Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 39781 tot 39785
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

AEX dringt openingsverlies terug

De beurs in Amsterdam wist woensdag het openingsverlies terug te dringen. Ook op de andere Europese beurzen werden de koersverliezen grotendeels weggewerkt. De stemming bleef terughoudend door de verslechterde economische vooruitzichten en de vrees voor tegenvallende bedrijfsresultaten.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de vroege handel 0,1 procent lager op 327,38 punten. De MidKap-index daalde 0,1 procent tot 528,53 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs stegen 0,1 procent. Londen verloor 0,2 procent.

Bron: ftm.nl
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

Deutschland Üer alles

Net als het blad Quote met zijn 500 Rijkste Nederlanders en de Britse Sunday Times Richlist publiceert ook het Duitse Manager Magazin elk jaar een rijkenlijst. De nieuwste uitgave ligt nu in de kiosk en de eerste conclusie is dat het de Duitse rijken beter gaat dan de Nederlandse. 'Krise? Welche Krise?' heet dat nagsynchroniseerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

“Griekenland kan volgend jaar Eurozone verlaten”

Steeds meer economen trekken de leefbaarheid van de Eurozone in twijfel, tenminste toch wat het blok in zijn huidige vorm betreft. Het lijkt slechts een kwestie van tijd te worden alvorens één of meer landen de Eurozone zullen verlaten of gedwongen zullen worden om die te verlaten.

Volgens Citigroup moeten de kansen dat Griekenland de Eurozone zal verlaten op 50 tot 70 % ingeschat worden. Griekenland vormt op zich misschien nog geen probleem, maar dat probleem kan er wel komen wanneer bijvoorbeeld Spanje met de rug tegen de muur wordt gezet.

Bron: belegger.nl
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

'AEX begint met verlies'

De beurs in Amsterdam zal woensdag naar verwachting met verlies beginnen. Ook de andere Europese beurzen zullen lager openen. Beleggers blijven bevreesd dat de bedrijfswinsten onder druk zullen staan door de verslechterde economische vooruitzichten.

,,De AEX begint ongeveer 1 punt lager. Het cijferseizoen komt langzaam op gang en de markt verwacht dat de resultaten tegen zullen vallen. Voor de rest zal het vandaag relatief rustig blijven. Italië komt later op de dag met een obligatieveiling en verder wordt uitgekeken naar het maandrapport van de ECB op donderdag'', aldus marktanalist Martijn Weller van IG Netherlands.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

Apple opnieuw aantrekkelijk na 10% correctie?

U mag opnieuw aandelen Apple kopen, zeg dat Jim Cramer het gezegd heeft. De beurskoers van Apple maakte gisterenavond nogal wat bokkensprongen. Ze opende lager, kwam tijdelijk weer boven water maar werd toch onder het slotniveau van de sessie voordien afgesloten.

Cramer wees er op dat Apple maar met 0,36 % corrigeerde, t.o.v. een corrigerende beweging van 1,5 % voor de Nasdaq. Voor hem is Apple een koopje voor de langere termijnbelegger. Die krijgt de kans om een aandeel te kopen aan 10x de winst en met een sterk product in huis.

Bijzonder attractief is natuurlijk dat Apple per aandeel 120 dollar cash heeft liggen. De iPhone 5 is een daverend succes, in 75 % van de winkels is geen exemplaar meer verkrijgbaar. Cramer verwacht ook veel van de mini-versie van de iPhone 5 die op de markt zou kunnen komen.