EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
30
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 39816 tot 39820
Geplaatst op: donderdag 18 oktober 2012

Oudste bank krijgt rommelstatus

Kredietbeoordelaar Moody's heeft de beoordeling voor de oudste bank ter wereld, de Banca Monte dei Paschi di Siena in Italië, verlaagd naar de rommelstatus. Dat werd donderdag bekendgemaakt.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: donderdag 18 oktober 2012

Dekkingsgraad pensioenfondsen hoger

De nieuwe rekenrente heeft de dekkingsgraad van pensioenfondsen in september gemiddeld met 3,5 procent doen stijgen.

Dat blijkt uit een onderzoek van Het Financieele Dagblad naar de vijftig grootste fondsen. Bij een aantal fondsen is echter nog wel een korting van de pensioenen nodig.

De onderzochte fondsen beheren samen negentig procent van het Nederlandse pensioenvermogen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 18 oktober 2012

"Ee wereld zit klem in een vicieuze cirkel"

Besparen of de groei stimuleren, de groei stimuleren of besparen? Economen bekvechten momenteel over deze twee onderwerpen als nooit tevoren. Nu eens slaat de wijzer bij de beleidsmakers door naar de ene richting, om vervolgens weer naar de andere kant over te hellen.

Een definitieve keuze is echter nog niet gemaakt en valt misschien ook moeilijk te maken. Wat zeker geen goede zaak is, zo krijgen we vis-noch-vlees oplossingen. Een beetje besparen en een beetje de groei stimuleren is namelijk een zeer moeilijke evenwichtsoefening. De koorddanser dreigt zo langs 2 kanten langs het touw te vallen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 18 oktober 2012

Hedge funds zitten scheef

Het zijn harde tijden voor hedge funds, steeds meer managers geven er de brui aan. In veel gevallen hebben die geprobeerd om tegen de richting in short te gaan op de aandelenmarkten. Uitgangspunt daarbij is meestal het gevoel dat de huidige hausse op de verkeerde fundamenten is gebaseerd.

De markt heeft echter altijd gelijk en dat heeft ook Greg Coffey mogen ondervinden. Eens beschouwd als een wonderkind in de Londense hedge fund wereld kondigde hij gisteren aan het door hem beheerde GC Moore Emerging Macro funds opgedoekt wordt.

Coffey kon dit jaar geen positief resultaat voorleggen. Een verlies van 2 % is misschien niet veel, maar we moeten er rekening mee houden dat de beursindices telkens opnieuw hogere koersen opzoeken. Beleggers betalen geen fees om geld te verliezen, zo weet Coffey nu.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 18 oktober 2012

Griekenland uit eurozone: crisis als gevolg

Als Griekenland uit de Eurozone stapt, brengt dit mogelijk Europese en zelfs internationale risico's met zich mee en kan het een wereldwijde economische crisis tot gevolg hebben. Tot de gedupeerden horen niet alleen Zuid-Europese landen of de leden van de EU, maar ook de VS, China en andere jonge industrielanden. Tot dit resultaat komt een economische berekening van Prognos AG, in opdracht van de Duitse Bertelsmann stichting, die de financiële gevolgen en voor de eerste keer ook het groeiverlies voor Duitsland evenals de 42 belangrijkste (jonge) industrielanden tot het jaar 2020 als gevolg van het verlaten van de Eurozone door Griekenland of andere landen die in crisis verkeren, analyseert. De scenarioberekeningen zijn aanleiding tot grote bezorgdheid bij de auteurs van het onderzoek.

Lees verder op blogspot.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs