EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
34
kliks
33
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 39841 tot 39845
Geplaatst op: woensdag 17 oktober 2012

Leger bereidt zich voor op humanitaire crisis eurozone

Zwitserland mag dan geen deel uitmaken van de Europese Unie, het ondervindt wel de terugslag van de crisis in de eurozone. Het zou dus eigenlijk geen verbazing moeten wekken dat het land alvast maatregelen treft voor het geval de crisis verergert. 

Zo verklaart EUobserver de voorbereiding van het Zwitserse leger op een golf van aanslagen en geweldplegingen als gevolg van de financiële crisis en op de massale komst van vluchtelingen uit eurolanden. 

Lees verder op presseurop.eu
Geplaatst op: woensdag 17 oktober 2012

'Griekse regering is dicht bij deal met trojka'

De Griekse regering is dicht bij een overeenkomst met de trojka van ECB, EU en IMF over een nieuw bezuinigingspakket, dat een voorwaarde is voor verdere financiële steun. 

Dat heeft de Griekse premier Antonis Samaras woensdag gezegd bij een bezoek aan de Roemeense hoofdstad Boekarest.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 17 oktober 2012

Tijdlijn van de Europese schuldencrisis

De Britse krant The Guardian heeft op haar website een grafische tijdlijn geplaatst waarin belangrijke gebeurtenissen in de Europese schuldencrisis overzichtelijk zijn samengebracht. De nieuwsfeiten die sinds 19 oktober 2009 hebben plaatsgevonden zijn apart weergegeven voor alle landen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de schuldencrisis.

[...]

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: woensdag 17 oktober 2012

Bank of England kocht bijna alle nieuwe obligaties van Britse overheid

De Britse overheid heeft net als veel andere Europese overheden een hoge staatsschuld en een tekort op de begroting. Toch kan het land voor minder dan 2% lenen, bijna even goedkoop als de VS en Duitsland. Het geheim? De helpende hand van de Bank of England. Sinds begin augustus kocht de centrale bank voor £32 miljard aan Britse staatsobligaties, terwijl het Britse ministerie van Financiën in diezelfde periode voor £34,3 miljard aan nieuwe obligaties uitschreef. Het tekort werd vrijwel volledig met de geldpers gefinancierd.

[...]

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: woensdag 17 oktober 2012

Waarom hyperinflatie waarschijnlijk is (deel 2)

[... ...]

Je kunt deze niveau's van welvaart nog iets vereenvoudigd weergeven: er is een fysieke wereld (primaire en secundaire welvaart) en een monetaire wereld (alle papieren claims op welvaart). De monetaire wereld is als ware een nieuwe laag die over de fysieke wereld is heen gelegd. 

[... ...]

Lees verder op Biflatie.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs