Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 39786 tot 39790
Bron: belegger.nl
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

'AEX begint met verlies'

De beurs in Amsterdam zal woensdag naar verwachting met verlies beginnen. Ook de andere Europese beurzen zullen lager openen. Beleggers blijven bevreesd dat de bedrijfswinsten onder druk zullen staan door de verslechterde economische vooruitzichten.

,,De AEX begint ongeveer 1 punt lager. Het cijferseizoen komt langzaam op gang en de markt verwacht dat de resultaten tegen zullen vallen. Voor de rest zal het vandaag relatief rustig blijven. Italië komt later op de dag met een obligatieveiling en verder wordt uitgekeken naar het maandrapport van de ECB op donderdag'', aldus marktanalist Martijn Weller van IG Netherlands.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

Apple opnieuw aantrekkelijk na 10% correctie?

U mag opnieuw aandelen Apple kopen, zeg dat Jim Cramer het gezegd heeft. De beurskoers van Apple maakte gisterenavond nogal wat bokkensprongen. Ze opende lager, kwam tijdelijk weer boven water maar werd toch onder het slotniveau van de sessie voordien afgesloten.

Cramer wees er op dat Apple maar met 0,36 % corrigeerde, t.o.v. een corrigerende beweging van 1,5 % voor de Nasdaq. Voor hem is Apple een koopje voor de langere termijnbelegger. Die krijgt de kans om een aandeel te kopen aan 10x de winst en met een sterk product in huis.

Bijzonder attractief is natuurlijk dat Apple per aandeel 120 dollar cash heeft liggen. De iPhone 5 is een daverend succes, in 75 % van de winkels is geen exemplaar meer verkrijgbaar. Cramer verwacht ook veel van de mini-versie van de iPhone 5 die op de markt zou kunnen komen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

Nikkei eindigt fors lager

De beurs in Tokio is woensdag stevig onderuit gegaan. De vrees dat de bedrijfsresultaten in het laatste kwartaal onder druk zullen staan door de zwakke wereldwijde economische groei bleef zorgen voor een negatieve stemming op de Japanse beurs. De Nikkei eindigde 2 procent lager op 8596,23 punten.

Vooral technologiebedrijven werden van de hand gedaan in navolging van de koersverliezen onder de Amerikaanse technologiebedrijven. Sony zakte 1,9 procent en Toshiba daalde 4,2 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

'VS en Japan moeten leren van eurocrisis'

''De belangrijkste les van de crisis in de eurozone voor de VS en Japan is dat het uitstellen van aanpassingen tot het moment dat spanningen op de markten zich voordoen, leidt tot financiële onrust en slechtere economische resultaten'', stelde IMF-directeur José Viñals.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

Olieprijs stijgt op spanningen in het Midden-Oosten

De olieprijs is dinsdag hoger gesloten, waarbij handelaren de pessimistische prognoses van de wereldwijde groei naast zich neerlegden, en de aandacht gevestigd hebben op de ontluikende spanningen in het Midden-Oosten.

De novemberfuture voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange $3,06 hoger op $92,39.