het woord. In een kort filmpje van 15 minuten laat Klokhuis zien welke watermerken er op het geld zitten en wordt kort uitgelegd hoe de DNB erop toeziet dat er vertrouwen blijft in de waarde van het geld. Ook de kluis van DNB wordt in beeld gebracht. Een saillant detail: de goudstaven liggen dieper in de kluis verstopt dan de pallets met nieuw briefgeld.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: zondag 18 november 2012

De Geschiedenis van de Amerikaanse Staatsschuld - In Grafiek

As the high-stakes wrangling over the fiscal cliff gets underway, we though it might be the proper moment to remind everybody just how the United States managed to become the world's biggest debtor.

The US was born in debt. The earliest full reckoning of US national debt was compiled by Alexander Hamilton, the first US Treasury Secretary, who was sort of like the Nate Silver of his era--a self-taught economist.

Lees verder op theatlantic.com
Geplaatst op: zondag 18 november 2012

Grafiek: Japanners Verdrinken in Schulden

One of the more persistent, and pernicious, misconceptions about the unshakable - at least to date - tower that is Japanese debt, all Y1 quadrillion of it, is that there is no need to worry (literally, see prior) because the bulk of it is held by retail, i.e., domestic household, investors and as long as that is the case, nothing can possibly go wrong: after all the Japanese population holds its own debt, and as such is a beneficial creditor to the world's largest sovereign debtor. Alas, as so often happens with conventional wisdom, it just happens to be completely wrong. And while one may be entitled to their own opinions, the facts in this case belong squarely to the Japanese Ministry of Finance. The Japan MOF chart below summarizes the true state of retail appetite for Japanese bonds. In the wise words of Dennis Gartman, the chart is unmistakably headed from the top left to the bottom right, in perfectly obvious terms.

Lees verder op zerohedge.com
Geplaatst op: zondag 18 november 2012

Ook Spanje tegen bezuinigingsplan Van Rompuy

In navolging van Frankrijk, Polen en Roemenië heeft zaterdag ook Spanje zich uitgesproken tegen de bezuinigingsplannen van EU-president Van Rompuy voor de meerjarenbegroting 2014-2020.

Volgens diplomaten gaat het om het schrappen van 75 miljard euro. Het plan zou ertoe leiden dat Spanje bijna 20 miljard euro verliest aan landbouwsubsidies en steun aan arme regio's.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs