Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 39856 tot 39860
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

Wall Street kiest geen richting: Dow +0,1%

De beleggers op Wall Street kozen dinsdag nauwelijks richting. De uitslag van de graadmeters was miniem. Na de sterke stijgingen van de afgelopen weken, gevoed door maatregelen van de centrale banken, deden de beleggers een stapje terug maar van grote dalingen was geen sprake. ,,Beleggers geloven de belofte van centrale banken om alles te doen om de economie te helpen'', aldus een Amerikaanse analist.

De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent hoger op 13.564,64 punten. De S&P 500-index verloor 0,1 procent en eindigde op 1459,32 punten. Technologiebeurs Nasdaq sloot vlak op 3177,80 punten.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

De Amerikaanse Middenklasse: Terug naar begin jaren 90

We discussed the inflationary costs and deflationary benefits of government action or inaction earlier - specifically with regard to the middle class. Bloomberg TV provided a succinct clip this morning that showed the one chart that Obama (and also Romney just as likely) would really not like to see. Loosely defined as lying between the ruling class and the proletariat, it would seem that George Washington himself would be distraught as the median net worth of the middle class has plunged 28% since 2000 back to early 90s levels (while the ruling class is up around 1%) and the lower tier down around 45%. Forget the lost decade, watch these 90 seconds to get a clue and see that Japan is not the only nation suffering under 20 years of subjugation.

Bron: tijd.be
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Kaal Griekenland zakt weg in het moeras.

Een Griekse politieagent doet alsof hij zich ophangt uit protest tegen de bezuiningspolitiek.

Griekenland sluit dit jaar vermoedelijk af met een overheidsschuld van 161 procent van zijn bruto binnenlands product. Die schuldgraad moet tegen 2020 naar 120 procent.

Dat is een waar huzarenstuk, zeker omdat begin dit jaar al een deel van de uitstaande schuld is herschikt, en het labeur dus van diepgaande besparingen en hervormingen moet komen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Fed-bestuurslid verdedigt QE3, toont bezorgdheid VS-economie

Een vooraanstaand lid van de Federal Reserve heeft dinsdag de keuze van de Amerikaanse centrale bank om een nieuwe ronde van kwantitatieve verruiming (QE3) te starten, verdedigd tijdens een toespraak voor de lokale kamer van koophandel in Florham Park, New Jersey. Tevens omschreef William Dudley, president van de Federal Reserve Bank van New York en vice-voorzitter van de Federal Open Market Committee de Amerikaanse economie als "zwak".

De Fed kondigde vorige week aan een nieuwe ronde van obligatie-opkopen te starten in de vorm van QE3, waarmee maandelijks voor $40 miljard aan door hypotheek gedekte effecten opgekocht worden op een zogenaamde 'open-ended' basis.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Slechte leningen Spaanse banken stijgen

De waarde van zogenoemde slechte leningen op de balansen van Spaanse banken is in juli tot recordhoogte gestegen. Gegevens van de centrale bank van Spanje wezen dinsdag uit dat de slechte leningen voor 1,7 miljard euro op de bankbalansen drukten, een stijging van 960 miljoen euro ten opzichte van juni.

In totaal is nu 9,9 procent van alle leningen die de banken hebben uitstaan van slechte kwaliteit. Dat wil zeggen dat er ernstige twijfel bestaat of ze ook zullen worden terugbetaald. Door de verdieping van de economische crisis zou dat percentage de komende tijd verder kunnen stijgen.