Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 39906 tot 39910
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Nieuw bewijs: QE ondersteunt beurzen!

De laatste 2 decennia was er een goede verhouding tussen de evolutie van duurzame goederen en de aandelenbeurzen in Amerika. Wanneer de aankoop van duurzame goederen jaar op jaar meer dan 5 %daalde, volgde er bijna altijd een forse correctie van de aandelen, behalve nu.

De eerste reden waar we dan aan denken is natuurlijk het nieuwe FED programma van de FED om maandelijks $ 40 miljard in het systeem te pompen. Dit helpt onrechtstreeks ook de aandelen te ondersteunen ondanks een slechtere economische outlook.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Tussen hoop en vrees voor oplossing grote Europese crisis

De storm over de stress tests voor de Spaanse banken is voorbijgetrokken, het is op de markten nu weer ‘business as usual’. Mits enige argwaan krijgt Spanje toch het voordeel van de twijfel. De banken lijken voorlopig geen al te groot gevaar op te leveren, hoewel hun toekomst geenszins verzekerd is. Dat de grote Europese crisis nu opgelost is, durft echter niemand te geloven.

De euro krijgt niettemin meer zuurstof. In het laatste halfjaar daalde verloor de koers van de euro 3,5 % van zijn waarde tegenover de dollar. In Q3 was de SEK de best presterende munt, met een winst van 3 %, de NOK boekte een winst die daarvan de helft was.

De STOXX Europe 600 Index zette vandaag de grootste sprong voorwaarts sinds 14 september, achterliggende idee was dat de stress tests voor de Spaanse banken minder dan gevreesd tegenvielen. Vorige week verloor de index 2,7 % en dat was de sterkste terugval sinds juni.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX slot +1,3%, inkoopdata overvleugelen twijfel

De AEX sloot maandag hoger. De belangrijkste reden voor de winst lag verscholen in de meevallende inkoopmanagersindices uit Duitsland, de eurozone en de VS. Daar stond een teleurstellende inkoopmanagersindex voor China tegenover.

Op de achtergrond speelde de uitslag van de stress test voor Spaanse banken een rol. Hierdoor werd de verwachting geprikkeld dat Spanje dichter bij een steunaanvraag aan het adres van Europa is gekomen. Hierop trok ook de euro aan ten opzichte van de dollar.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Iraanse Rial implodeert 20% op 1 dag

Iranian clerics' attempts to curb speculation in the Rial and stabilize the currency appear to have backfired as the un-official (real) Rial rate traded as low as 34,250 Rial to the USD this morning - a massive 20% plunge. Demand for gold is surging (as Tehran exchange volume is up almost 18% today) as the population appears to be readying itself for hyperinflationary death - as we wrote yesterday, it really is no fun in Iran. The following tables/links will allow the real-time monitoring of that market's collapse - since Bloomberg's official rates are entirely useless.

The rial's losses have accelerated in the past week after the government launched an "exchange centre" designed to supply dollars to importers of some basic goods at a special rate slightly cheaper than the market rate.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Beurzen beginnen nieuwe week met hogere koersen

De beurzen in Brussel en Amsterdam begonnen de nieuwe week voorzichtig hoger maar in de loop van de dag stegen de koersen op beide beurzen verder. Toen kort na opening van de Amerikaanse beurs de inkoopmanagersindex in de VS goed werd ontvangen stegen de beurzen nog verder door.

Beleggers hadden vandaag wat minder zorgen over Spanje en de eerder verwachtte verlaging van de kredietwaardigheid door Fitch bleef uit. De Amerikaanse kredietbeoordelaar liet weten dat zij de kredietwaardigheid van Spanje dit jaar niet zullen gaan verlagen om zo de Spaanse regering meer tijd te geven om te hervormen.

De beurzen waren ook nog opgelucht over de toch wel positieve stresstest van de Spaanse banken. Deze stresstest kwam afgelopen vrijdag naar buiten toen de beurzen in Europa net waren gesloten. De markt verwacht nu op niet al te lange termijn een steunaanvraag van Spanje om hun economie uit het slop te kunnen halen