Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 39921 tot 39925
Bron: turks.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Werkloosheid Turkije blijft dalen

De werkloosheid is in juni 2012 met 1.2% gedaald tot 8% vergeleken met het jaar ervoor. Dat meldt het officiele Turkse statistiekenbureau.

Een daling van 1.2% betekent dat er 676 duizend werklozen aan een baan zijn gekomen. Volgens het statistiekenbureau is dit het laagste werkloosheidscijfer sinds 2001.

De werkloosheid in stedelijke gebieden is gedaald met 1.6% tot 10%. Op het platteland is 4.3% van de beroepsbevolking werkloos. Dat is 0.6% minder dan het jaar ervoor. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Japan glijdt verder af naar Bang! moment

De Japanse groeicijfers over het 2e kwartaal kwamen ver beneden de verwachtingen uit. Met een groei van 0,7 % was het cijfer veel slechter dan de vooropgestelde 1,4 %. Het overschot op de lopende rekening daalde met 41 % tot $ 8 miljard.

Enerzijds wil Japan de economie stimuleren door extra liquiditeiten te voorzien via de centrale bank en anderzijds wil men besparingen doorvoeren om de schuldenlast enigszins proberen te verlagen. Dit werkt elkaar tegen. Een groeivertraging in Azië en een crisis in Europa zet een serieuze domper op de Japanse export. Als de export stokt, daalt ook het overschot waardoor Japan afhankelijk wordt van buitenlandse investeerders. Met rentevoeten dicht bij de 0 % zal dit niet evident zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Slinkende schuldenberg Amerikaanse gezinnen is positief signaal voor Wall Street

Het proces van deleveraging, de afbouw van de schulden, verloopt bij de Amerikaanse gezinnen sneller dan verwacht. Minder schulden afbetalen betekent dat er geleidelijk aan meer geld vrijkomt om te besteden, waardoor de consumptieve uitgaven weer kunnen toenemen.

Op basis van de huidige gang van zaken zouden de gezinsschulden ergens in de loop van volgend jaar weer het gemiddelde op lange termijn bereiken. Vanaf dat punt kan de consumptie aantrekken en de beurs op Wall Street gaat daar ongetwijfeld een voorschot op nemen.

Bron: niburu.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Bankieren is te belangrijk om aan banken over te laten (video)

Bankieren is te belangrijk om aan banken over te laten (video)

Nederland zit door toedoen van de banken in de diepste crisis sinds de dertiger jaren. Het financiële systeem had miljarden euro’s belastinggeld nodig om op de been te blijven.

Er lijkt vooralsnog geen einde te komen aan de reddingsoperaties. Intussen zuchten overheid en burger onder ongekende bezuinigingsmaatregelen.

Tegenlicht ging in gesprek met onder meer oud-president van De Nederlandsche Bank Nout Wellink en het Sustainable Finance Lab van Herman Wijffels. Hen wordt gevraagd of we de banken achteraf bekeken niet beter failliet hadden kunnen laten gaan, of de banken echt hebben geleerd van de kredietcrisis en hoe het zit met alternatieven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Chinezen strijdbaarder dan ooit!

Stephen Roach, senior fellow aan Yale University en auteur van The Next Asia, beschrijft in zijn boek het ‘grand plan’ dat China aan het uitwerken is. Het land wil een stapje verder gaan dan het productiemodel dat gedurende een periode van 30 jaar uitstekend heeft gewerkt.

De Chinese economie stoelt nu in toenemende mate op beter betaalde maar minder arbeidsintensieve jobs die meestal in supergrote steden gelokaliseerd worden. In de komende 15 jaar zullen volgens Roach nog 350 miljoen mensen verhuizen van het platteland naar de stad.