Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 39786 tot 39790
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

QE ∞ blaast obligatiebubbel verder op

Nadat eerst Mario Draghi van de ECB de markten overtuigde alles in het werk te stellen om de euro te redden, volgde Ben Bernanke van de FED om de valutakraan open te draaien. Ten slotte was er Bank of Japan die mee wou doen aan het feestje. Al dit geld printen zorgt ervoor dat de bubbel voor obligaties onverminderd verder wordt opgeblazen.

"It feels very much like an asset bubble," said one emerging markets banker in London. "You can't justify these valuations on paper." – "I am not sure if I have seen it better than this," added one veteran Latin American banker. "It feels like a bubble, but I can't say it is going to stop any time soon."

Dankzij de quantitative easing in de 3 werelddelen is er een enorme berg cash voorhanden. Uitgiftes van obligaties in de opkomende markten staat dit jaar al op een recordhoogte van $ 314 miljard, maar de zondvloed aan liquiditeiten zorgt ervoor dat er alsnog een enorm overschot is. Het grote verschil tussen vraag en aanbod zorgt ervoor dat de druk op de sector verder toeneemt, maar niemand wil de rit missen.

Zo was er een uitgifte van Zambia van $ 12 miljard waar 420 gegadigden op af kwamen. De liquiditeit zoekt voornamelijk aantrekkelijke rentevoeten op de primaire markt. Er wordt ingetekend op uitgiftes die vroeger alleen geld vonden op de secundaire markten. Landen als Paragay en Bolivia bereiden zich voor op een primaire uitgifte, voor Bolivia zou dat de eerste keer zijn in 90 jaar!

De bubbel wordt verder opgeblazen en staat op springen. Maar er staat nog steeds veel geld aan de zijlijn en er komt steeds nog meer geld bij. Liquiditeit blijft sterk en rentevoeten laag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

'Meer sluitingen autofabrieken op stapel'

Peugeot kondigde onlangs aan 8000 banen te schrappen en zijn fabriek in de plaats Aulnay te sluiten. De Franse autofabrikant verwacht dat de Franse markt dit jaar met 12 procent daalt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Europa bederft sfeer op Wall Street

In New York stevenden de Amerikaanse beurzen woensdag af op een lager slot. De toenemende bezorgdheid over Spanje en Griekenland, waardoor de Europese beurzen hun sterkste verliezen in twee maanden tijd leden, bederfde de sfeer.

De Dow-Jonesindex noteerde ongeveer een half uur voor het slot 0,3 procent lager op 13.423 punten. De brede S&P 500 daalde 0,5 procent tot 1435 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,8 procent tot 3093 punten.

Beelden van gewelddadige protesten in Athene en Madrid tegen de bezuinigingsplannen van hun regering gingen woensdag de wereld over. De druk op Spanje wordt ondertussen steeds groter om noodsteun aan te vragen bij het Europese noodfonds.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Eric Sprott: "QE3 gaat niet werken... behalve voor goud en zilver!"

Eric Sprott was te gast op CNBC om zijn visie te geven op de financiƫle problemen in de markt. Hij geeft toe dat QE3 weinig tot niets zal doen voor de economie in de VS. Enkel goud en zilver zullen uiteindelijk voluit profiteren van de monetaire stimulans!

Het is daarom belangrijk om je kapitaal in echte zaken te stoppen, weg van financiƫle (bank)producten, aldus Sprott. Hij voorziet nog grote problemen vooraleer dit voorbij is. Bescherming en behoud van het vermogen blijft cruciaal in deze cyclus.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Olieprijs sluit lager

De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, vanwege een zwakkere vraag naar brandstof. De prijs voor benzine steeg echter, nadat een explosie bij een grote raffinaderij in Canada de toch al krappe voorraad verder onder drukt zette.

In reactie op het incident steeg de prijs voor een gallon benzine, ofwel 4,54 liter, op de New York Mercantile Exchange gedurende de handelsdag tot $3,0874.