Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 39746 tot 39750
Bron: Aandelen.com
Geplaatst: vrijdag 28 september 2012

De volgende overnamekandidaat

De Brusselse beurs loopt leeg. De voorbije weken zagen we maar liefst 5 bedrijven de weg naar de uitgang zoeken.

Ik heb het over IRIS … Telenet … VPK Packaging … Transics … en Devgen.

Er noteren nu nog slechts 119 bedrijven in Brussel.

Maurice Lippens omschreef de Brusselse beurs ooit als een “Mickey Mouse”-beurs. Die uitspraak werd toen op veel kritiek onthaald maar eigenlijk heeft hij wel gelijk.

Waarschijnlijk stopt het hier niet eens. Er zijn heel wat aanwijzingen dat meerdere bedrijven zullen volgen.

Bron: nos.nl
Geplaatst: vrijdag 28 september 2012

Frankrijk: flink hogere belastingen

Frankrijk gaat volgend jaar de belastingen verhogen met 20 miljard euro en voor 10 miljard euro bezuinigen. Het begrotingstekort moet daardoor in 2013 worden teruggebracht naar 3 procent. Daarmee zou het land precies voldoen aan de Europese begrotingsrichtlijn.

Volgens premier Ayrault toont de begroting voor volgend jaar de verantwoordelijkheid en moed van de regering. "We vechten tegen de crisis, we vechten tegen ongelijkheid en we vechten tegen de schuld", zei hij in Parijs.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 28 september 2012

Voor het eerst in 15 jaar overschot lopende rekening Spanje

De lopende rekening van Spanje laat voor het eerst sinds bijna vijftien jaar in juli een overschot zien, vanwege de inkomsten uit het buitenlands toerisme, meldt de centrale bank van het Zuid-Europese land vrijdag.

Het overschot op de lopende rekening kwam in juli uit op EUR499,7 miljoen, waarbij een licht handelstekort werd gecompenseerd door een overschot in de dienstensector, vanwege een sterke groei in de toeristensector. In dezelfde maand een jaar eerder was sprake van een tekort op de lopende rekening van EUR879,7 miljoen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 september 2012

Monetaire politiek zal desastreuze (inflatie)gevolgen krijgen

De Federal Reserve heeft naar eigen zeggen het pad geëffend dat naar meer economische groei moet leiden. Veel waarnemers vragen zich echter af of dit pad wel het juiste zal blijken te zijn. Jim Bianco van Bianco Research spreekt van een historische vergissing.

Eerder deze week gaf Bianco, een bekende naam in economische kringen in de VS, een voordracht voor de Boston Security Analyst Society. Hij spuwde daar zijn gal uit over QE3, want de monetaire politiek van de Amerikaanse centrale bank zal desastreuze gevolgen hebben.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 28 september 2012

Eerste Chinese megastad staat aan de rand van het bankroet

U hebt er misschien nog nooit van gehoord, maar ze bestaat en ze is bijna failliet. Dongguan, een van de grootste steden van de Chinese provincie Guangdon - waar 100 miljoen mensen wonen en met een bbp van om en bij de 1.000 miljard dollar - moet er na drie decennia van uitzonderlijke groei en welvaart aan geloven.

Deze stad van 10 miljoen inwoners die op een steenworp van Hong Kong ligt, is ei zo na bankroet, schrijft de South China Morning Post, op basis van een studie van onderzoekers aan de Sun Yat-sen universiteit.