Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 39741 tot 39745
Bron: Aandelen.com
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Warren Buffett‘s favoriete indicator zegt VERKOPEN!

Het contrast tussen de S&P500 en Europa kan bijna niet groter zijn.

Amerikaanse aandelen bereikte vorig week de hoogste koersniveaus van de voorbije jaren terwijl heel wat Europese markten in de voorbije maanden zelfs onder de lows van 2008 gingen.

Het gevolg is dat Amerikaanse aandelen momenteel vrij duur zijn.

Als je de marktwaarde van alle beursgenoteerde bedrijven uitzet ten opzichte van het BNP, dan zit je aan een bijzonder gevaarlijk niveau.

Deze waarderingsmethode is overigens Warren Buffett’s favoriete indicator om de beurs te peilen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Nederlandse pensioenfondsen presteren goed

Nederlandse pensioenfondsen hebben vorig jaar aanmerkelijk betere resultaten gehaald dan vergelijkbare fondsen uit andere landen. Dat blijkt uit cijfers die de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) vrijdag presenteerde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Jim Rickards versus John Mauldin over "Endgame" en "Currency Wars"

2 titanen uit de financiële wereld, Jim Rickards en John Mauldin, waren te gast bij Lauren Lyster om de aanhoudende problemen op wereldvlak te bespreken.

Thema’s zoals de Europese crisis, de super-schuldcyclus, QE zonder limieten, de fiscale afgrond voor de VS, … kunnen uitgebreid aan bod.

Dit is een absolute MUST SEE aflevering van Capital Account!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Welke partij kiest Amerika: Japan of China

Het conflict tussen China en Japan dreigt te escaleren. Amerika zit hiermee tussen 2 vuren. Japan is al gedurende een lange tijd een politieke bondgenoot en Amerika heeft er verschillende legerbasissen. Anderzijds is er China, ’s werelds sterkste economische macht voor het moment en drijvende kracht achter de export van de Amerikaanse inflatie.

Belangrijk is misschien om eens te kijken naar het bezit van Amerikaanse obligaties. China bezit momenteel $ 1.149,6 miljard US Treasuries, dit staat momenteel op het laagste niveau in 12 maanden. Japan daarentegen bezit $ 1.117 miljard US Treasuries, het hoogste aantal ooit. Er is dus echter maar een verschil van $ 33 miljard tegenover $ 430 miljard een jaar geleden.

Wie gaat Amerika moeten teleurstellen? En wat zullen de gevolgen zijn indien dat land beslist zijn obligaties van de hand te doen?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Game changer: Samsung koopt goud

Er is nog niet veel over verschenen in de media, maar het is een deal die kan tellen. Het grote Samsung heeft een strategisch partnerschap ondertekend met een goudproducent. Dit is een enorm bullish signaal voor goud en goudmijnaandelen.

Als een groot bedrijf als Samsung zijn voorbereidingen neemt en zich begint in te dekken tegen het waardeverlies of de val van de fiatmunten, is dit een absolute game changer. Je kan er van uitgaan dat er nog zulke deals volgen. Bedrijven met een berg waardeloos cash investeren in goudmijnen. Deze goudmijnen moeten aldus niet aankloppen bij de failliete banken, en een bedrijf als Samsung krijgt er goud voor in de plaats.