Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 39886 tot 39890
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Zilver stijgt 572 %

Zilver is een van de best presterende activa in het laatste decennium. Volgens de Lloyds TSB Private Banking Commodities Monitor steeg zilver met 572 % de laatste 10 jaar, voornamelijk door de stijgende vraag vanuit de industrie en zijn rol als veilige haven naast goud.

Zilver doet het daarmee beter dan andere grondstoffen volgens TSB. Goud is een mooie tweede en steeg 428 %. Industriële grondstoffen zoals tin (414 %), koper (406 %) en lood (344 %) vervolledigen de top-5.

Bron: woningtop.nl
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Record aantal woningen te koop

We hebben een nieuw record bereikt in deze toch al zo, voor de woningmarkt, depressieve jaren. Het aantal huizen dat te koop staat op Funda.nl is inmiddels al ver de 266.000 gepasseerd. Zeker de afgelopen 3 weken is deze toename enorm gestegen. Per week neemt dit aantal nu ook toe met 1000 te koop staande woningen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Politie grijpt keihard in bij rellen in Madrid

Duizenden demonstranten zijn in Madrid de straat op gegaan om te demonstreren tegen de harde bezuinigingen van de Spaanse regering. De politie greep hard in.

De demonstranten verzamelden zich op Plaza de Cibeles, waar onder andere het Prado Museum aan ligt. Ze vormden een menselijke keten rond het parlement, dat werd omringd door barricades , politiewagens en 1500 man oproerpolitie.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

'Looptijd Griekse leningen kan niet verlengd'

De Europese Centrale Bank kan de looptijd van de Griekse leningen niet verlengen. Dat zei bestuurslid Jörg Asmussen dinsdag tegen de krant Die Welt. Volgens Asmussen zou dit neerkomen op 'monetaire financiering'.

Bron: nieuwsuur.nl
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Griekenland blijft miljarden investeren in defensie.

Griekenland is koortsachtig op zoek naar 11,5 miljard aan nieuwe bezuinigingen, om aan de eisen van zijn geldschieters te voldoen. Pensioenen, uitkeringen en gezondheidszorg moeten opnieuw voor miljarden bloeden, terwijl defensie er met een bezuiniging van 500 miljoen genadig vanaf lijkt te komen.

Het leger speelt een belangrijke rol in Griekenland. Na een militaire staatsgreep in 1967 maakte het kolonelsregime er 7 jaar de dienst uit. In 1974 viel Turkije Cyprus binnen en ook in de daaropvolgende decennia bleven de spanningen tussen de twee landen hoog. Mede daarom geeft het land relatief veel uit aan defensie.

Zelfs toen de crisis al begonnen was, in 2009, gaf het land nog 7,6 miljard euro uit aan oorlogstuig. Dat is in verhouding tot het bruto binnenlands product bijna twee keer zoveel als Nederland in dat jaar. De afgelopen tien jaar stond het land hoog in de top tien van grootste wapenimporteurs ter wereld.