Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 39931 tot 39935
Bron: hln.be
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012

Ook Canarische eilanden vragen steun aan Madrid

De Spaanse regio van de Canarische Eilanden gaat 756,8 miljoen euro steun vragen aan het Spaanse noodfonds. Het wordt daarmee de zesde autonome regio die om steun moet aankloppen bij Madrid.

De eilandengroep is één van de regio's die het minst met schulden beladen zijn, maar wordt het minst gefinancierd door de staat, aldus het regionale ministerie van Economie.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012

Duitsland bereidt zich voor op tweede Wirtschaftswunder

Duitsland is hard op weg om zijn totale economie om te vormen naar een groene productiemachine. Onze Oosterburen zijn de wereldwijde marktleider van de duurzame industrie.

“De economische crisis heeft als stimulering gewerkt voor de ontwikkeling van milieutechniek,” staat in een rapport van Roland Berger Strategy Consultants in opdracht van de Duitse overheid. De wereldwijde markt voor duurzame industrie is gegroeid tot bijna €2000 mrd waarvan Duitsland marktleider is. Dat is te danken aan een groei van ongeveer 11 procent per jaar ten tijden van een zeer ongunstig economisch klimaat.

In totaal verdient het land ruim €300 mrd aan duurzame producten en diensten. Daarnaast wekt Duitsland 45 procent van zijn elektriciteit duurzaam op en herbergt het twee miljoen arbeidsplaatsen in de groene sector.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012

Olieprijs sluit lager; zorg over afnemende vraag blijft

De olieprijs is vrijdag lager gesloten waarbij een goed Amerikaans banenrapport uiteindelijk niet opwoog tegen de aanhoudende zorgen van beleggers over de afnemende vraag naar olie en de geopolitieke onrust van eerder in de week wat afnam.

De novemberfuture voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange $1,83 lager op $89,88. Op weekbasis leverde de olieprijs 2,5% in.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012

Winst Wall Street verdampt door winstnemingen

De Amerikaanse effectenbeurzen lieten vrijdag een verdeeld beeld zien. Aanvankelijk stegen de koersen na een beter dan verwacht werkloosheidscijfer, maar zenuwen bij beleggers over het naderende kwartaalcijferseizoen leidden in de middaghandel tot winstnemingen.

De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde drie kwartier voor de slotbel 0,1 procent hoger op 13.590,56 punten. Eerder op de dag had de hoofdgraadmeter nog de hoogste stand in bijna 5 jaar bereikt. De S&P 500 daalde 0,1 procent tot 1459,75 punten, de technologiegraadmeter Nasdaq 0,4 procent tot 3136,41 punten.

Bron: express.be
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012

De crisis is gebaseerd op bedrog

'We staan voor een serieuze confrontatie, die niet noodzakelijkerwijs geweldadig moet zijn. Want de mensen hebben één ding geleerd: moderne politiek wordt bedreven via de media. Dat is essentieel. En als iets de legitimiteit van acties ondermijnt, dan is het geweld. Daarom proberen overheden altijd geweld uit te lokken.

Mijn punt is: Europa is midden een proces van sociale onrust dat in de komende jaren zal radicaliseren. Als er in dat proces geen ontwikkeling van hoopvolle bewegingen is, dan zullen het haatbewegingen zijn. Daarom is de confrontatie tussen de cultuur van hoop en de cultuur van destructieve nostalgie waarschijnlijk de belangrijkste trend in deze tijd van crisis.'