Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 39916 tot 39920
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

AEX-fondsen op Wall Street, slot 22:15 uur

Van de AEX-fondsen met een notering in de VS, staan er na het slot van Wall Street 0 op winst in vergelijking met hun slotkoers op de AEX, 0 onveranderd en 8 op verlies. Omgerekend boekt de AEX op Wall Street een verlies van -1,07 punten (-0,32)%.

De fondsen op een rij, met achter hun naam de koers op Wall Street (omgerekend in euro's) en het verschil tussen de koers in New York en de slotkoers in Amsterdam (in percentage):

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Vraagtekens bij scherpe daling olieprijs

De olieprijzen gingen maandag in de Amerikaanse middaghandel met meer dan 5 dollar omlaag in een paar minuten tijd. 

De oorzaak was niet meteen duidelijk, maar handelaars zeiden dat het te maken kon hebben met een fout in een computerprogramma.

''Ik doe dit al 14 jaar en het was de snelste beweging die ik ooit heb gezien'', zei een energierisicomanager in Kansas City.

De prijs van Amerikaanse olie noteerde rond het slot van de Amerikaanse beurzen 2,9 procent lager op 96,10 dollar per vat. Brentolie verloor 3,1 procent tot 113,09 dollar per vat.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Olieprijs scherp omlaag

De olieprijzen gingen maandag in de Amerikaanse middaghandel met meer dan 5 dollar omlaag in een paar minuten tijd. De oorzaak was niet meteen duidelijk, maar handelaars zeiden dat het te maken kon hebben met een fout in een computerprogramma.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Crises: Is er nog een oplossingsrichting?

Als artikelschrijver vormt de waan van de dag een onuitputtelijke bron van onderwerpen waarover geschreven zou kunnen worden. Inflatie, deflatie, de prijs van goud en zilver, pensioenleeftijden, werk en werkloosheid, de afbouw van kernenergie, het verstoken van miljoenen tonnen bruinkool, zorgzaamheid en hebzucht, kabinetsformaties en ga zo maar door. Allemaal leuk om te doen maar je wilt meer. Waarom is het zo als het nu is? Wat leert de geschiedenis? Zouden er politieke oplossingen te vinden zijn? Bijvoorbeeld in de vele vormen van liberaal idealisme, socialisme, confessionaliteit of in de diverse mengvormen?

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Cyclische analyse AEX: Top eind september?

Vorige week was de handel op het Damrak vooral gedreven door uitspraken van centrale banken en de verkiezingen. De kranten stonden vol met nieuws en de AEX-index sloot vrijdag 14 september de week iets hoger af op 338 punten. Deze week kan de AEX verder omhoog op basis van de dagcycli. De AEX dagcyclus topt op 30 september 2012. Klik op de grafiek voor een grotere weergave.

[...]