EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 39966 tot 39970
Geplaatst op: maandag 22 oktober 2012

Armoede bedreigt 1 op 6 in Europa

Voor één op de zes Europeanen dreigt armoede. Dat blijkt uit de studie 'Armoede in de Europese Unie', in opdracht van het Österreichischen Gesellschaft für Politikberatung und Politikentwicklung (ÖGPP).

Volgens het onderzoek, gebaseerd op cijfers uit 2010, lopen rond de 80 miljoen Europeanen het risico onder de armoedegrens te komen. In de 27 landen van de Europese Unie wonen ongeveer 500 miljoen mensen.

Lees verder op nos.nl
Geplaatst op: maandag 22 oktober 2012

Waar vind je economische en financiële cijfers?

Het CBS verstrekt o.a. cijfers en publicaties over verschillende thema’s. Deze thema’s zijn: Arbeid en sociale zekerheid; Bedrijven; Bevolking; Bouwen en wonen; Financiële en zakelijke diensten; Gezondheid en welzijn; Handel en horeca; Industrie en energie; Inkomen en bestedingen; Internationale handel; Landbouw; Macro-economie; Natuur en milieu; Onderwijs; Overheid en politiek; Prijzen; Veiligheid en recht; Verkeer en vervoer en Vrije tijd en cultuur.

Lees verder op infonu.nl
Geplaatst op: maandag 22 oktober 2012

Beleggen zoals de superrijken!

We kunnen het niet voldoende blijven benadrukken, er waait een nieuwe wind door de sector van goud- en zilvermijnaandelen. We hadden het eerder al over de overnamebonanza in 2012 in onze GRATIS NIEUWSBRIEF (inschrijven kan u op Slim Beleggen).

We berichtten u afgelopen week ook al dat de grote jongens zich aan het moeien zijn met de goudmijnsector. Carlos Slim, een van de rijkste personen op onze planeet, nam zijn greep op de waardevolle Ocampo mijn van AuRico Gold.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 22 oktober 2012

392 ton in de bodem van Tsjechië, een europese goudmijn!

De Tsjechische organisatie die gaat over de edelmetalen heeft aangegeven dat het land na 38 jaar weer mijn activiteiten gaat toelaten in het land. Vier grote organisaties hebben zich ingeschreven om weer goud op te gaan graven uit de bodem. Er zijn twee belangrijke redenen om weer te gaan beginnen met de goudmijnen: Het levert grote financiele voordelen op en het schept een hoop werkgelegenheid.

Volgens deskundige zit er in de bodem van Tsjechië maar liefst 392 ton goud. Dit terwijl het land maar een jaarlijkse vraag naar goud heeft van 5 ton. Wanneer het land besluit een groot deel van het goud te verkopen aan het buitenland, kan er veel economisch voordeel worden behaald. Met de huidige goudkoers van 1737 dollar per troy ounce is de totale hoeveelheid goud die in de bodem zit maar liefst 21.891.584.700 dollar waard, of anders gezegt: Het land zit op een goudkoers van bijna 22 miljard dollar!

Lees verder op goudbubbel.nl
Geplaatst op: maandag 22 oktober 2012

Verdeeldheid bankenunie kan leiden tot lagere ratings - Moody's

De voorgestelde Europese bankenunie kan zorgen voor een hogere kredietwaardigheid van zwakkere landen in de eurozone, maar "dissonantie" tussen de regeringsleiders over de plannen zullen in plaats daarvan wegen op de ratings, zegt Moody's Investors Service maandag.

De leiders van de landen in de Europese Unie (EU) bereikten vrijdag overeenstemming om volgend jaar e e n toezichthouder op de bankensector op de rails te zetten, een stap die de weg zou bereiden voor het Europese noodfonds, Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM), om direct kapitaal in de banken in de eurozone te injecteren.

Lees verder op RT[z]

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs