Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 39866 tot 39870
Bron: cnn.com
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

The party is over volgens Cnn

Investors have been living it up, sending stocks soaring on hopes that the Federal Reserve will keep the easy money rally going. But without support from central banks, it might be time to turn out the lights. But who will clean up the mess?

The opinions expressed in this commentary are solely those of Paul R. La Monica. Other than Time Warner, the parent of CNNMoney, and Abbott Laboratories, La Monica does not own positions in any individual stocks.

The Federal Reserve and European Central Bank are doing everything they can to keep the market rally going. But guess what? It's time to channel Doris Day. The party's over.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

FED helpt goudprijs verder omhoog

  Goud gaat deze maand boven de 1850 dollar uitkomen

Na een aantal dagen van verliezen voor de goudprijs is deze vandaag weer opgelopen. De belangrijkste reden voor de stijging is de mededeling van een FED official die heeft aangegeven dat de FED er alles aan doet om zo snel mogelijk de maatregelen in het kader van QE3 te activeren. Hierdoor is de prijs van goud opgelopen tot een koers van 1766 dollar per troy ounce, terwijl goud de dagen begon op een koers van 1756 dollar per troy ounce.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Wall Street neemt gas terug

In New York bleven de graadmeters dinsdag dicht bij de slotstanden van maandag. Beleggers namen voor de tweede dag op rij een adempauze na de sterke stijgingen van afgelopen weken die waren ingegeven door maatregelen van de centrale banken.

De Dow-Jonesindex noteerde in de middaghandel vlak op 13.550 punten. De S&P 500-index stond 0,2 procent lager op 1458 punten en technologiebeurs Nasdq noteerde 0,1 procent lager op 3174 punten.

Een van de negatieve uitschieters was pakketjesbezorger FedEx die 2,5 procent inleverde na de uitgifte van een sombere prognose voor het lopende kwartaal en het boekjaar 2012/2013. Het bedrijf had eerder deze maand al een winstwaarschuwing uitgegeven.

Bron: eenvandaag.nl
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Rechtszaak tegen Staat om huurwet : huurwet moet op de schop!

Woningcoöperaties halen allerlei trucs uit om extra inkomsten te genereren (Vestia) maar duizenden huiseigenaren wordt het op deze manier ook onmogelijk gemaakt om een goed rendement te behalen. Het Europese hof tikte eerder al Polen op de vingers, en nu wordt de Nederlandse Staat gedaagd door een groep verhuurders; De Huurwet moet op de schop. Dat zegt ook Hoogleraar Priemus: ‘ Zo kan het niet langer’.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Waarom het nieuwe ECB-plan zal falen

Mario Draghi heeft een zucht van verluchting door de markten gestuurd. Eventjes leek het erop dat de crisis opgelost was, voor de zoveelste keer. Maar in plaats van een oplossing is er enkel een serieuze trap gegeven tegen het blikje, op weg naar de muur aan het einde van de doodlopende straat.

Het plan Draghi doet niets af aan de werkelijke problemen in Europa. Europa heeft een eigen munt, maar geen mechanisme om interne ongelijkheden te herbalanseren. Er is geen systeem om de handelstekorten en –overschotten binnen Europa op elkaar af te stemmen. Er is geen overkoepelende instantie die de welvaart herverdeelt via ontvangsten en uitgaven. En de centrale bank is niet gemachtigd om het solvabiliteitsrisico van de overheden te minimaliseren. Europa is geen Verenigde Staten van Europa zoals de Verenigde Staten van Amerika.