Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 39861 tot 39865
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Column Kees de Kort | Kwetsbare banken

BNR's Kees de Kort heeft het IMF Global Financial Stability Report gelezen. En helaas, dat rapport is niet om over naar huis te schrijven.

De Kort: "We weten allemaal wat er in 2008 gebeurd is toen het financiële stelsel in heel grote problemen is geraakt. Toen moesten de gekste dingen worden gedaan om het stelsel overeind te houden. Dus toen was het idee van 'wat gaan we doen met elkaar om dat niet nóg een keer mee te maken?' Het IMF houdt bij wat er de afgelopen jaren is gebeurd om die bank als het ware beter onder controle te krijgen."

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Lage rente drukt animo voor Duitse lening

Duitsland slaagde er woensdag niet in voldoende beleggers te interesseren in de veiling van 5 miljard euro aan staatsleningen. De centrale bank van het land, de Bundesbank, moest daardoor een uitzonderlijk groot deel van de uitgifte opdweilen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Column Kees de Kort | De bal ligt bij regeringen

De G20 gaf vandaag advies aan regeringen wereldwijd. BNR's Kees de Kort: "Monetaire autoriteiten kunnen zorgen voor tijdwinst. Maar de problemen in de economie moeten opgelost worden in de nationale parlementen."

Regeringen moeten meer hun best gaan doen om te zorgen voor economische groei in hun land. Dat is de raad die de afgevaardigden van de G20-landen geven na een bijeenkomst in Mexico. Het advies is begrijpelijk, vindt Kees de Kort, maar zo gemakkelijk gaat dat niet.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

NL Staat wil 2 tot 4 mrd ophalen met twee leningen

De Nederlandse Staat wil maandag 1 oktober 2 miljard tot 4 miljard euro ophalen met de heropening van twee leningen, maakt het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financien woensdag bekend.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Spaanse economie verder in het slop

De economische activiteit in Spanje is in het derde kwartaal verder afgenomen, stelt de Spaanse centrale bank woensdag in een rapport.

Volgens de centrale bank is de economie "aanzienlijk" vertraagd in deze verslagperiode waarbij het consumentenvertrouwen verslechterde en de financiele markt voor aanhoudende druk bleef zorgen op de Spaanse economie.

Het rapport kan niet op een slechter moment komen nu Spanjaarden in heel het land demonstreren tegen een reeks aan strenge bezuinigingen die de regering van premier Mariano Rajoy wil doorvoeren. De maatregelen zijn volgens de demonstranten een schending van de verkiezingsbeloftes die Rajoy vorig jaar november deed.