Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 39881 tot 39885
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Beurzen openen naar verwachting lager

De Europese aandelenmarkten openen naar verwachting lager, vooral vanwege aanhoudende onzekerheid over de Europese schuldencrisis en de territoriale ruzies in Azie.

De Britse spreadbettor IG Markets geeft voor de opening van de Europese beurzen de volgende verwachtingen af. De FTSE zakt 41 punten tot 5.819, de DAX daalt 60 punten tot 7.365 en de CAC opent 33 punten in de min op 3.481.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Heeft de auto als vervoersmiddel gepiekt?

Globaal gezien zitten auto’s nog steeds in de lift, maar in de rijke landen heeft de automarkt naderhand zijn saturatiepunt bereikt. The Economist bepaalt de oorzaken van deze trend en geeft aan wat dit betekent voor de overheid.

In ontwikkelingslanden blijft de vraag naar nieuwe auto’s stijgen onder druk van de miljoenen nieuwe rijken die de mobiliteit en de status begeren die een auto hen biedt. In de ontwikkelde wereld, waar auto’s verantwoordelijk zijn voor 70% van alle verplaatsingen, heeft de markt echter een plateau bereikt en wel omwille van de volgende redenen:

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Opmerkelijk: China koopt goud van Noord Korea

Goud transacties zijn dagelijks aan de orde. Ook weten we dat een land als China een van de groothandelaren is van het edelmetaal. Vandaag verscheen er echter een opmerkelijk bericht: Noord Korea zou bezig zijn om goud te verkopen aan China. China is een beetje de enige bondgenoot van Noord Korea, maar dat het land zo ver gaat om edelmetaal van Noord Korea te kopen is toch een volgende stap in de samenwerking tussen de landen.

Sinds de aantreden van Kim Jong Un heeft Noord Korea besloten om ook inkomsten te gaan generen uit andere bronnen, zoals bijvoorbeeld goud. Afgelopen maand heeft Noord Korea 2 ton aan goud ter waarde van 100 miljoen dollar verkocht aan China. Dit goud is niet alleen afkomstig van de goudproductie van de Noord Koreanen, maar ook uit de goudreserves van het land. Daarnaastzou ook goud zijn opgekocht van inwoners van Noord Korea en zijn doorverkocht aan China.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Nikkei sluit onder 9000 punten

De beurs in Tokio is woensdag onder de belangrijke grens van 9000 punten gesloten. De Japanse beurs stond flink onder druk doordat veel bedrijven ex-dividend noteerden. Daarnaast werd de stemming gedrukt door de koersverliezen op Wall Street en de aanhoudende onzekerheid of Spanje formeel om hulp zal vragen. De Nikkei eindigde 2 procent lager op 8906,70 punten. Dat is het laagste slotniveau in 2 weken tijd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Griekse werknemers leggen werk neer

Griekse werknemers leggen woensdag het werk neer uit protest tegen de bezuinigingsmaatregelen van de regering.

Het is de eerste grote staking sinds de regering onder leiding van premier Samaras aan de macht kwam. Dat meldt persbureau Reuters.