EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
30
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 39756 tot 39760
Geplaatst op: vrijdag 19 oktober 2012

25 jaar na de beurscrash van 1987

Het is vandaag 25 jaar geleden dat de aandelenkoersen wereldwijd hard onderuit gingen. In de crash van 1987 verloor de Dow Jones index op één dag 22% van haar waarde, de grootste daling die ooit voor deze Amerikaanse beursindex gemeten is. De beurscrash had ook zijn effect op de aandelenhandel aan de andere kant van de oceaan. De Telegraaf kopte die dag met een 'slachting op de beurzen'. De crash volgde op een periode van sterk stijgende aandelenkoersen.

[...]

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: vrijdag 19 oktober 2012

Opnieuw meer werklozen in Nederland

Het CBS maakte deze week nieuwe cijfers bekend over de werkloosheid in Nederland en die waren niet hoopgevend. In september steeg het percentage werklozen naar 6,6%. Het totaal aantal WW-uitkeringen bleef in september vrijwel gelijk ten opzichte van de maand ervoor, maar vergeleken met vorig jaar zitten er 21% meer mensen in de WW. Onder jongeren is het aantal WW-uitkering fors toegenomen ten opzichte van een jaar eerder, namelijk met 53,8%.

[...]

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: vrijdag 19 oktober 2012

De gevaarlijke gevolgen van het Turks-Syrische geweld

Het Syrische geweld dreigt meer en meer over te slaan naar de buurlanden. Daar waren we eerder al getuige van in Libanon. Zopas maakten Syrische mortiergranaten vijf burgerdoden in een Turks grensdorp. Het Turkse leger riposteerde door Syrische doelwitten te bestoken. Op verzoek van Ankara kwamen de NAVO-ambassadeurs in spoedzitting bijeen die – weinig verbazend – hun veroordeling over de ‘Syrische agressie’ uitspraken. Eind juni gebeurde dat ook al eens. Het toont aan hoe gevaarlijk dicht het transatlantische bondgenootschap betrokken geraakt bij de Syrische burgeroorlog, met in het ernstigste geval een militaire interventie gecamoufleerd als een verdedigingsoorlog onder NAVO-solidariteit.

Turkije mag dan al steen en been klagen over de militaire incidenten met zijn zuiderbuur, maar dat het zover gekomen is heeft het ook aan zichzelf te danken. Nochtans waren de relaties met het autoritaire Syrische regime, na het vertrek van PKK-leider Abdullah öcalan in 1999 tot voor het uitbreken van de Syrische opstand hartelijk. In 2009 kwam het zelfs tot een militaire samenwerking gevolgd door een bezoek van de Turkse president aan de Syrische president Assad.

[...]

Lees verder op MediawerkgroepSyrie
Geplaatst op: vrijdag 19 oktober 2012

Ook Balearen vragen hulp Spaanse overheid

De Spaanse eilandengroep de Balearen, waartoe onder meer Mallorca en Ibiza behoren, heeft de centrale overheid vrijdag om hulp gevraagd bij het herfinancieren van zijn schulden. Het is de zevende regio in Spanje die dat doet. Het gaat om een bedrag van 355 miljoen euro.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: vrijdag 19 oktober 2012

Huishoudens voelen crisis in portemonnee

LET OP! Het volgende bericht hanteert de "officiële" cijfers:

LET OP! Het volgende bericht hanteert de "officiële" cijfers:

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berekende vrijdag dat het beschikbaar inkomen van huishoudens, na correctie op inflatie, in het tweede kwartaal met 2,8 procent is gekrompen. Dat betekent de sterkste krimp sinds het begin van de economische crisis in 2009.

Belangrijkste oorzaak dat het nu slechter gaat dan 3 jaar terug, is de teruggelopen werkgelegenheid. Daarnaast stijgen de prijzen van producten en diensten die nodig zijn in het huishouden de afgelopen tijd steevast harder dan de cao-lonen.

Alle Nederlanders krijgen gezamenlijk dus minder loon en wat zij krijgen is minder waard, luidt de sombere conclusie van het statistiekbureau.

Lees verder op nugeld.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs