Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 3996 tot 4000
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

Goud en zilver op grote schaal gemanipuleerd

Goud en zilver werden jarenlang structureel en op zeer grote schaal gemanipuleerd, zo blijkt uit nieuwe documenten die Deutsche Bank recent heeft vrijgegeven. Uit deze documenten blijkt dat handelaren van de bank in direct contact stonden met handelaren van andere banken en dat zij zeer regelmatig afspraken maakten over het manipuleren van de goudprijs en de zilverprijs.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

Golfstaten volgen renteverhoging Federal Reserve

Vlak na de renteverhoging door de Federal Reserve werd ook in Saoedi-Arabië, Koeweit en Bahrein de rente verhoogd. Veel olieproducerende landen in het Midden-Oosten hebben hun munt gekoppeld aan de dollar en proberen deze koppeling te verdedigen door het monetaire beleid van de Federal Reserve te volgen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

Goudprijs daalt na renteverhoging Federal Reserve

De goudprijs zakte na de renteverhoging van de Federal Reserve met een half procent naar €1.084 per troy ounce en €34.837 per kilogram. De zilverprijs staat op het moment van schrijven ongeveer 2% lager op €507 per kilogram. In dollars was de prijsdaling groter, omdat deze munt sterker werd na het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

Is goud dan nog wel een goede investering?

De afgelopen 10 jaar is er veel te doen geweest rondom goud. De kredietcrisis ving aan in 2008 wat de goudprijs, dat al sinds 2000 een flinke rally neerzette, een extra stimulans gaf. Het edelmetaal kreeg sindsdien nog meer aantrekkingskracht onder beleggers. Wereldwijd gingen de geldkranen wijd open, hoge inflatie en misschien wel hyperinflatie zou onderweg zijn wat de goudprijs het laatste setje zou geven naar eeuwige rijkdom voor diegenen die in het bezit waren van edelmetaal.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

18 zaken die miljonairs anders doen dan u

In 2015 waren er 108.800 dollarmiljonairs in België, 6,5 procent meer dan een jaar eerder (102.500), blijkt uit het jaarlijkse World Wealth Report van consultancybureau Capgemini en vermogensbeheerder RBC Wealth Management. Waarschijnlijk wonen er een paar in uw buurt. Hoe ze miljonair werden? Ze doen een aantal zaken anders dan u. Wat u nu kan lezen onder andere: