Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 39921 tot 39925
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Zwitsers drukken rente sterke eurolanden

De Zwitserse centrale bank koopt veel obligaties van kern- landen van de eurozone. Daarmee drukken ze de rente en versterken ze de eurocrisis.

Volgens S&P heeft de Schweizerische Nationalbank, de Zwitserse centrale bank, grote euroreserves opgebouwd. Deze worden vooral in staatsleningen van sterke landen als Duitsland, Nederland, Frankrijk, Oostenrijk en Finland geïnvesteerd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Zorgpremie voor gezin 386 euro hoger dan in 2008

Als eerste zorgverzekeraar heeft DSW vandaag zijn premie voor 2013 bekendgemaakt. Tegen de verwachting in verhoogt de verzekeraar de premie voor de basisverzekering niet. Het is voor het eerst in vier jaar tijd dat de premie niet stijgt: gemiddeld betaalt een gezin met twee kinderen nu 386 euro meer dan in 2008.

Bron: deopening.nl
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Top bedrijfsleven ook burn-out

Steeds meer verhalen komen in de media dat zelfs  grote beurs genoteerde organisaties melden dan hun top te maken heeft met burnout klachten. Zo melde Lloyds bank vorig jaar (2011) dat hun topman Antonio Horta-Osorio thuis zat met spanningsklachten. Inmiddels zit hij weer terug op zijn plaats maar dat geldt lang niet voor iedereen. Voor velen is de terug keer naar hun oude functie niet meer mogelijk. Enerzijds omdat de functie inmiddels al is ingevuld door een andere werknemer en anderzijds omdat de medewerker zelf de functie niet meer kan vervullen op de manier waarop deze dat voor de burn-out heeft gedaan.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Draghi: Reden voor optimisme over eurozone

President Mario Draghi van de Europese Centrale Bank ziet aanleiding voor optimisme over de toekomst van de eurozone. Draghi zei dinsdag, tijdens een bezoek aan Berlijn, dat er ,,verscheidenen redenen zijn om optimistisch te zijn over de richting van de eurozone''.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Wall Street opent in de plus

In New York zijn de Amerikaanse beurzen dinsdag licht hoger geopend. De stemming werd gesteund door een aanhoudende stijging van de Amerikaanse huizenprijzen. Beleggers wachten daarnaast op het Amerikaanse consumentenvertrouwen voor september, dat een halfuur na de openingsbel wordt vrijgegeven.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,2 procent hoger op 13.581 punten. De brede S&P 500 klom 0,3 procent tot 1460 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent tot 3171 punten.