Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 39821 tot 39825
Bron: geennieuws.com
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

Bankiers en andere boeven

De enige partijen die baat hebben bij de QE3 maatregel van de FED en het ongelimiteerd opkopen van staatsobligaties door de ECB,  zijn partijen die het eigendom zijn van de Centrale Banken of partijen die door de ECB gesteund worden of waarvan de machtselite die achter de centrale banken zit  er afhankelijk van is om haar destructieve beleid van het verarmen van de middenklassen te kunnen uitvoeren (dus de politiek)

De enigen die profiteren zijn de Banken (eigendom van de Centrale banken), de grote multinationals (eigendom van of supporters van de Centrale banken), de aandelenmarkt, de politiek. Deze partijen profiteren namelijk als eerste omdat het geld daar als eerste terecht komt. Zij krijgen het geld dus in handen voordat de prijzen omhoog gaan.

Als allerlaatste “profiteert” de gewone man of Jan met de Pet, en dat maar in enkele gevallen. En als hij al profiteert profiteert hij echter pas als de prijzen al omhoog zijn gegaan, (meer geld in omloop betekent op termijn inflatie). Jan  profiteert dan ook niet, maar hij wordt alleen maar armer door het Centrale Bankiersbeleid.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

Weer hulpvraag van Spaanse regio: Castilië Mancha

De Spaanse regio Castilië-La Mancha wil een bijdrage van 800 miljoen euro uit het noodfonds dat Spanje heeft opgetuigd voor noodlijdende autonome gebieden. Dat hebben bronnen bij de regionale regering donderdag gemeld.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

Schoenmaker: Nog ver verwijderd van 'bubble-alarm'

Er is in de verste verte nog geen inflatiegevaar. Tegelijkertijd blijkt dat het monetair beleid niet effectief is.

Dat zegt RTL Z beurscommentator Jacob Schoenmaker. ‘’De geldgroei in de economie zou hetzelfde moeten zijn aan de productiegroei en de inflatie, bij elkaar opgeteld. In de eurozone is dat vanaf 1991 rond de 3-4%. Momenteel is dat 2,7%. De geldgroei van 2,9% is daarmee keurig in lijn. In 2007, toen de kredietcrisis begon, was de geldgroei 12%. De klap op de beurzen was daarmee ook te wijten aan de ongebreidelde geldgroei in de eurozone.’’

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

Vertrouwen in Europese economie blijft dalen

De vertrouwensindex zakte tot 85 van 86,1 een maand eerder. Economen hadden verwacht dat de stand van augustus gehandhaafd zou blijven.

Volgens de commissie zijn consumenten somberder geworden over de algemene economische omstandigheden, hun financiële situatie en hun spaartegoeden.

In het bedrijfsleven werden vooral dienstverleners en detailhandelaren negatiever over de economie. Ook in de industrie in het eurogebied nam het vertrouwen af. In de bouwsector was juist sprake van een stijging van het economisch vertrouwen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

Britse economie krimpt 0,4 procent

De Britse economie is in het tweede kwartaal met 0,4 procent gekrompen in vergelijking met het kwartaal daarvoor. Dat maakte het Britse bureau voor de statistiek donderdag bekend op basis van definitieve cijfers.