Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 39891 tot 39895
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

'Grieks bezuinigingsplan is af'

De Griekse minister van Financiën Yannis Stournaras heeft een plan afgerond om nog eens 11,5 miljard euro te bezuinigen, aldus een bron bij het ministerie woensdag.

Belastingverhoging moet nog eens 2 miljard euro opleveren. Over de inhoud zijn nog geen mededelingen gedaan.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

'Herstel crisislanden tergend langzaam'

De crisislanden van de eurozone zullen nog jarenlang te kampen hebben met economische stagnatie en het herstel zal slechts zeer langzaam verlopen. Dat voorspelt de Duitse topeconoom Clemens Fuest, die volgend jaar directeur wordt van het gerenommeerde Duitse economische onderzoeksinstituut ZEW in Mannheim.

Volgens Fuest zal er slechts ,,tergend langzaam'' vooruitgang worden geboekt in de crisislanden bij het saneren van de overheidsfinanciën. Om de concurrentiepositie van die landen te verbeteren, moeten de lonen en prijzen worden verlaagd, maar dat leidt ook minder belastinginkomsten, wat de sanering van de financiën moeilijker maakt, aldus Fuest.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

'Sterke krimp Spaanse economie houdt aan'

,,Beschikbare gegevens over het derde kwartaal suggereren dat de krimp aanhield in een significant tempo tegen een achtergrond van hoge financiële spanningen'', aldus de Banco de España.

In het tweede kwartaal slonk de Spaanse economie met 0,4 procent ten opzichte van het eerste kwartaal. Minister van Economische Zaken Luis de Guindos zei afgelopen zaterdag in het derde kwartaal ook een terugval van 0,4 procent te verwachten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

SocGen dumpt Spaanse staatsobligaties

De Franse bank Société Générale heeft de omvang van Spaanse staatsobligaties in zijn portefeuille teruggebracht van 700 miljoen euro naar 400 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Spaanse rente loopt weer op

De aanhoudende onzekerheid over het moment waarop Spanje zal besluiten Europese steun te vragen, zette woensdag opnieuw druk op Spaanse staatsleningen. De rente op 10-jarige leningen klom daarbij weer naar de grens van 6 procent.

Beleggers reageerden terughoudend op een interview van de Spaanse premier Mariano Rajoy met The Wall Street Journal. Daarin stelde Rajoy dat Spanje zeker hulp zal vragen als de rente op de Spaanse staatsleningen ,,te lang, te hoog'' blijft. Hij maakte echter niet duidelijk welke grens hij daarbij hanteert.