Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 39781 tot 39785
Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Column Kees de Kort | Dwaallichtjes

Sommigen zeggen dat huizencijfer in de VS ten opzichte van vorige maand is gestegen. BNR's Kees de Kort: "Je hebt dwaallichtjes en er zijn mensen die er verstand van hebben."

De Kort: "Vergeleken met een maand geleden staat er een mini plusje. Maar als je de context bekijkt, is het cijfer gewoon erg slecht. Want waar hebben we het over? De hypotheekrente in Amerika is op het laagse niveau ooit. En dan toch maar een mínimale stijging van de huizenverkopen."

Bron: beurs.nl
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Dekking zoeken tegen inflatie

Aandelenmarkten hebben over het algemeen enthousiast gereageerd op het voornemen van de Fed om de geldkraan weer open te draaien. De S&P 500 bijvoorbeeld staat op het hoogste niveau sinds de start van de crisis en is nog maar 5% verwijderd van de piek uit 2007.

Maar in tegenstelling tot bij eerdere stimuleringsmaatregelen gingen obligaties dit keer massaal in de uitverkoop. Volgens Schroders illustreert dit de argwaan bij beleggers dat de Fed zich uit de schuldencrisis wil infleren. Die angst is niet zonder reden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Ierse economie ontloopt recessie

De Ierse economie is in het tweede kwartaal nipt aan een recessie ontkomen. De economie vertoonde groei noch krimp, na een achteruitgang van 0,7 procent in het eerste kwartaal. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers.

Bron: radio1.nl
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Doorwerken tot de dood

Werken tot je 67ste of doorwerken tot je er letterlijk bij neervalt. Pensioen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Middenstanders, die met pensioen willen moet soms wel doorwerken omdat hun pensioen letterlijk in de winkel zit. Het idee was om rond hun 65-ste de winkel te verkopen en met dat geld een rustige oude dag te hebben. Maar als niemand de zaak wil overnemen valt die droom in duigen en zit er niks anders op dan door te gaan. Verslaggever Jan Peels ging op bezoek bij een 77-jarige winkelier.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

'Salarisstijging compenseert inflatie niet'

De salarisstijging in Nederland valt dit jaar lager uit dan de verwachte inflatie. De collectieve salarisverhoging bedraagt gemiddeld 1 procent, terwijl de inflatie op ongeveer 2 procent uitkomt.