Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 39951 tot 39955
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

AEX staat fractioneel hoger

De AEX staat fractioneel in de plus. Fugro stijgt verder en wint 1%.

Om 09:05 staat de AEX op 332 punten, dat is heel licht hoger.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Lagarde: Griekse schuld moet aangepakt worden

De schuld van Griekenland zal "aangepakt moeten worden" om tot een oplossing te kunnen komen om de nagenoeg bankroete economie van het land te kunnen herstellen.

Dat zegt de president van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) Christine Lagarde. De uitspraken worden door sommigen gezien als een publieke, zij het schuine, erkenning van de in Washington gevestigde instelling dat een herstructurering van de Griekse schuld, die in handen is van eurozone overheden, datgene zal zijn dat noodzakelijk is om het Griekse programma weer op koers te krijgen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Staatssocialisme nu ook vanuit de VS? 'Rijken moeten meer belasting betalen'

'Elites in alle landen moeten meer belastingen betalen'. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton gezegd in haar speech op Clinton Global Initiative (vanaf minuut 23.30)

Clinton verkondigde in haar speech 'Designing Diplomacy for the 21st Century' het standpunt van de Verenigde Staten. Die willen landen helpen om niet langer afhankelijk te zijn van hulpverlening, zodat ze voor zichzelf kunnen zorgen. Het heffen van meer belasting bij de rijken kan hiervoor zorgen.

'Het is een feit dat de rijken in alle landen geld maken. Overal zijn rijke mensen en toch dragen ze niet bij tot de economische groei van hun eigen land. Dat betekent dat politici deze machtige mensen zaken moeten vertellen die ze niet willen horen,' zei de voormalige First Lady.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Sharp ontslaat 11.000 werknemers

Elektronicaconcern Sharp Corp. (6753.TO) wil 10.966 werknemers ontslaan en verkoopt tevens bezittingen om zo JPY213,1 miljard tegen het einde van maart bij elkaar te krijgen, blijkt dinsdag uit herstructureringsplannen die Kyodo News bekendmaakte.

Het plan, dat maandag werd ingediend bij financiele instellingen door de maker van consumentenelektronica uit Osaka, bestaat uit loonsverlagingen en het afstoten van zijn overzeese fabrieken, een dochteronderneming en deelnemingen in Toshiba Corp. Ook worden vier binnenlandse saleskantoren worden in april volgend jaar geintegreerd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Nikkei sluit licht hoger

De beurs in Tokio is dinsdag licht hoger gesloten. De Japanse beurs kende een grillige handelssessie en schommelde gedurende de dag tussen winst en verlies. De omzetten waren daarbij zeer laag. Beleggers bleven terughoudend door de zorgen over de groei van de wereldeconomie. De Nikkei eindigde uiteindelijk 0,3 procent in de plus op 9091,54 punten.