EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
56
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 39886 tot 39890
Geplaatst op: dinsdag 16 oktober 2012

Schäuble wil 'valutacommissaris' eurozone

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble opperde dinsdag dat er een 'valutacommissaris' moet komen voor de eurozone.

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble opperde dinsdag dat er een 'valutacommissaris' moet komen voor de eurozone.

Die zou ruime bevoegdheden over de nationale begrotingen moeten krijgen in het kader van een herziening van het EU-verdrag om de integratie te verdiepen en de schuldencrisis te beëindigen.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: dinsdag 16 oktober 2012

Cijfer Massage

De inflatie is twee procent dat is wat de statistieken zeggen. Maar deze statistische nummerkrakers masseren de cijfers. De reële inflatie is waarschijnlijk dichter bij de 5%. Misschien wel 10%, of zelfs hoger. Wie weet het?

De Argentijnse president Christina Fernandez de Kirchner hield een voordracht bij de Georgetown University in de VS. Ze kreeg een vraag over de komische cijfers die Argentinië gebruikt om de inflatie te melden. Haar bureaucraten stellen de inflatie op minder dan 10%.

Lees verder op edelmetaal-info.nl
Geplaatst op: dinsdag 16 oktober 2012

Alarmfase 1

Nog steeds leeft er hoop op een beter leven niettegenstaande de voortgaande schuldenopbouw (sluipende inflatie!) in de belangrijkste economieën (V.S., EU) en het dreigende internationale conflict in het Midden-Oosten. So, why worry?

Het is echter niet de eerste keer dat monetaire spanningen met sociale spanningen in “de slipstream” werden gevolgd door oorlogsinspanningen. De beste voorbeelden hiervan waren Duitsland in de jaren ’30 en de V.S. in de jaren ’30 en ’40 gevolgd door de olieboycot op Japan. Ook toen waren de leefomstandigheden met inflatie in Duitsland en deflatie in de V.S. bepaald belabberd te noemen.

Lees verder op edelmetaal-info.nl
Geplaatst op: dinsdag 16 oktober 2012

The place to be voor olie: Colombia!

Colombia is hot in de olie-industrie. Tien jaar geleden zat het land nog in zak en as. De olieproductie daalde snel en het land was afhankelijk van het Caña Limon olieveld. Productie daalde van 800.000 vaten naar 550.000. Maar dit is veranderd. Dankzij een nieuw overheidsbeleid en een beetje geluk is de productie terug gestegen naar 1 miljoen vaten per dag en men verwacht dit nog te kunnen optrekken tot 1,5 miljoen tegen 2020.

De Colombiaanse overheid heeft heel de olie- en gassector gereorganiseerd. Onderzoekers mochten meer inkomsten behouden en producenten kregen een faire prijs voor leveringen aan Colombia. De veiligheid in Colombia is ook fors gestegen. Ook Hugo Chavez heeft een handje geholpen. Door zijn strijdt tegen de oliereuzen zijn er zo’n 18.000 bekwame werkkrachten richting Colombia getrokken.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 16 oktober 2012

Centrale bank Australie waarschuwt voor zwakkere groei

De centrale bank van Australie waarschuwt dat een afkoeling van de belangrijke mijnbouwsector de groeivooruitzichten voor volgend jaar verminderen, waarmee de kans op een renteverlaging toeneemt.

In de notulen van de beleidsvergadering van oktober, die dinsdag werden gepubliceerd, zegt de Reserve Bank of Australia, of RBA, dat recente cijfers over de economie, inclusief mijnbouwinvesteringen en de arbeidsmarkt, wijzen op een iets zwakkere groei dan eerder voorspeld.

Lees verder op RT[z]

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs