Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 39746 tot 39750
Bron: beurs.nl
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Records ruim gepasseerd

Op grondstofmarkten staan agrarische gewassen bijna altijd in de schaduw van bekendere producten zoals olie en goud.

De invloed van olie en goud op de wereldeconomie en de beleggingswereld is veel groter en bovendien wordt er dagelijks ruim honderd keer zoveel olie verhandeld als katoen.

De prijsstijgingen van de afgelopen maanden zetten maïs en sojabonen echter duidelijk op de radar van beleggers, blijkt uit het omslagartikel over agrarische gewassen in het tijdschrift Beleggers Belangen van vrijdag 21 september 2012. Deze gewassen zijn sinds eind mei met 30 tot 40% gestegen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

BBVA: 80 miljard nodig voor Spaanse banken

Een onafhankelijke stresstest zal uitwijzen dat de Spaanse banken tot 80 miljard euro aan vers kapitaal nodig hebben om hun buffers op peil te brengen. Dat zei topman Francisco González van Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), de op een na grootste Spaanse bank, donderdag.

Bron: niburu.nl
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Alleen banken profiteren van steunplannen Fed (video)

[...]

Tijdens deze tweede ronde van kwantitatieve versoepeling gaf de Fed honderden miljarden aan Europese banken. Hun geldvoorraad steeg in korte tijd van 308 miljard dollar naar 940 miljard dollar. Het waren dan ook enkel de banken die profiteerden van het vergroten van de geldvoorraad door de centrale bank.

Wat in het financiële jargon wordt aangeduid als kwantitatieve geldverruiming is in feite niets anders dan een gigantische bankroof, waarbij honderden miljarden dollars worden weggegeven aan met name Amerikaanse en Europese banken. Hoe helpt het steunplan van Bernanke de gewone burger? Het antwoord is simpel: niet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Draghi heeft ‘euro beren’ doen capituleren

Op 26 juli verklaarde Mario Draghi van de Europese centrale bank alles wat nodig was te zullen doen om de euro te redden. Draghi beklemtoonde bovendien dat dit ‘alles’ zou volstaan om zijn doel te bereiken. En toegegeven, Draghi heeft woord gehouden en zelfs meer dan dat.

Sinds de uitspraken van Draghi is de koers van de euro ten opzichte van alle 16 belangrijkste wereldvaluta’s gestegen. Bovendien daalde de kostprijs om zich te beschermen tegen het failliet van individuele lidstaten tot het laagste niveau in 15 maanden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Beurzen lager door zorgen economie

De Europese beurzen gingen donderdag eensgezind omlaag. Economische zorgen wogen op het sentiment na zwakke industriecijfers uit China en Europa.

,,Het is vlees noch vis. De macro-economische signalen zijn niet al te best. Het lijkt erop dat de beurzen alleen stijgen met hulp van de centrale banken en dat is te mager'', aldus beleggingsadviseur Sijmen Plomp van Hof Hoorneman Bankiers.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,7 procent lager op 333,41 punten. De MidKap-index daalde 0,4 procent tot 522,92 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs verloren tot 0,8 procent. Op Wall Street stond de Dow-Jonesindex kort na opening 0,3 procent in de min.