Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 39856 tot 39860
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Monsterboard: vacatureaanbod op laagste punt sinds 2005

Het onlinevacatureaanbod daalde in september op maandbasis met 3 punten, blijkt dinsdag uit de Monster Employment Index, een maandelijkse barometer van de online-arbeidsmarkt.

Daarmee zakte het aanbod verder weg onder het niveau van zeven jaar geleden toen de Monsterboard Employment Index startte.

Bron: ad.nl
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Huizenkoper kan nog minder lenen

Huizenkopers kunnen volgend jaar opnieuw minder geld lenen met een nieuwe NHG-hypotheek. De maximale hypotheek die nog met een garantie kan worden afgesloten, zakt afhankelijk van het inkomen met 4000 euro tot 25.000 euro. Dit zorgt voor een verdere daling van de woningprijzen, voorspellen deskundigen, schrijft het AD vandaag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

IMF pleit voor hogere lonen en meer inflatie

Eurolanden met een overschot moeten de lonen en de inflatie in eigen land sterker laten stijgen om de eurozone beter in balans te krijgen.

Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een dinsdag gepubliceerd rapport over de wereldeconomie. Loonstijgingen in Duitsland en Nederland, de eurolanden met het grootste handelsoverschot, moeten ervoor zorgen dat de vraag en de investeringen in eigen land toenemen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

IMF wil bezuinigingen aanpassen aan economie

Het tempo waarin landen bezuinigingen doorvoeren moet worden aangepast aan de economische omstandigheden. 

Dat stelde de hoofdeconoom van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Olivier Blanchard, dinsdag in Tokio. ''We kunnen ons beter richten op structurele doelen, dan op cijfermatige'', zei Blanchard over het tempo waarin landen hun financiën op orde moeten krijgen.

Op die manier zouden landen in staat zijn om in economisch slechte tijden de uitgaven aan bijvoorbeeld uitkeringen te laten doorlopen, zodat de economie niet verder in de put wordt gedrukt. Het advies van Blanchard geldt vooral voor landen die nog altijd het vertrouwen genieten van de financiële markten, zoals Duitsland, Nederland en Groot-Brittannië.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Griekenland krijgt deadline

Griekenland zal vaart moeten maken met al eerder toegezegde hervormingen en bezuinigingen. De ministers van Financiën van de eurolanden en het Internationaal Monetair Fonds geven Athene tot 18 oktober de tijd om deze na te komen. Dat zei Jean-Claude Juncker, voorzitter van de vergadering van ministers van Financiën van de eurolanden, maandagavond laat na afloop van overleg.