Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 39826 tot 39830
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Spanje: Het volk komt wederom in opstand

In Spanje weet de regering onder leiding van premier Rajoy niet hoe men met de alsmaar toenemende volkswoede om moet gaan. Men staat midden in een enorm mijnenveld. Enorme schulden bij de banken, bedrijven, particulieren én zeker niets als laatste de staat. Zowel centraal als regionaal. Rajoy maakt in zijn optredens een allerminst sterke indruk en probeert dit te compenseren door ferme taal richting de EU uit te dragen en lokaal door de politie hardhandig te laten optreden. Het vervelende is echter dat er steeds meer demonstranten komen en het vat politiemensen zo langzamerhand aan het leegraken is.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

'Trojka Griekenland vertoont scheurtjes'

Binnen de zogenoemde trojka die Griekenland bijstaat bij het terugdringen van zijn schuldenberg, groeit de onenigheid over de verdere aanpak van de crisis in het Zuid-Europese land. Dat meldde persbureau Reuters woensdag op gezag van bronnen bij de betrokken partijen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Forse klappen op beurs Madrid

Het is een slechte dag voor Spaanse aandelen. In Madrid dalen alle hoofdfondsen. De verliezen lopen fors in de papieren.

De koersen dalen door de onrust over een eventuele Spaanse aanvraag voor noodhulp. Premier Rajoy wacht maar met zo'n aanvraag en dat leidt tot allerlei geruchten in de markt. Zo zou Rajoy wachten tot ook Italiƫ noodhulp zou moeten anvragen. Samen zouden de twee landen dan meer eisen kunnen stellen.

Verliezen tot ruim 7%

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Wall Street begint verdeeld

In New York zijn de Amerikaanse beurzen woensdag verdeeld begonnen. Beleggers wachten op nieuwe impulsen na de verliesbeurt van een dag eerder. De toenemende bezorgdheid over Spanje en Griekenland zorgde daarnaast voor terughoudendheid onder investeerders.

Bron: nos.nl
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Geweld bij protest in Athene

In het centrum van Athene demonstreren tienduizenden Grieken tegen nieuwe bezuinigingen van 11,5 miljard euro. Bij het parlementsgebouw zijn onlusten uitgebroken.

De politie heeft traangas ingezet tegen een groep van honderden betogers die agenten met stenen en brandbommen bekogelde. Betogers sloegen met hamers straatstenen kapot om stukken steen te bemachtigen. Ook werden bomen in brand gestoken.

Door een algehele staking ligt het openbare leven in het land goeddeels stil. De 24-uursstaking is uitgeroepen door de twee grootste vakbonden van het land, die samen ongeveer de helft van de Griekse werknemers vertegenwoordigen. Aan de staking doen werknemers uit vrijwel alle sectoren mee.