Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 3981 tot 3985
Bron: Hollandgold
Geplaatst: maandag 24 oktober 2016

Huizenprijzen in goud sinds 1969

De huizenprijzen in Nederland stijgen de laatste jaren weer, maar hoeveel kilo goud kost een gemiddeld huis eigenlijk? We verzamelden de cijfers en maakten daar de volgende grafiek van, die in één oogopslag laat zien hoeveel goud je vanaf 1969 tot en met nu moet neerleggen om een huis te kopen. Door de huizenprijzen niet in euro's, maar in een edelmetaal uit te drukken dat al duizenden jaren als waardevol beschouwd wordt, krijgen we een heel andere kijk op de ontwikkeling van de huizenprijzen in Nederland.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 24 oktober 2016

China ruilt dollars voor Japanse yen

China heeft in de eerste acht maanden van dit jaar voor omgerekend $86,6 miljard aan Japanse staatsobligaties gekocht, ruim drie keer zoveel als in dezelfde periode van vorig jaar. Dat schrijft de Nikkei Asian Review op basis van cijfers van het Japanse ministerie van Financiën. De centrale bank van China wil meer diversificatie en ruilt daarom dollarreserves in voor goud en andere valuta. Zo verkocht de People’s Bank of China in de eerste acht maanden van dit jaar ongeveer $48 miljard aan Amerikaanse staatsobligaties.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 24 oktober 2016

Video: Zo volgt Rusland de Amerikaanse verkiezingen

Ook in Rusland wordt de verkiezingscampagne in de Verenigde Staten op de voet gevolgd. Het volgende fragment werd prime-time uitgezonden op de Russische televisie en geeft ons inzicht in hoe de Russen de verkiezingen beleven. De uitgelekte emails van Clinton, de publieke lastercampagne tegen Donald Trump en de agressieve toon die de Democratische presidentskandidate aanslaat over Rusland. Een opmerkelijk debat, waarin vooral politiek wetenschapper Vyacheslav Nikonov van zich laat horen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 23 oktober 2016

Goudpaniek onder beleggers onterecht

De goudprijs is sinds augustus dit jaar met bijna 9 procent gecorrigeerd. Van een top van $1.366 in juli naar een dal van $1.251 op 14 oktober. Een daling van ruim $100 op enkele maanden tijd. Toch staat de goudprijs vandaag bijna $200 dollar hoger dan begin januari dit jaar.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 23 oktober 2016

Wordt Deutsche Bank de trigger?

Er gaat bijna geen dag voorbij of de Deutsche Bank (DB) wordt genoemd in een of ander (klein) persbericht, maar dan niet in positieve zin. In de aanloop naar een nieuwe bankencrisis lijkt de tijd aangebroken dat er koppen gaan rollen. De spanning neemt toe.

[...]