EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
46
kliks
41
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 39826 tot 39830
Geplaatst op: woensdag 17 oktober 2012

10-jaars rente Spanje op laagste niveau sidns april

De rente op 10-jarige Spaanse staatsleningen is op de obligatiemarkten gedaald tot onder de 5,5 procent, het laagste niveau sinds april. De markten reageerden opgelucht dat kredietbeoordelaar Moody's de rating van Spanje niet naar rommelstatus heeft verlaagd.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: woensdag 17 oktober 2012

Chinees deel Griekse haven Pireaus bloeit in crisis

De doorvoer van het Chinese deel blijkt in 2 jaar meer dan verdubbeld te zijn naar 1 miljoen containers, zo blijkt uit een reportage van de New York Times.

De Chinese rederij Cosco wil met een investering van 388 miljard dollar de doorvoercapaciteit vergroten naar 3,7 miljoen containers waarmee Pireaus een van de grotere havens van de wereld wordt.

Lees verder op nuzakelijk.nl
Geplaatst op: woensdag 17 oktober 2012

Wall Street begint lager

In New York zijn de beurzen woensdag overwegend lager begonnen. Positief nieuws over de Amerikaanse huizenmarkt werd overschaduwd door tegenvallende kwartaalberichten van technologiereuzen IBM en Intel.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: woensdag 17 oktober 2012

Beurzen boeken kleine winsten

Op de Europese beurzen werden woensdag kleine winsten geboekt. Opluchting dat de Spaanse kredietwaardering niet werd verlaagd naar rommelstatus bood enige ondersteuning aan de markt. Na de forse koerswinst van een dag eerder deden beleggers het wel wat rustiger aan. In Amsterdam werd ASML afgestraft na tegenvallende kwartaalcijfers.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,3 procent hoger op 334,56 punten. De MidKap-index won 0,1 procent tot 532,03 punten. De beurzen in Londen en Parijs stegen 0,5 en 0,1 procent. Frankfurt bleef onveranderd.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: woensdag 17 oktober 2012

Rijke landen kunnen veel meer doen voor mondiale welvaart

Rijke landen zoals de Verenigde Staten en Japan tonen vergeleken met andere ontwikkelde landen weinig engagement ten aanzien van ontwikkelingsgebieden. Denemarken en Nederland scoren goed. Belgiƫ staat op de dertiende plaats van een totaal van 27 ondervraagde rijke landen.

Hoe rijke landen zich gedragen, beĆÆnvloedt in sterke mate het leven van hen die het met heel wat minder moeten stellen. Hoe ver hun engagement reikt ten aanzien van arme landen, wordt jaarlijks in kaart gebracht in de Commitment to Development Index (CDI). De index is deze week voor de tiende keer gepresenteerd door de Amerikaanse denktank Centrum voor Globale Ontwikkeling (Center for Global Development of CGD).

Lees verder op dewereldmorgen.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs