Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 39756 tot 39760
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

BREKEND: Goud maakt "gouden kruis"

Het is zover! Goud genereert op het moment van schrijven het krachtigste KOOPSIGNAAL dat we tot op heden zagen…

Goud maakt een ‘Golden Cross‘ formatie. Dit is het geval wanneer het kortetermijngemiddelde (50-daags) het langetermijngemiddelde (200-daags) opwaarts doorkruist.

Het is een bijzonder krachtig teken, want het onderstreept dat de huidige prijsstijging ditmaal ‘het echte werk’ is.

Vorige keer dat de prijs van goud een ‘gouden kruis’ maakte in februari 2009, steeg de goudprijs vervolgens met +102% in amper 2 jaren!

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit lager na magere economische data

De Amsterdamse beurs is donderdag met verlies gesloten vanwege zwakke macro-economische data vanuit de drie grote economische blokken.

De AEX-index sloot 0,4% lager op 334,24 punten, de Midkap verloor 0,3% op 523,55 punten en de Smallcap eindigde 0,3% lager op 372,67 punten.

"We zijn lager gesloten, omdat we wereldwijd de productie zien inzakken", aldus Joop van de Groep van Antaurus de Vermogensstrateeg. De handelaar wijst hierbij op de tegenvallende inkoopmanagersindices uit China en Europa, die duiden op een vertragende activiteit. "Verder was de Amerikaanse leading indicator voor de derde keer op rij zwakker."

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

China en Spanje baren beleggers zorgen

Beleggers op de Europese aandelenmarkten maakten zich zorgen over de staat van de Chinese economie en over de vraag of en wanneer Spanje om noodsteun zal vragen. Een tegenvallend cijfer over de Chinese industrie zette grondstofgerelateerde fondsen lager, banken daalden door de onzekerheid omtrent Spanje.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

WOW: 16 procent van alle Amerikanen heeft geen baan!

Officieel heeft 8,1 % van de Amerikanen geen baan, maar dat cijfer zou veel te bescheiden zijn. De CEO van Richmond Asset Management in Hong Kong, Graham Bibby, gelooft dat het aantal Amerikanen dat niet aan het werk is schromeloos wordt onderschat.

Bibby windt er geen doekjes om: de overheid schuift een percentage van 8,1 % naar voren, maar in werkelijkheid zou ongeveer 16 % van de Amerikanen geen baan hebben. Het valt daarom goed te begrijpen dat de Federal Reserve naar straffe maatregelen heeft gegrepen om de economie te stimuleren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Banken aan weerszijden Atlantische Oceaan krijgen met tegenwind te maken

Het is nog niet officieel, maar het stond vanmorgen in de Wall Street Journal te lezen. Bank of America zou tegen het einde van dit jaar nog eens 16.000 banen schrappen. De bank moet flink in de kosten snoeien gezien een even flinke achteruitgang in de inkomsten. Bank of America krijgt wat klappen, maar ook andere banken als JP Morgan en (vooral) Morgan Stanley zijn de kop van jut.

Overigens, vergeet Facebook, denk Trulia! Het is zonder meer nog te vroeg om al van een klinkend succes te spreken, maar de IPO van Trulia lijkt een regelrechte voltreffer te worden. De operator van vastgoedwebsites is krachtig uit de startblokken gekomen op de New York Stock Exchange.

Geprijsd aan 17 dollar per aandeel (vertrekkende van een vork van 14 tot 16 dollar) is de beurskoers in één ruk doorgestegen naar bijna 24 dollar. In de 6 maanden tot 30 juni had Trulia 22 miljoen bezoekers. Wat heeft Trulia dat Facebook niet heeft? Een realistisch businessplan om te beginnen.