Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 3986 tot 3990
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 oktober 2016

Cash-niveau op extreme hoogten

Er waren de afgelopen maanden genoeg redenen voor fondsbeheerders om hun cash-niveaus te verhogen.

Angst voor een crash op de obligatiemarkt, het opkomend nationalisme en samengaande anti-globaliseringssentiment, een nieuwe crisis in de eurozone, centrale bankenbeleid. Al die zaken blijven onzeker.

Aanhoudingen in cash ging in oktober naar recordhoogte tot 5,8 procent. De maand ervoor was het ook al aardig, op een niveau van 5,5 procent. Het betreft het hoogste niveau dat door fondsbeheerders wordt aangehouden sinds net na 9/11.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 oktober 2016

Hedgefondsen in de problemen

Beleggers blijken op grote schaal geld weg te halen uit hedgefondsen. Afgelopen kwartaal alleen al ging het om 28 miljard dollar, de grootste uitstroom sinds de crisis in 2009.

Portfolio managers bij hedgefondsen zullen door die exodus van investeerders, gefrustreerd door de te hoge lasten en te lage rendementen, een geschatte 34 procent vermindering in compensatie krijgen.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 24 oktober 2016

Goudprijs stijgt verder in 2017 volgens Hedge Fund Manager

Ondanks dat de goudprijs dit jaar al 19% is gestegen ziet hedge funds manager van.....

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 24 oktober 2016

IJsland: Een partij die 4 jaar geleden niet eens bestond kan zondag de verkiezingen winnen

Een partij die vier jaar geleden niet eens bestond zou volgende zondag wel eens de nationale verkiezingen kunnen winnen in IJsland. De Piratenpartij is een verzameling van anarchisten, hackers, libertariërs en webgeeks, die beleid willen voeren door middel van online polls – en denkt dat de overheid hetzelfde moet doen. De partij wil van IJsland “een soort Zwitserland” maken en heeft Edward Snowden asiel aangeboden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 oktober 2016

Tijdschema voor de goudrally

Als je vandaag een 100% goudstandaard zou introduceren, moet de prijs van goud stijgen tot boven 50.000 USD/ounce om de lading te dekken. Voer je een ‘goudstandaard light’ in, zoals onder Bretton Woods, dan valt de dekkingsgraad terug tot bijvoorbeeld 40%, en bekom je een goudprijs van zo’n 25.000 USD.