Nieuws / Artikelen met het woord

57485 artikelen gevonden. Artikel 39726 tot 39730
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Heet debat over bankenunie

Een bankenunie, als uitweg uit de crisis. Daarover vergadert het Europees Parlement op dit moment in Brussel. Het belooft een heet debat te worden. Want vooral landen die wel in de Europese Unie zitten, maar niet in de euro, voelen er maar weinig voor.

Eerder kwamen regeringsleiders in Brussel al overeen dat er één Europese toezichthouder moet komen voor alle banken. Nu heeft elk land nog zijn eigen toezichthouder.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Steeds meer fraude met internetbankieren

Er wordt steeds vaker gefraudeerd met internetbankieren. Het aantal fraudegevallen is in de eerste helft van dit jaar met 14% toegenomen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Italië iets goedkoper uit met korte lening

Italië was woensdag goedkoper uit met de verkoop van een kortlopende lening dan eind augustus, ondanks onzekerheid over de vraag wanneer Spanje om Europese steun zal vragen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Fed Philadelphia twijfelt aan doeltreffendheid QE3

Zal  QE3, de volgende fase in de verruiming van de monetaire politiek in de U.S., al dan niet succes hebben? Charles Plosser van de Philadelphia Fed heeft er alvast zo zijn twijfels over. Plosser is dit jaar niet stemgerechtigd binnen de Fed, maar wordt dat volgend jaar wel.

Hij heeft de statistieken bekeken en komt op basis van de nuchtere cijfers dat het drukken van geld op grote schaal de rente nauwelijks nog zal doen dalen. Maar zelfs wanneer die rente nog zou dalen is de kans klein dat de economische groei zal versnellen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Joseph Stiglitz waarschuwt dat tijd voor Europa langzaam wegtikt

Ex-Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz is de jongste weken regelmatig in het nieuws. Gisteren dook hij weer op, ditmaal waarschuwend dat de tijd ongenadig wegtikt voor Europa. De Europese landen moeten samenwerken om de Spaanse obligatierente te doen dalen, zoniet loopt het mis.

Er moet ook een bankenunie komen mét depositogarantie. Komt die er niet, dan zou Europa wel eens met een kapitaalvlucht zonder voorgaande geconfronteerd kunnen worden. Er dreigt een scenario waarin de zwakkere landen steeds zwakker worden en zo van onder af het systeem uithollen.