Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 39886 tot 39890
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

'Wall Street begint met verlies'

Advanced Micro Devices (AMD) zal naar verwachting onder druk staan nadat de financieel directeur van de Amerikaanse computerchipfabrikant maandag nabeurs onverwacht zijn vertrek aankondigde. Thomas Seifert zou andere uitdagingen aan willen gaan. Het aandeel zakte in de nabeurshandel bijna 12 procent in waarde.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

VS VANDAAG: Wall Street opent lager

Wall Street zal dinsdag naar verwachting lager openen, waarbij zorgen over de wereldwijde vertraging van de economische groei de toon zetten en FedEx, waarvan de bedrijfsresultaten als economische graadmeter wordt beschouwd, zijn verwachtingen voor 2013 neerwaarts heeft bijgesteld. Beleggers blijven bovendien de yields op de Spaanse staatspapieren in de gaten houden.

De futures van de Amerikaanse beurzen geven rond 15.00 uur aan dat de Dow Jones Industrial Average (DJIA) en de Nasdaq een lagere opening tegemoet gaan. De S&P 500 futures staan 2,40 punten lager, terwijl de DJIA 12,00 punten verliest en de Nasdaq 100 futures 3,25 punten afstaan.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Column Kees de Kort | Doorsukkelen en niets doen

0,75 Procent koopkrachtdaling, daar kunnen politici zich mooi achter verschuilen, zegt Kees de Kort. Grote hervormingen hoeven we volgens hem dan ook niet te verwachten.

Kees de Kort: "Ik denk toch dat op een gegeven moment 700.000 zzp'ers denken: Wat? Driekwart procent? Daar geloof ik helemaal niets van!"

De Kort denkt dat het CPB ernaast zit, maar, belangrijker nog, dat politici zich achter de raming zullen verschuilen. "Het beeld dat het CPB schetst is: het gaat niet goed, maar slecht is een heel ander verhaal. We sukkelen een beetje door, minimale groei, minimaal koopkrachtverlies, begrotingstekort onder controle. Dat geeft politici een reden om niks te doen."

Bron: nos.nl
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Nederlanders op 4 na rijkste

Nog niet eerder bezaten mensen opgeteld zo veel geld, maar door de inflatie waren ze toch iets armer. Vorig jaar was het brutovermogen van huishoudens in 52 onderzochte landen samen 103,3 miljard euro. Dat is 1,6 procent meer dan in 2010. Nederland staat op de vijfde plaats met ruim 61.000 euro per inwoner.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Volledige tekst troonrede

Dit is de volledige tekst van de Troonrede die koningin Beatrix heeft uitgesproken.

Leden van de Staten-Generaal,

De begroting die de regering u vandaag aanbiedt, heeft betrekking op een bijzonder jubileumjaar in onze vaderlandse geschiedenis. In 2013 begint de nationale viering van 200 jaar Koninkrijk. Na een uiterst turbulente periode in ons land en overal elders in Europa, werden in 1813 de grondslagen gelegd voor een nieuw staatsbestel. Prins Willem Frederik, de latere koning Willem I, gaf bij zijn aankomst in Scheveningen een proclamatie uit. Daarin sprak hij niet alleen over de herwonnen vrijheid, maar ook over het grote belang van herstel van handel en welvaart. De notabelen die hem kort daarna het landsbestuur aanboden, benadrukten de veerkracht die op dat moment werd gevraagd van de hele samenleving.