Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 39951 tot 39955
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 17 september 2012

De schlemielen van Brussel en de oude dictatorstruc

Europa zit gevangen in een permanente crisis die niet meer overwonnen kan worden, zelfs met een doorgevoerde integratie, schrijft Rimvydas Valatka, de hoofdredacteur van het Litouwse webportaal 15min (via Google Translate):

‘In welke mate is deze financiële crisis verschillend van de Grote Depressie (1929 - 1933), wanneer vier jaar na het begin van de crisis zich een nieuwe crisis aankondigt?... In vergelijking met de Grote Depressie zijn de politici van de rijke landen vandaag nog kortzichtiger - en onverantwoordelijker. Maar ze zijn wel slimmer geworden. Ze hebben geleerd hoe ze de crisis kunnen uitstellen...

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 17 september 2012

'Niet nóg een verloren decennium voor aandelen'

'We krijgen niet nog eens 10-15 verloren jaren voor aandelen.'

Dat zegt Jeffrey Gundlach, manager van het Double Line Total Return Fund, met een belegd vermogen van $32 miljard. Tussen 2000 en 2010 daalde de S&P 500 index, de brede graadmeter voor de Amerikaanse aandelenmarkt, met 14%. Hij ziet dat niet doorzetten. ''Op de korte termijn kunnen aandelen het misschien moeilijker krijgen, op de langere termijn komt er niet weer een verloren decennium.''

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Column Kees de Kort | Doem- en horrorverhalen

"We hebben Draghi gehad vorige week en Ben Bernanke. Als je twee keer achter elkaar krijgt wat je wil, moet je je de dag erna een beetje rustighouden." Dat is volgens BNR's Kees de Kort de reden dat het rustig is vergeleken met de dagen hiervoor.

"Maar we kunnen rustig wachten. Over een paar dagen begint het gemorrel weer. Dan móet er weer wat gebeuren", zegt De Kort.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Beurzen doen stapje terug

De Europese beurzen deden maandag een stapje terug. Na de euforie van de afgelopen weken wachten beleggers op bewijzen dat de maatregelen van de centrale banken ook daadwerkelijk een positieve impact hebben op de economie.

,,De winnaars van vrijdag zijn de verliezers van vandaag. Ook de euro verzwakt weer wat. De maatregelen waarop de markten hadden gehoopt, zijn genomen en het is wachten op nieuwe impulsen. De aandacht zal zich nu waarschijnlijk richten op Spanje en met name op de vraag of het land wel of geen steun zal aanvragen'', aldus private banker André Sirks van Theodoor Gilissen.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Athene kan niet bij Zwitserse rekeningen

De Griekse overheid slaagt er vooralsnog niet in om in kaart te brengen welke onderdanen een bankrekening hebben in Zwitserland.

Het Griekse ministerie van Financiën maakte maandag bekend geen gebruik te willen maken van gegevens op een cd die Duitse autoriteiten kochten. Zwitserse banken weigeren namen van hun cliënten te openbaren.