Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 39911 tot 39915
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Andalusië overweegt steunaanvraag

De Spaanse regio Andalusië overweegt om noodhulp aan te vragen bij de centrale regering ter waarde van 5 miljard euro. Dat maakte een woordvoerder van de dichtstbevolkte regio van Spanje dinsdag bekend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Euro of geen euro, lot van Griekenland lijkt bezegeld

Het is voorlopig wat stiller geworden rond de crisis in Griekenland, er wordt in vergelijking met enkele maanden bijvoorbeeld veel minder gepraat over een Griekse exit uit de Eurozone. Dat betekent echter niet dat alle Griekse problemen van de tafel zijn geveegd, wel integendeel.

De Griekse toekomst in de Eurozone lijkt minder belangrijk dan ooit. Volgens de ondernemer Gregoris Skouros maakt het uiteindelijk ook allemaal niet zo heel veel uit. Euro of geen euro, het lot van Griekenland lijkt hoe dan ook bezegeld. Van een oplossing voor de problemen is namelijk geen sprake.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

De akeligste vergelijking tussen Apple en Microsoft

Steeds meer boze tongen beweren dat Apple meer en meer de weg inslaat van Microsoft. De scherpe kantjes zijn ervan af en de vernieuwende touch is verdwenen, aldus de critici.

Feit wil echter dat dat Apple nog steeds topkwaliteit aflevert met hun producten, maar het moet ook gezegd dat het wauw-gehalte niet echt aanwezig was bij de nieuwe iPhone 5.

En het moet gezegd dat al eerder de lancering van The New iPad ook geen staande ovatie kreeg. Dus mogelijk zit er wel wat waarheid verscholen in de kritiek.

Bovendien kwamen op de akeligste vergelijking uit tussen Apple en Microsoft: hun beurskoersen, Microsoft toen en Apple nu! Dit voorspelt niet veel goeds, als de historie een raadgever mag zijn…

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Grieken gaan woensdag weer massaal staken

Griekenland maakt zich op voor de derde algemene staking dit jaar uit protest tegen de bezuinigingsmaatregelen van de regering.

De vakbonden hebben ambtenaren, leraren, juristen, zeelieden en andere beroepsgroepen opgeroepen woensdag het werk neer te leggen. ,,SOS - redt het land, maar vooral zijn mensen!" staat op affiches van de twee grootste vakcentrales.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Spaanse slechte leningen op nieuw record

Het gaat van kwaad naar erger tot dramatisch met de Spaanse financiële sector. Spaanse slechte leningen stegen tot een absoluut recordniveau, het hoogste in de laatste 50 jaar. Bijna 10 % (9,86 % om precies te zijn) van alle uitstaande leningen wordt ondertussen aanzien als een slechte lening. Dit zijn leningen waarbij de leenheer zijn afbetalingsplan niet nakomt.

De Spaanse financiële sector heeft voor € 1,7 biljoen financiële activa. De 10 % komt dus neer op € 172 miljard, dit is 17 % van het Spaanse bbp. € 172 miljard euro aan leningen genereren dus geen cash flow voor de banken terwijl anderzijds de deposito’s het land uitvliegen. Deze dodelijke spiraal zal nog met moeite doorbroken kunnen worden.

[grafiek]