Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 39901 tot 39905
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Crises: Is er nog een oplossingsrichting?

Als artikelschrijver vormt de waan van de dag een onuitputtelijke bron van onderwerpen waarover geschreven zou kunnen worden. Inflatie, deflatie, de prijs van goud en zilver, pensioenleeftijden, werk en werkloosheid, de afbouw van kernenergie, het verstoken van miljoenen tonnen bruinkool, zorgzaamheid en hebzucht, kabinetsformaties en ga zo maar door. Allemaal leuk om te doen maar je wilt meer. Waarom is het zo als het nu is? Wat leert de geschiedenis? Zouden er politieke oplossingen te vinden zijn? Bijvoorbeeld in de vele vormen van liberaal idealisme, socialisme, confessionaliteit of in de diverse mengvormen?

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Cyclische analyse AEX: Top eind september?

Vorige week was de handel op het Damrak vooral gedreven door uitspraken van centrale banken en de verkiezingen. De kranten stonden vol met nieuws en de AEX-index sloot vrijdag 14 september de week iets hoger af op 338 punten. Deze week kan de AEX verder omhoog op basis van de dagcycli. De AEX dagcyclus topt op 30 september 2012. Klik op de grafiek voor een grotere weergave.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Het zijn de private schulden!

De enorme schulden van de overheid zijn een symptoom en niet de oorzaak van de huidige financiële crisis. Dit is te lezen in het artikel The Great Leverage (PDF alert) van Alan M. Taylor. Volgens de auteur zijn juist de private schulden de grote oorzaak van financiële crises. 

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Premier Pakistan wil YouTube blokkeren

Premier Raja Pervez Ashraf van Pakistan heeft maandag gelast dat de site YouTube wordt geblokkeerd. Hij wil daarmee bereiken dat de Pakistanen de anti-islamfilm Onschuld van moslims niet meer kunnen bekijken.

Eerder hebben onder meer Indonesiƫ, Libiƫ, Egypte en India YouTube geblokkeerd. Sommige fragmenten zouden daar nog te zien zijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Olieprijs drukt Wall Street

In New York stevenden de Amerikaanse beurzen maandag af op een negatief slot. Na de recente euforie door maatregelen van centrale banken, trokken de protesten in het Midden-Oosten tegen een anti-islamfilm de aandacht van beleggers. De olieprijs ging aan het eind van de middag scherp onderuit, mogelijk door een computerprobleem.

De Dow-Jonesindex noteerde 0,5 procent lager op 13.530 punten. De brede S&P 500 daalde 0,6 procent tot 1458 punten en technologiebeurs Nasdaq zakte 0,4 procent tot 3170 punten.