Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 3996 tot 4000
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 21 oktober 2016

Ook Apple wil het einde van cash geld

De wereld moet zonder cash geld kunnen functioneren. Dat heeft Tim Cook, topman van het Amerikaanse technologieconcern Apple, tegenover de Japanse zakenkrant Nikkei gezegd.

Volgens Cook zou het platform Apple Pay de katalysator kunnen worden om de wereld aan te sporen over te schakelen naar digitale betalingen. “Wij geloven niet dat de consument voorstander is van cash geld,” zegt hij. “Apple wil dan ook graag een hefboom zijn om het gebruik van cash geld overbodig te helpen maken.”

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 21 oktober 2016

Begrotingstekort eurolanden slinkt verder

Het begrotingstekort van de eurolanden is vorig jaar verder afgenomen. Het tekort slonk naar 2,1 procent van het bruto binnenlandse product (bbp) van de eurozone.

In 2014 was het begrotingstekort nog 2,6 procent van het bbp en in het jaar daarvoor 3 procent, meldt statistiekbureau Eurostat vrijdag.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 21 oktober 2016

Bombardier schrapt nog eens 7.500 jobs

De Canadese vliegtuig- en treinconstructeur Bombardier gaat de komende twee jaar wereldwijd 7.500 jobs schrappen, of 10 procent van het totale personeelsbestand. Dat meldt het bedrijf in een statement.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 oktober 2016

Rusland haalt uit: nieuwe recordaankoop goud

Het is al langer bekend dat het een absolute topprioriteit van de Russische centrale bank is om massaal goud en Amerikaanse bonds op te kopen. Op die manier zet Moskou druk op de petrodollar. Best een geniale strategie.

Deze week raakte bekend dat de Russische centrale bank in 2016 alleen al (januari tot september) 125 ton goud heeft ingekocht. Daarmee klokken de Russische goudposities af op 1543 ton, de vijfde grootste goudreserves ter wereld, en de sterkst groeiende goudreserves ter wereld. Zelfs China, dat een veel grotere liquiditeitspositie heeft, kan de Russische goudkoopwoede niet evenaren.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 21 oktober 2016

India overweegt importheffing goud te verlagen

De regering van India overweegt de importheffing op goud te verlagen, nadat de import van het edelmetaal naar nieuw dieptepunt was gezakt. India hanteert een invoerheffing van 10% op het edelmetaal om goud kopen te ontmoedigen, maar zou van plan zijn die belasting naar 4% te verlagen.