Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 39826 tot 39830
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

Staatsschuld loopt keihard verder door

De Nederlandse staatsschuld ligt momenteel op een recordniveau, toch zal de schuld ondanks harde overheidssaneringen ook de komende jaren verder stijgen. Zelfs boven de 475 miljard euro in 2015.

Ondanks dat de overheid vanaf volgend jaar de belasting- en premieontvangsten met 12,4 miljard euro weet te verhogen, door de Kunduz-maatregelen, blijft de staatsschuld met tientallen miljarden oplopen. Dat blijkt uit de Miljoenennota 2013.

De staatsschuld van Nederland was in 2001 nog maar 227 miljard euro. Rond de start van kabinet Balkenende/Bos in 2007 stonden we rond de 250 miljard euro. De kredietcrisis en vooral de redding van de banken bracht de schuld in twee jaar op 350 miljard euro.

Bron: deaandeelhouder.nl
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

Draghi open voor bekendmaken ECB-notulen

Europese Centrale Bank president Mario Draghi staat open voor het bekendmaken van de notulen van de vergadering van het bestuur. Draghi deed de uitspraken in een interview met de krant Süddeutsche Zeitung. 

Onder de huidige regelgeving publiceert de ECB de notulen 30 jaar na dato. De krant schrijft dat het bestuur, dat bestaat uit de topmannen van de 17 centrale banken van de eurolanden en de 6 leden van de ECB-directie, na een meerderheidsbesluit de notulen vervroegd kan vrijgeven.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

Inval bij hoofdkantoor UBS in Parijs

De Franse autoriteiten hebben een inval gedaan bij het Parijse hoofdkantoor van de Zwitserse bank UBS.

Ze doen onderzoek naar mogelijke belastingontduiking en witwaspraktijken.Eerder vonden ook al invallen plaats bij vestigingen van UBS in Straatsburg, Lyon en Bordeaux.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

Column Kees de Kort | Ain't gonna happen

De zorg, de vergrijzing, huizenmarkt hervormen, arbeidsmarkt hervormen: alle grote thema's waren niet aan de orde de afgelopen dagen. Op zich begrijpelijk, vindt Kees de Kort, maar het is wat naïef om te denken dat 'morrelen in de marge' genoeg is om het tij te keren.

"Ain't gonna happen", boort hij toch maar meteen alle hoop de grond in. Terwijl het CPB inzet op een verbetering van de economie in 2013. "Mede gevoed door de prognose van het CPB dat er in 2013 weer wat groei zal ontstaan. Die zeggen: de wereldhandel gaat ons redden en ondernemers gaan weer investeren."

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

'Zakenbanken ontslaan komende jaren 75.000 bankiers'

Zakenbanken kunnen wereldwijd tot wel 75.000 werknemers ontslaan in de komende vijf jaar. Dit is ongeveer 15 procent van het totale aantal mensen dat nu werkzaam is in de sector.

Dit schrijven onderzoekers van consultantsbureau Roland Berger in aan analyse waar persbureau Reuters over bericht. Oorzaak voor de malaise is onder andere de eurocrisis.

Dit jaar gaat de omzet van zakenbanken met 15 procent dalen, zo voorspelt Roland Berger. Verder daalt de bruto winstmarge van 15 procent in 2010 naar 5 procent voor dit jaar.