Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 3981 tot 3985
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 16 november 2016

Te vroeg om te juichen

In Nederland gaat het goed, in Duitsland minder. De groeicijfers van de Duitse economie nemen af. Maar dat komt niet uit de lucht gevallen.

'De optelsom van plussen en minnen was al niet geweldig. Het aantal tegenvallers begon toe te nemen, aantal meevallers begon af te nemen. Dan komt er opgeteld geen mooi cijfer uit. Maar 0,2 is wel weinig hoor. Dat is een ding wat zeker is', zegt macro-econoom Kees de Kort.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 november 2016

4 redenen waarom het beter is om je eigen geld zelf te beheren

Soms vragen mensen zich wel eens af waarom ze niet zo veel geld hebben om achteraf er achter te komen dat ze hun financiƫn gewoon verwaarloosd hebben. Geld is als een kind, je moet er voor zorgen. Wanneer je het zijn goesting laat doen, gebeuren er pijnlijke dingen.

Er zijn dan ook sterke voordelen aan het eigen beheer van je geld.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 16 november 2016

Productie goudmijnen heeft piek bereikt

De productie van goudmijnen wereldwijd kan de komende tien jaar met ongeveer een derde dalen. Die conclusie trekt Bloomberg op basis van berekeningen en voorspellingen van Randgold Resources en BMO Capital Markets. Zo werden er in 2014 wereldwijd slechts drie grote nieuwe goudreserves ontdekt, tegenover een piek van 37 grote ontdekkingen in 1987.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 16 november 2016

Venezuela verhongert, president begint muziekprogramma

Terwijl de bevolking van Venezuela gebukt gaat onder een verschrikkelijke hyperinflatie houdt president Maduro zich liever bezig met luchtige zaken. Sinds kort presenteert hij een nieuw radioprogramma over salsamuziek en dans, waarin hij vooral een optimistisch geluid wil laten horen. Toch valt het initiatief bij velen in slechte aarde, omdat het illustreert hoe groot de kloof is tussen de bevolking en de president.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 16 november 2016

Nog steeds tekort aan geld in India

Meer dan een week nadat India de bankbiljetten van 500 en 1.000 roepie ongeldig verklaarde is er nog steeds een tekort aan contant geld. Met deze maatregel werd van het ene op het andere moment ongeveer 80% van de totale waarde van al het briefgeld onbruikbaar, met chaotische toestanden tot gevolg.