Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 39966 tot 39970
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

ECB wil niet overhaasten bij bankenunie

De Europese Centrale Bank (ECB) moet pas de verantwoordelijkheid overnemen voor het toezicht op banken in de eurozone, als hij daar klaar voor is.

Dat zal niet voor midden 2013 zijn. Dat zei de Oostenrijkse centralebankpresident en ECB-bestuurder Ewald Nowotny maandag.

''Kwaliteit moet voor snelheid gaan. Ik beschouw het als zeer gevaarlijk om zogenaamde oplossingen te presenteren onder tijdsdruk'', zei hij.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

FAO voor aanleggen voedselvoorraden

De FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties, steunt het Franse voorstel om strategische voorraden van belangrijke voedingsmiddelen aan te leggen om grote schommelingen in de voedselprijzen tegen te gaan. 

Dat heeft FAO-topman José Graziano da Silva maandag gezegd na een ontmoeting met president François Hollande van Frankrijk.

Het voorstel is eerder besproken in de G20, de organisatie van de 20 grootste economieën in de wereld.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Olieprijs sluit lager

De prijs voor een vat ruwe olie is maandag lager gesloten, vanwege geruchten over het vrijgeven van een deel van de strategische olievoorraden.

Gedurende de handelsdag noteerde de prijs voor een vat ruwe olie echter overwegend hoger, vanwege toenemende zorgen over een mogelijk militair conflict met Iran.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Nu niet kijken, … Spaanse rente terug boven 6 %

Ongelimiteerd was het codewoord de laatste 2 weken aan beide zijde van de oceaan. Rentevoeten zouden voor altijd dalen in Europa en de economie zou terug aantrekken in Amerika. Maar …

De Spaanse 10-jarige rente steeg 36 basispunten afgelopen vrijdag tot boven de 6 %. De 2 jarige rente steeg meer dan 50 basispunten de laatste 3 dagen tot boven de 3 %. Niet bepaald de evolutie waar Draghi op hoopte.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Bernanke is de beste vriend van de goudkevers

Evy Hambro was te gast op Bloomberg TV om zijn reflectie te geven op de recente ontwikkelingen van de centrale banken en het effect op grondstoffen en goud.

Evy Hambro is een fan van mijnbouw, met name de goudmijnaandelen die aan een stevige inhaalrace zijn begonnen.

Vooral de negatieve reële rente dankzij het beleid van Ben Bernanke bij de Fed is bijzonder positief voor de prijs van goud in de komende jaren!