EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
30
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
30
kliks
26
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 39891 tot 39895
Geplaatst op: dinsdag 16 oktober 2012

Peter Schiff: “Fiscal cliff dreigt veel meer schade aan te richten”

Naarmate de weken verstrijken, duikt het probleem van de ‘fiscal cliff’ in de U.S. steeds nadrukkelijker op de voorgrond op. De waarschuwing van het IMF liet daaromtrent weinig twijfels bestaan: “Growth would stall in 2013 with the full materialization of the (fiscal) cliff…”.

De groei van de economie in de VS kan dus in 2013 stilvallen tenzij er een oplossing komt. Vooraanstaande economen wereldwijd hebben al gewaarschuwd dat de economische problemen in de U.S. hoofdzakelijk binnenlandse problemen zijn en dus ook zo moeten aangepakt worden. Anders dreigt er een recessie.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 16 oktober 2012

'Goud kan record 2011 dit jaar evenaren'

De prijs van goud zal nog dit jaar het record van 2011 evenaren. Dat stellen analisten van Saxo Bank. Zij verwachten dat de prijs van 1921 dollar per troy ounce bereikt wordt.

Dat heeft de grondstoffenexpert van de Deense bank, Ole Hansen, gezegd. 

Lees verder op fondsnieuws.nl
Geplaatst op: dinsdag 16 oktober 2012

Roemenië wil goud terug van Rusland

Roemenië wil de 93,4 ton aan fysiek goud die in Rusland opgeslagen ligt weer terug brengen naar eigen land. Het goud werd tijdens de Eerste Wereldoorlog naar Rusland gebracht, om te voorkomen dat de Duitsers het zouden vinden en in beslag zouden nemen.

[...]

Lees verder op GoudStandaard.com
Geplaatst op: dinsdag 16 oktober 2012

Mocht de troïka een arts zijn, dan zou hij worden vervolgd voor doodslag

De fiscale bezuiningingspolitiek in de eurozone blijkt tot driemaal schadelijker dan voorheen werd aangenomen, geeft het IMF nu toe. Vooral nu monetaire stimulus om de pijn te verzachten achterwege blijft. Ambrose Evans-Pritchard somt op The Telegraph de nieuwe beschuldigingen van het IMF aan het adres van de EU op:

De fiscale bezuiningingspolitiek in de eurozone blijkt tot driemaal schadelijker dan voorheen werd aangenomen, geeft het IMF nu toe. Vooral nu monetaire stimulus om de pijn te verzachten achterwege blijft. Ambrose Evans-Pritchard somt op The Telegraph de nieuwe beschuldigingen van het IMF aan het adres van de EU op:

Het IMF geeft toe dat de economische modellen van de EU zijn “gevaarlijk fout” zijn in een crisis die, net zoals in de jaren 1930, het gevolg is van te veel sparen, te weinig consumptie en voortdurende economische malaise. Het fonds slaat een mea culpa: het heeft overheden aangespoord om de blunders van de Grote Depressie te herhalen.

Het IMF eist dat Europa een nieuwe koers gaat varen: de periferie moet meer tijd krijgen om de tekorten weg te werken en de kernlanden moeten meer uitgeven om de eurozone te redden. “De schuldenberg wegwerken is ongelooflijk moeilijk zonder economische groei,” aldus Christine Lagarde van het IMF.

[...]

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 16 oktober 2012

Griekse 10-jarige rente fors gedaald

Het is zoals Ben hier al eerder op Biflatie.nl schreef: 'Griekenland kan en mag niet failliet en zal koste wat het kost gered worden ook al vraagt dat vele honderden miljarden of meer'. Steeds meer beleggers geloven dat de EU er daadwerkelijk alles aan zal doen om een Grexit te voorkomen. Ondanks dat de onvrede onder de Griekse bevolking toeneemt en de Griekse werkloosheid naar een recordniveau is gestegen, komt de politiek steeds dichterbij een overeenkomst over het bezuinigingspakket van 13,5 miljard euro. Deze maatregelen moeten worden doorgevoerd om een nieuw deel (€31 miljard) van de Europese noodhulp in ontvangst te kunnen nemen.

[...]

Lees verder op Biflatie.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs