Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 39761 tot 39765
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

WOW: 16 procent van alle Amerikanen heeft geen baan!

Officieel heeft 8,1 % van de Amerikanen geen baan, maar dat cijfer zou veel te bescheiden zijn. De CEO van Richmond Asset Management in Hong Kong, Graham Bibby, gelooft dat het aantal Amerikanen dat niet aan het werk is schromeloos wordt onderschat.

Bibby windt er geen doekjes om: de overheid schuift een percentage van 8,1 % naar voren, maar in werkelijkheid zou ongeveer 16 % van de Amerikanen geen baan hebben. Het valt daarom goed te begrijpen dat de Federal Reserve naar straffe maatregelen heeft gegrepen om de economie te stimuleren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Banken aan weerszijden Atlantische Oceaan krijgen met tegenwind te maken

Het is nog niet officieel, maar het stond vanmorgen in de Wall Street Journal te lezen. Bank of America zou tegen het einde van dit jaar nog eens 16.000 banen schrappen. De bank moet flink in de kosten snoeien gezien een even flinke achteruitgang in de inkomsten. Bank of America krijgt wat klappen, maar ook andere banken als JP Morgan en (vooral) Morgan Stanley zijn de kop van jut.

Overigens, vergeet Facebook, denk Trulia! Het is zonder meer nog te vroeg om al van een klinkend succes te spreken, maar de IPO van Trulia lijkt een regelrechte voltreffer te worden. De operator van vastgoedwebsites is krachtig uit de startblokken gekomen op de New York Stock Exchange.

Geprijsd aan 17 dollar per aandeel (vertrekkende van een vork van 14 tot 16 dollar) is de beurskoers in één ruk doorgestegen naar bijna 24 dollar. In de 6 maanden tot 30 juni had Trulia 22 miljoen bezoekers. Wat heeft Trulia dat Facebook niet heeft? Een realistisch businessplan om te beginnen.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Records ruim gepasseerd

Op grondstofmarkten staan agrarische gewassen bijna altijd in de schaduw van bekendere producten zoals olie en goud.

De invloed van olie en goud op de wereldeconomie en de beleggingswereld is veel groter en bovendien wordt er dagelijks ruim honderd keer zoveel olie verhandeld als katoen.

De prijsstijgingen van de afgelopen maanden zetten maïs en sojabonen echter duidelijk op de radar van beleggers, blijkt uit het omslagartikel over agrarische gewassen in het tijdschrift Beleggers Belangen van vrijdag 21 september 2012. Deze gewassen zijn sinds eind mei met 30 tot 40% gestegen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

BBVA: 80 miljard nodig voor Spaanse banken

Een onafhankelijke stresstest zal uitwijzen dat de Spaanse banken tot 80 miljard euro aan vers kapitaal nodig hebben om hun buffers op peil te brengen. Dat zei topman Francisco González van Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), de op een na grootste Spaanse bank, donderdag.

Bron: niburu.nl
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Alleen banken profiteren van steunplannen Fed (video)

[...]

Tijdens deze tweede ronde van kwantitatieve versoepeling gaf de Fed honderden miljarden aan Europese banken. Hun geldvoorraad steeg in korte tijd van 308 miljard dollar naar 940 miljard dollar. Het waren dan ook enkel de banken die profiteerden van het vergroten van de geldvoorraad door de centrale bank.

Wat in het financiële jargon wordt aangeduid als kwantitatieve geldverruiming is in feite niets anders dan een gigantische bankroof, waarbij honderden miljarden dollars worden weggegeven aan met name Amerikaanse en Europese banken. Hoe helpt het steunplan van Bernanke de gewone burger? Het antwoord is simpel: niet.