Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 39781 tot 39785
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

Spanje gaat 20 miljard bezuinigen

Spanje gaat 20 miljard euro extra bezuinigen. Bovenop de 65 miljard euro die al eerder was aangekondigd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

President Duitsland bekrachtigt ESM

De Duitse president Joachim Gauck heeft zijn handtekening gezet onder de ratificatie die het Europese noodfonds ESM regelt.

Dat maakte zijn kantoor donderdag bekend. Daarmee heeft hij ingestemd met Duitslands deelname aan het noodfonds, waarmee 500 miljard euro is gemoeid.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

Winsten verdampen na huizencijfer VS

De meeste Europese aandelenbeurzen leverden donderdag tegen het einde van de sessie een deel van de winsten in. Eerder op de dag waren de graadmeters opgekrabbeld door speculatie van stimuleringsmaatregelen van de Chinese overheid.

Zoals al de hele week het geval was, hield ook de situatie in Spanje de gemoederen bezig. De Spaanse overheid begint om 17.00 uur aan een persconferentie over de begroting voor 2013 en economische hervormingen.

Bron: ad.nl
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

Soedan en Zuid-Soedan sluiten olie- en grensdeals

Soedan en Zuid-Soedan hebben een deel van hun onderlinge conflicten opgelost. Zij hebben over negen kwesties overeenstemming bereikt. Nog altijd niet eens zijn beide landen het over de betwiste regio Abyei en de demarcatie van hun grens.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

Mathijs Bouman: Spanje en andere losse eindjes van de euro

De eurocrisis steekt deze week weer de lelijke kop op. Spaanse en Italiaanse rentes kruipen omhoog. Financiƫle markten worden nerveus. De periode van relatieve kalmte is alweer voorbij.

Het leek even alsof Europese politici en de Europese Centrale Bank (ECB) het monster van de eurocrisis hadden getemd. Met een echte bankenunie, een goed gevuld noodfonds en een obligaties-opkopende ECB, was de paniek rond de euro bezworen.

Maar de maatregelen bestaan alleen in theorie. In de praktijk zitten er nog veel losse eindjes aan de Europese crisisaanpak. Logisch dat de markten onraad ruiken. Hier de vijf belangrijkste losse eindjes: