Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 39981 tot 39985
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Nikkei gesloten vanwege feestdag

De beurs in Tokio was maandag gesloten vanwege een nationale feestdag. De handel op de Japanse beurs zal dinsdag weer van start gaan. Afgelopen vrijdag ging de Nikkei 0,4 procent hoger het lange weekeinde in op 8863,30 punten.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Roemenië wil goud terug van Rusland

We hebben al vaker verhalen gehoord van landen die goud hebben opgeslagen in het buitenland, maar nu niet meer het goud terug kunnen krijgen. Zo is al langere tijd onbekend waar bijvoorbeeld het goud van Zwitserland en Duitsland is gebleven wat ligt opgeslagen in Amerika. Er is nu nog een land wat zijn goud terug wil maar het niet terugkrijgt: Roemenië.

Roemenië heeft tijdens de eerste wereldoorlog ruim 94 ton goud op laten slaan in Rusland, omdat men bang was om het goud te verliezen aan de Duitsers. Nu bijna 100 jaar later wacht het land nog steeds op de forse hoeveelheid goud vanuit Rusland. Al eerder heeft Rusland wel een ander deel van de schat teruggegeven, welke bestond uit een aantal schilderijen, maar het land wacht nog steeds op het meest kostbare bezit.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

'AEX begint met verlies'

De beurs in Amsterdam zal maandag naar verwachting met verlies beginnen. Ook de andere Europese beurzen zullen lager openen. Beleggers kijken uit naar het cijferseizoen dat deze week in de Verenigde Staten van start gaat.

,,De AEX begint 2 punten lager. Alle positieve berichten van vorige week zijn in de koersen verwerkt en het is wachten op nieuwe impulsen. Vandaag staat er weinig op de agenda en het is vooral wachten op het begin van het kwartaalcijferseizoen", aldus marktanalist Ingrid Eltink van IG Netherlands.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Verzet tegen restschuld

Dat schrijft Sp!ts. Jurist Sven Hulleman zoekt medestanders in zijn strijd tegen de banken. „Er zijn bijna 700.000 mensen met een restschuld. Banken hebben een zetje van de rechter nodig om met ons dit probleem op te lossen.”

Uit recente cijfers van de ING Bank bleek dat een kwart van de Nederlandse huishoudens met een hypotheek in 2013 financieel 'onder water' zal staan. Dit betekent dat hun hypotheekschuld groter is dan de potentiële waarde van het eigen huis.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

'IMF hint op afschrijven lening Griekenland'

Nederland en andere eurolanden moeten er rekening mee houden dat zij hun leningen aan Griekenland deels moeten afwaarderen.

Als door onvoorziene tegenvallers blijkt dat de Griekse staatsschuld niet langer houdbaar is, moet het steunprogramma worden aangepast, zegt Snel tegen de krant. ,,Een bijdrage van overheden zal dan zeker een onderwerp van gesprek zijn.''