Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 3986 tot 3990
Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 15 november 2016

De goudprijs daalt. Wat nu?

Afgelopen vrijdag vertelde ik u in dit artikel dat we als gevolg van Trump’s verkiezingsoverwinning woelige tijden tegemoet gaan.

Dat gold afgelopen week zeker voor de goudprijs!

Die knalde donderdag en vrijdag omlaag. Terwijl iedereen met verstand van zaken er voor de verkiezingen van overtuigd was dat goud juist omhoog zou schieten bij een Trump-overwinning.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 15 november 2016

Brexit zal tot 60 miljard kosten. 80.000 jobs sneuvelen.

De Britse politieke klasse zit in een lastig parket. Nigel Farage de leider van het rechtse UKIP werd als eerste buitenlandse politicus ontvangen door Donald Trump.

Een absolute afgang is dat voor de Britse Prime Minister Theresa May, en eigenlijk voor de hele internationale, politieke elite.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 15 november 2016

Groei Nederlandse economie groter dan groei in eurozone

De economische groei in Nederland was afgelopen kwartaal aanmerkelijk sterker dan het gemiddelde in de hele eurozone. Dat blijkt uit een overzicht dat Europees statistiekbureau Eurostat dinsdag heeft gepubliceerd.  

De economische groei in de eurozone kwam in het derde kwartaal gemiddeld uit op 0,3 procent ten opzichte van het tweede kwartaal. Nederland hoorde bij de best presterende landen, met een plus van 0,7 procent, berichtte ook het CBS dinsdag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 november 2016

Hoofdeconoom van Deutsche Bank denkt dat Italië de eurozone beter verlaat

David Folkerts-Landau, chief economist bij Deutsche Bank, noemt Brexit en de verkiezing van Donald Trump een ‘wake-up call’ voor Europa. Europa heeft veel problemen die snel aangepakt moeten worden. Italië is een van die problemen. Een exit van Italië uit de eurozone is volgens Folkerts-Landau een serieuze optie om te overwegen.

Italië is een land met meer dan 130% van het bbp aan schulden, zonder economische groei en een tekort van 3%. Er blijven dus schulden bijkomen. De verkiezing van Trump en het aankomende referendum zorgen ervoor dat de rentevoeten in Italië fors stijgen. Dit kan een grote impact hebben op de banksector van het land.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 15 november 2016

BIS: Stijgende dollar bedreiging voor financiele stabiliteit

Een stijging van de dollar kan een destabiliserend effect hebben op het wereldwijde financiële systeem, zo waarschuwt de Bank for International Settlements (BIS). In een nieuw rapport dat vandaag naar buiten is gekomen schrijven onderzoekers van de BIS dat een waardestijging van de dollar een drukkend effect zal hebben op de kredietverlening en op de mogelijkheid voor banken om hun balans uit te breiden.