Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 39856 tot 39860
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Dow Jones al 61 dagen zonder daling van + 1 %

Het is al 3 maanden geleden dat de Dow Jones Industrial Avarage een daling zag van meer dan 1 %. De laatste keer was 25 juni met een daling van – 1,09%. Met zijn 61 dagen maakt de Dow Jones de langste periode mee sinds het 94 handelsdagen zonder een daling van meer dan 1 % kende voor de periode 13 juli 2006 tot 24 november 2006. Sinds 1980 waren er slechts 11 periodes van meer dan 60 opeenvolgende handelsdagen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Spanje krijgt klappen op de beurs

U vraagt zich wellicht af waarom de Europes beurzen vandaag dieprood kleuren? Wel, zoek niet verder want we hebben de boosdoener gevonden. Spanje, en meer bepaald de Spaanse obligatiemarkt, is kop van jut bij beleggers!

De rente op Spaanse staatsschuld schiet omhoog tot boven het kritische kantelpunt van 6 procent. De markten vrezen opnieuw voor een escalatie van het schuldencrisis nu blijkt dat enkele vooraanstaande beleidsmakers openlijk hun twijfels hebben uitgesproken over het opkoopprogramma van de ECB.

Bovendien nemen de interne strubbelingen in Spanje meer en meer toe, met name tussen Catalonië en Madrid. Catalonië wil meer (fiscale) autonomie, maar de Spaanse regeringsleiders zien dit absoluut niet zitten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Staking legt Griekenland vrijwel plat

Griekenland staat grotendeels stil door een 24 uursstaking tegen nieuwe ingrijpende bezuinigingen. Op de vliegvelden zijn veel vluchten geannuleerd, de veerboten liggen aan de kant, treinen blijven in de stations en musea zijn gesloten. Zelfs de belastingambtenaren werken vandaag niet.

Winkeliers zijn ook opgeroepen om de deuren gesloten te houden, maar wegens de recessie zijn velen toch opengegaan. ,,Het zijn vooral ambtenaren die staken'', zegt Irene, die een printshop runt. ,,Mijn werknemers komen wat later, maar ze staken niet. Dat heeft ons nog nooit geholpen.''

Het is de derde algemene staking dit jaar, maar de eerste die is gericht tegen de nieuwe regering. Die moet 11,5 miljard euro vinden aan bezuinigingen en 2 miljard aan belastingverhogingen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Steeds meer leegstaande winkels

Er zijn steeds meer winkels die leegstaan. De aangeboden winkelruimte is in de eerste helft van dit jaar opgelopen tot 2 miljoen vierkante meter. Dat betekent een groei van 8,7 procent ten opzichte van het begin van het jaar, maakte vastgoedspecialist NVM Business woensdag bekend.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Column Kees de Kort | Kwetsbare banken

BNR's Kees de Kort heeft het IMF Global Financial Stability Report gelezen. En helaas, dat rapport is niet om over naar huis te schrijven.

De Kort: "We weten allemaal wat er in 2008 gebeurd is toen het financiële stelsel in heel grote problemen is geraakt. Toen moesten de gekste dingen worden gedaan om het stelsel overeind te houden. Dus toen was het idee van 'wat gaan we doen met elkaar om dat niet nóg een keer mee te maken?' Het IMF houdt bij wat er de afgelopen jaren is gebeurd om die bank als het ware beter onder controle te krijgen."