Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 39846 tot 39850
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

James Turk bespreekt de recente actie bij goud en zilver met Félix Moreno de la Cova

Naar aanleiding van het heftige prijsspektakel bij goud en zilver, zat James Turk samen met Félix Moreno de la Cova, econoom, trader en GoldMoney contributor, om de ontwikkelingen te bespreken.

Volgens Moreno de la Cova heeft niet enkel de nieuwe ronde aan QE een positief effect op de prijzen, september staat sowieso bekend als een supermaand voor de edelmetalen.

Bovendien heeft de langdurige negatieve reële rente zijn weerslag op de koopkracht van het spaargeld van de bevolking, dat zo wordt weggevreten door de inflatie.

Beleggers zien hierdoor meer en meer heil in een positie in goud en zilver!

[video]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Iraanse rial verliest nog meer waarde tegenover de dollar

De Iraanse rial blijft in waarde dalen ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De officiële wisselkoers blijft de laatste maanden stabiel rond de 12.250 rial per Amerikaanse dollar, maar in de straten van Iraanse steden wordt de munt voor een veel lagere koers verhandeld. De waarde van de munt lijkt in een vrije val te zijn geraakt nadat Amerika een olie-embargo oplegde aan het land.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Indiase bevolking koopt goud en zilver via nieuwe smartphone app

De Muthoot Group, een Indiase financiële instelling, heeft een nieuwe smartphone app vrijgegeven die de Indiase bevolking in staat stelt via de mobiele telefoon goud en zilver te kopen. De app geeft live koersen in verschillende valuta weer, geeft tips aan beleggers en laat zien waar het dichtstbijzijnde kantoor van Muthoot staat.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Spaanse leningen versus werkloosheid

Hieronder bevindt zich de grafiek van de dag. Via Scott Barber van Reuters kwamen we aan de perfecte illustratie dat het percentage slechte leningen steeds meer correleert met de oplopende werkloosheid in het land. Woensdagochtend kwam namelijk naar buiten dat het percentage slechte leningen was gestegen naar 9,86% in juli, ten opzichte van 9,65 procent in de maand juni. Hiermee komt het totaal op €169,3 miljard volgens de Bank of Spain.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Spanje raakt zonder geld, rente boven 6%

Het valt niet mee voor Mariano Rajoy. De Spaanse premier, die een aanvraag weigert te doen bij het EFSF noodfonds, wordt door financiële markten gedwongen om zijn trots opzij te zetten. Hoewel de ECB twee weken geleden beloofde in te zullen grijpen als rentes van de obligaties te ver opliepen zat hier wel één conditie achter. Het land moet zich overgeven aan de ECB en het IMF. Zonder de hervormingsmaatregelen van beide instanties zou het land geen hulp krijgen. Het plan zorgde ervoor dat shorts flinke scheuren opliepen, een permanente oplossing is het niet. De kans dat het land echter gaat aankloppen bij het noodfonds wordt met de dag groter. De reden is simpel; Spanje raakt snel zonder geld.

[...]