Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 39931 tot 39935
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Faber: "Fed & Co vernietigen de wereld"

Marc Faber werd om zijn mening gevraagd naar de nieuwste maatregelen van de Fed: QE zonder limieten!

Marc Faber is ervan overtuigd dat de Fed, maar ook de andere centrale banken, bezig zijn om de financiële wereld compleet te vernietigen. Ondanks de ravage, ziet hij KOOPJES in de huidige markt, waaronder China en Chinese aandelen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Offshore oliebedrijven kunnen profiteren van escalatie Midden-Oosten crisis

Jim Cramer is een beleggingsadviseur die zich in de U.S. tot een heuse mediafiguur heeft ontpopt. Cramer geeft niet alleen tips en advies, maar hij maakt van zijn optreden een ware show. De impact van deze man op de beurs van Wall Street kan moeilijk onderschat worden.

Cramer is zeer positief voor de olieprijs. Hij vergelijkt olie met een vliegtuig dat is opgestegen en dat alsmaar hoger opklimt, de kans is klein dat we grote correcties in de olieprijs gaan te zien krijgen. De situatie in het Midden-Oosten blijft hoogst explosief en staat een correctie in de olieprijs in de weg.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 17 september 2012

De schlemielen van Brussel en de oude dictatorstruc

Europa zit gevangen in een permanente crisis die niet meer overwonnen kan worden, zelfs met een doorgevoerde integratie, schrijft Rimvydas Valatka, de hoofdredacteur van het Litouwse webportaal 15min (via Google Translate):

‘In welke mate is deze financiële crisis verschillend van de Grote Depressie (1929 - 1933), wanneer vier jaar na het begin van de crisis zich een nieuwe crisis aankondigt?... In vergelijking met de Grote Depressie zijn de politici van de rijke landen vandaag nog kortzichtiger - en onverantwoordelijker. Maar ze zijn wel slimmer geworden. Ze hebben geleerd hoe ze de crisis kunnen uitstellen...

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 17 september 2012

'Niet nóg een verloren decennium voor aandelen'

'We krijgen niet nog eens 10-15 verloren jaren voor aandelen.'

Dat zegt Jeffrey Gundlach, manager van het Double Line Total Return Fund, met een belegd vermogen van $32 miljard. Tussen 2000 en 2010 daalde de S&P 500 index, de brede graadmeter voor de Amerikaanse aandelenmarkt, met 14%. Hij ziet dat niet doorzetten. ''Op de korte termijn kunnen aandelen het misschien moeilijker krijgen, op de langere termijn komt er niet weer een verloren decennium.''

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Column Kees de Kort | Doem- en horrorverhalen

"We hebben Draghi gehad vorige week en Ben Bernanke. Als je twee keer achter elkaar krijgt wat je wil, moet je je de dag erna een beetje rustighouden." Dat is volgens BNR's Kees de Kort de reden dat het rustig is vergeleken met de dagen hiervoor.

"Maar we kunnen rustig wachten. Over een paar dagen begint het gemorrel weer. Dan móet er weer wat gebeuren", zegt De Kort.