Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 39771 tot 39775
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 28 september 2012

Franse overheid heeft al 1,8 biljoen euro schuld

Het Franse overheidstekort is in het tweede kwartaal met 43 miljard euro gegroeid tot 1833 miljard euro. Dat komt neer op 91 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Dat maakte het nationale statistiekbureau Insee vrijdag bekend.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 28 september 2012

Nikkei sluit in de min

De Nikkei eindigde 0,9 procent lager op 8870,16 punten. De Japanse beurs verloor daarmee deze week 2,6 procent.

De Japanse exportbedrijven werden van de hand gedaan door de vrees voor omzetverlies als gevolg van het voortslepende conflict met China over drie onbewoonde eilandjes.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 september 2012

Goldman Sachs wordt super-bullish voor grondstoffen

Zakenbank Goldman Sachs steekt het enthousiasme over de grondstoffensector niet onder stoelen of banken, commodities gaan volgens de specialisten van de bank in de komende 12 maanden beter presteren dan de andere asset klassen. Het moment lijkt dus rijp om in grondstoffen te investeren!

De S&P GSCI Enhanced Commodity Index kan in de analyse van Goldman Sachs over de komende 12 maanden een return van 18,2 % opleveren. De beste prestaties kunnen zijn weggelegd voor energie en voor industriƫle metalen, met olie als absolute uitschieter!

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 28 september 2012

Nederlander ziet het somber in

71 procent van de Nederlanders vindt dat het de verkeerde kant op gaat met Nederland. Dat is hoog in vergelijking met eerdere metingen.

Zo dacht in het eerste kwartaal van 2011 nog maar 56 procent zo pessimistisch over Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 28 september 2012

Nikkei sluit in de min

De beurs in Tokio is vrijdag lager gesloten. De opluchting over de Spaanse begrotingsplannen werd in Japan tenietgedaan door een tegenvallend industriecijfer en de bezorgdheid over de eilandenruzie met China. De Nikkei eindigde 0,9 procent lager op 8870,16 punten. De Japanse beurs verloor daarmee deze week 2,6 procent.

De Japanse exportbedrijven werden van de hand gedaan door de vrees voor omzetverlies als gevolg van het voortslepende conflict met China over drie onbewoonde eilandjes. Daarnaast bleek dat de industriƫle productie in Japan in augustus sterker dan verwacht is afgenomen tot het laagste niveau van de afgelopen 15 maanden. De Japanse industrie heeft last van de dure yen, de aanhoudende economische problemen in Europa en de afname van de vraag uit China.