Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 39991 tot 39995
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 september 2012

Olie consolideert steeds na nieuwe QE

Zowel na de aankondiging van QE 1, QE 2 als QE 3 (oneindig) daalde de olieprijs. Na QE 1 duurde het 20 dagen vooraleer de olieprijs hersteld, na QE 2 duurde het nog maar 10 dagen vooraleer het herstel werd ingezet.

Het lijkt alsof iemand wil bewijzen dat inflatie wel degelijk daalt bij een nieuw rondje monetaire stimulus. Hoe ver daalt de olieprijs nu en hoe snel herstelt ze terug? We zullen het snel weten. Een hogere olieprijs zal alvast niet lang op zich laten wachten. Het QE-geld moet uiteraard ergens naartoe.

De prijzen aan de pomp stijgen dan ook weer. Vanaf morgen stijgt de prijs voor diezel. Tot zover het effect op de inflatie. Nog voor het een invloed heeft op de inflatie, zijn de prijzen terug aan het stijgen.

Maak dus gebruik van de huidige correctie bij olie om de beste olieaandelen uit de sector op te pikken, want de olieprijs zal snel terug opveren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 24 september 2012

Opnieuw dieptepunt Nederlandse bouwsector

De Nederlandse bouwsector heeft een nieuw dieptepunt bereikt, blijkt maandag uit cijfers van kredietadviseur Creditsafe.

In de eerste acht maanden van 2012 zijn 38% meer bedrijven in de Nederlandse bouwsector failliet gegaan dan in dezelfde periode een jaar geleden.

Daarmee is het tijdelijke lichte herstel, met een afname van het aantal faillissementen met 4% in 2011, meer dan teniet gedaan, merkt Creditsafe op.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 september 2012

Europa opnieuw voor een week van de waarheid

Deze week wordt weer cruciaal voor Spanje en dus ook voor Europa. De markten zullen focussen op 3 belangrijke aankondigingen: het eerste voorstel voor het budget van 2013, nieuwe structurele hervormingen en de resultaten van de banken stress test.

Spanje zal serieuze inspanningen moeten leveren om aan de vooropgelegde norm te komen van een begrotingstekort van 4,5 % voor 2013. Dit terwijl er dit jaar een begrotingstekort geboekt mag worden van 6,3 % maar het zal eerder een tekort worden van 8 à 9 %.

De structurele hervormingen zouden vooral in de pensioenen voelbaar zijn. De pensioenleeftijd zou opgetrokken worden van 65 tot 67 en er zou een indexeringstop worden ingevoerd op de pensioenuitkeringen. Dit zou Spanje een besparing van € 5 à 6 miljard moeten opleveren of 0,5 % van het bbp.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 24 september 2012

RBS schrapt 300 banen extra

De Britse bank Royal Bank of Scotland (RBS) gaat 300 extra banen schrappen bij zijn zakenbankactiviteiten. Dat maakte RBS maandag bekend.

Eerder dit jaar kondigde het concern aan tot eind volgend jaar 3500 banen te schrappen. Dat worden er nu 3800.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 september 2012

0% rente in de VS tot minstens 2016?

De FED heeft laten weten dat het de rentevoet op 0 % wil houden totdat de werkloosheid voldoende is gezakt. De FED president van Minneapolis kleeft er een cijfer op, hij zei dat de rentevoet zo laag blijf totdat de werkloosheid 5,5 % bedraagt.

“As long as the FOMC is continuing to satisfy its price stability mandate, it should keep the Fed funds rate extraordinarily low until the unemployment rate has fallen below 5.5%,” Mr. Kocherlakota said.

De voorspelling van de FED dat de rentevoet op 0 % blijft tot 2015 lijkt in dat opzicht te optimistisch. Zonder tegenslagen of groeispurten zal het aan het huidige tempo minstens tot 2016 duren vooraleer de 5,5 % wordt bereikt.