Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 39841 tot 39845
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Europa bederft sfeer op Wall Street

In New York stevenden de Amerikaanse beurzen woensdag af op een lager slot. De toenemende bezorgdheid over Spanje en Griekenland, waardoor de Europese beurzen hun sterkste verliezen in twee maanden tijd leden, bederfde de sfeer.

De Dow-Jonesindex noteerde ongeveer een half uur voor het slot 0,3 procent lager op 13.423 punten. De brede S&P 500 daalde 0,5 procent tot 1435 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,8 procent tot 3093 punten.

Beelden van gewelddadige protesten in Athene en Madrid tegen de bezuinigingsplannen van hun regering gingen woensdag de wereld over. De druk op Spanje wordt ondertussen steeds groter om noodsteun aan te vragen bij het Europese noodfonds.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Eric Sprott: "QE3 gaat niet werken... behalve voor goud en zilver!"

Eric Sprott was te gast op CNBC om zijn visie te geven op de financiële problemen in de markt. Hij geeft toe dat QE3 weinig tot niets zal doen voor de economie in de VS. Enkel goud en zilver zullen uiteindelijk voluit profiteren van de monetaire stimulans!

Het is daarom belangrijk om je kapitaal in echte zaken te stoppen, weg van financiële (bank)producten, aldus Sprott. Hij voorziet nog grote problemen vooraleer dit voorbij is. Bescherming en behoud van het vermogen blijft cruciaal in deze cyclus.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Olieprijs sluit lager

De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, vanwege een zwakkere vraag naar brandstof. De prijs voor benzine steeg echter, nadat een explosie bij een grote raffinaderij in Canada de toch al krappe voorraad verder onder drukt zette.

In reactie op het incident steeg de prijs voor een gallon benzine, ofwel 4,54 liter, op de New York Mercantile Exchange gedurende de handelsdag tot $3,0874.

Bron: nos.nl
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Trojka verdeeld over Griekenland

Achter de schermen is een groeiend conflict aan de gang tussen de grote geldschieters van Griekenland: het IMF, de Europese Commissie en de Europese Centrale Bank. Alledrie de partijen weten dat Griekenland niet op eigen kracht uit de crisis kan komen, maar geen van drieën wil voor de extra kosten opdraaien. Dat vertellen anonieme bronnen aan persbureau Reuters.

Afgelopen maandag zei IMF-topvrouw Christine Lagarde dat "de Griekse schuld aangepakt moet worden", omdat de extra bezuinigingen waarover de trojka nu onderhandelt onvoldoende zijn om het land weer op de rails te krijgen. Een duidelijke hint aan de Europese landen, blijkt nu.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Dollar heeft sinds 1913 95% van koopkracht verloren!

RON PAUL: ONDERZOEK NAAR FEDERAL RESERVE. DOLLAR HEEFT 95% VAN KOOPKRACHT VERLOREN DOOR FEDILLEGALE PRAKTIJKEN

De Federal Reserve, de organisatie die hoogte van interest vaststelt en de beschikbaarheid van geld in Amerika, gaat onderzocht worden door een congres-comité. De voorzitter van het comité is namelijk bezorgd dat de FR het land in een veel grotere crash in de toekomst luist. Ron Paul, U.S. afgevaardigde die Domestic Monetary Policy en Technologie Subcommittee leidt, kondigde dit aan. Het onderzoek houdt ook in dat er hoorzittingen zullen plaatsvinden en in deze hoorzittingen zullen de recente praktijken van FR centraal staan: het voornamelijk geld lenen aan grote banken zonder enige rente.