Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 39961 tot 39965
Bron: dagelijksestandaard.nl
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Het plaatje wereldwijd - de aanstaande valuta-tsunami

De voormalige Duitse hoofdeconoom van de ECB Jurgen Stark, die eind vorig jaar opstapte omdat hij het gevaar van de ECB-politiek voor de stabiliteit van de euro te groot vond, heeft in een vrijdag gepubliceerd interview met de Oostenrijkse krant Die Presse stevig uitgehaald naar de huidige politiek van de ECB. Volgens Stark gaat de ECB met haar voornemen om onbeperkt schuldpapier van zwakke staten op te kopen haar mandaat te buiten.

Dat Stark het niet eens was met de koers die de ECB inzette met haar geldverruimende maatregelen die bekend staan als de LTRO's is genoegzaam bekend, maar in het interview gaat hij nog een stapje verder door te stellen dat het mandaat van de bank niet toestaat een politiek te kiezen zoals Draghi nu propageert. Mogelijk nog interessanter is zijn voorspelling, dat als de crisis inderdaad tot staan wordt gebracht en er een moment van stabiliteit ontstaat, onvermijdelijk kort daarna een grote hyperinflatiegolf de wereld zal treffen. En inderdaad, als we om ons heen kijken zien we dat daarvoor de voorwaarden worden geschapen door de vloedgolf van krediet die banken wereldwijd van goedkoop geld voorziet.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Spanje iets duurder uit met korte leningen

Spanje heeft dinsdag zonder problemen 4 miljard euro aan kortlopend staatspapier geveild. Het land moest wel iets hogere rentes bieden dan bij vergelijkbare veilingen vorige maand.

Spanje haalde 1,4 miljard euro op met een 3-maandslening en 2,6 miljard euro met een lening voor 6 maanden. Vooraf werd gemikt op een totale opbrengst tussen de 3 en 4 miljard euro.

Bron: salure.nl
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Belastingplan 2013: maatregelen financiƫle- en salarisadministratie

Vanaf 2013 zal bij de eerste schijf een verhoging van 1,95 % naar 5,85 % worden gebracht bij loonbelasting/premie volksverzekeringen. Het tarief in de schijf wordt verhoogd van 33,1 % naar 37 %. Het verschil bestaat uit 1,1 % verhoging uit het Belastingplan 2013 en 2,8 % uit de Wet Uniformering Loonbegrip .

In de tweede schijf is er een kleine verschuiving van 41,95 % naar 42 %. Dit is het gevolg van een stijging van loonbelasting van 10,80 % naar 10,85 %. Het Belastingplan verlaagt de loonbelasting met 0,2 %, de WUL verhoogt de belasting met 0,25 %.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Divergentie Dow Jones: beleggers zijn gewaarschuwd

De Dow Jones Industrials index en de Dow Jones Transportation index gaan niet gelijk op. Beleggers zijn gewaarschuwd!

Dow Theorie is dat wanneer de twee bekende indexen de Dow Jones Industrials en de Dow Jones Transportation index dezelfde beweging vertonen, dit een extra sterksignaal afgeeft. Sinds enige tijd lopen de twee echter uiteen. Beleggers zullen ook op heel veel andere zaken letten, maar het is wel een teken dat zij moeten opletten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Staat haalt 1,9 miljard op met lening

De Nederlandse staat heeft 1,92 miljard euro opgehaald met de heropening van een langlopende lening. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie dinsdag bekend.

De Staat mikte met de 'DSL 2,50% 15 januari 2033' op een opbrengst van 1,5 tot 2,5 miljard euro. De gemiddelde rente bedroeg 2,497 procent. Op de lening staat 7,73 miljard euro uit.