Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 39741 tot 39745
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Bearmarket natural gas ten einde?

De bodem van een langdurige bearmarket wordt gekenmerkt door 2 zaken: een lage prijs en een nieuwe langdurige trendlijn omhoog. De prijs voor gas, natural gas, beantwoord momenteel aan beide voorwaarden.

De eerste grafiek is een grafiek met de wekelijkse prijzen voor gas. Deze laat duidelijk een 6,5 jaar durende bearmarket zien. Prijzen daalde van $ 15,78 in december 2005 naar een dieptepunt van 1,90 in april 2012. Een daling van maar liefst 88 %.

Ondertussen hebben de futures voor gasleveringen maart 2013 de weerstand fors doorbroken wat impliceert dat hogere koersen in het verschiet liggen. De volgende technische weerstand is $ 6, de hoogste koers van 2010. Dit houdt nog steeds een verdubbeling van de prijs in!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

“Oplossing ‘fiscal cliff’ kan Dow Jones tot 1.000 punten opleveren”

Heeft de beurs op Wall Street het voorradige potentieel opgebruikt? Jeremy Siegel, professor financiën aan de Wharton School, is van mening dat dit niet het geval is. Siegel ziet nog altijd kansen weggelegd, de beurskoersen kunnen nog een flinke ruk naar omhoog maken.

Het maakt de professor niet uit of Barack Obama dan wel Mitt Romney de presidentsverkiezingen in de U.S. gaat winnen, evenmin laat hij zich ontmoedigen door een globale economische afkoeling of door de strijd die zal woeden over belastingverlagingen en besparingen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Turkije voert opnieuw aanvallen uit op Syrië

De spanningen tussen Turkije en buurland Syrië lopen hoog op. Gisteravond nam Turkije doelen in Syrië onder vuur en ook vanochtend wordt er geschoten. Vannacht zijn er een aantal Syrische militairen omgekomen.

De Turkse aanvallen zijn een reactie op Syrische beschietingen op een Turks grensdorp. Daarbij kwamen vijf mensen om door granaten die in Syrië waren afgevuurd. Het Syrische leger zegt op rebellen te hebben geschoten, waarbij per ongeluk projectielen op Turkse bodem terechtkwamen.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Duitse bunds licht hoger in ochtendhandel

Duitse bunds noteren donderdagochtend licht hoger, waarbij de markten een tweetal veilingen verwerken en verder in afwachting zijn van de rentebesluiten van de Bank of England en de Europese Centrale Bank (ECB) later op de dag.

Spanje veilde tijdens de ochtendhandel een drietal leningen met respectievelijke looptijden van twee, drie en vijf jaar, waarmee in totaal EUR3,992 miljard opgehaald werd. Vooraf werd EUR3-4 miljard beoogd.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Fed stuwt grondstofprijzen omhoog

De Fed probeert, net als de ECB en de andere grote centrale banken in de wereld, de economie een oppepper te geven door het geldaanbod te verhogen en daardoor de prijs, oftewel de rente te drukken.

Gezien de historisch lage lange renteniveaus in de Verenigde Staten, maar ook elders in de wereld, lijkt dit beleid succesvol. Probleem blijft echter dat bedrijven en gezinnen niet willen investeren, waardoor het geld niet de gewenste weg naar de reële economie vindt. Wel zijn er neveneffecten die op termijn wel eens bijzonder nadelig kunnen uitpakken.