Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 39861 tot 39865
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

9 Feiten over de Iraanse hyperinflatie

Klik verder voor punt 1 tot en met 9!

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Griekenland zet 7.000 politieagenten in voor zes uur durend bezoek van Merkel

Nooit sinds het bezoek aan Griekenland van president Bill Clinton in 1999 zijn de veiligheidsmaatregelen in en rond Athene groter geweest dan dinsdag voor het bezoek van de Duitse bondskanselier Angela Merkel aan haar ambtsgenoot Antonis Samaras. Verwacht wordt dat zo’n 7.000 politiemannen worden ingezet om onregelmatigheden te voorkomen.

[...]

Bron: beursig.nl
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Beurzen doen een stap terug, koersen AEX index en BEL20 dalen

Vanaf het begin van de nieuwe beursweek daalden de AEX index en de BEL20 als gevolg van de aanloop naar de derde kwartaalcijfers maar vooral vanwege somber nieuws uit Azië. Vanuit Azië kwam het nieuws dat de opkomende economieën minder hard zullen gaan groeien dan eerder door economen werd aangenomen. Volgens de Wereldbank zal de economische groei in de opkomende landen voorlopig lager blijven. Daarnaast was er op de beurzen teleurstelling dat de Chinese overheid voorlopig geen nieuwe stimuleringsmaatregelen zal gaan nemen. Dit komt waarschijnlijk door de komende wissel van het presidentschap.

Aluminiumgigant Alcoa zal morgen als één van de eerste grote bedrijven hun kwartaalcijfers gaan presenteren, later deze week zal ook de Amerikaanse bank J.P. Morgan Chase volgen. Aangezien diverse macrocijfers weinig steun geven om de beurzen verder te laten stijgen zal er inspiratie moeten komen uit de bedrijfscijfers. Over de derde kwartaalcijfers zijn analisten verdeeld, zowel positieve als negatieve verwachtingen worden gegeven. Dit geeft beleggers vooralsnog weinig houvast om een richting te kunnen kiezen om aandelen te kopen of te verkopen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Woedende Grieken wachten Merkel op in Athene

Bondskanselier Angela Merkel van Duitsland reist dinsdag naar Athene om te overleggen met de leiders van het zorgenkindje van de eurozone.

Duizenden Griekse agenten zijn opgeroepen om haar te beschermen tegen woedende burgers, die Merkel zien als drijvende kracht achter keiharde bezuinigingen die sociaal zwakkeren zoals ouderen afknijpen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Merkel zou de euro kunnen begraven bij haar bezoek aan Griekenland

Er doen 2 verschillende scenario’s de ronde over wat er zal gebeuren bij het bezoek van kanselier Angela Merkel aan Griekenland, een bezoek dat morgen plaatsvindt. Een eerst scenario is de ‘brave’ versie: de Duitse kanselier zal nogmaals zweren op alles wat haar dierbaar is dat Griekenland in de Eurozone moet blijven.

Het tweede variant is het doemscenario van Roger Nightingale, een econoom die al lang meedraait in het wereldje en die bekend staat om zijn ultra-pessimistische standpunten. Volgens Nightingale zou Merkel in Griekenland de euro beter dood en begraven verklaren. Dat zal natuurlijk niet gebeuren, maar het betekent daarom niet dat de Eurozone veilig thuis is.

De euro noteert weliswaar stabiel, maar dat deed de Argentijnse peso ook de week voordat de koers van deze munt met 60% kelderde. Nightingale laat blijkbaar zijn duistere fantasie graag de vrije loop tegenwoordig…