Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 39991 tot 39995
Bron: youtube.com
Geplaatst: zondag 16 september 2012

Olie export Iran stijgt ondanks embargo.

The International Energy Agency says Tehran's crude sales are rising, now edging over a million barrels a day. European and US sanctions were imposed to pressure Iran over its nuclear programme, which Tehran maintains is purely peaceful. But Iran's resources are still a hot commodity across the region - with Turkey, China and India currently the top importers.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: zondag 16 september 2012

ESM: De moeder aller staatsgrepen!

Als we onder staatsgreep verstaan, het overnemen van de feitelijke macht en de inperking van de macht van het democratisch gekozen parlement, dan is het Europese Stabiliteits Mechanisme verdrag (ESM) een overkoepelende staatsgreep in alle Europees aaneengesloten landen tegelijk. De moeder aller staatsgrepen!

En dat is geheel in lijn met het gedachtegoed van de Europese Commissie, dat volgens haar President Barroso “de economische regering van de Unie” moet zijn, die “de acties vast moet stellen die de regeringen uit moeten voeren”. Heb ik uw aandacht, beste lezers?

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 16 september 2012

Spanjaarden en Portugezen massaal straat op

Tienduizenden demonstranten zijn in Spanje en Lissabon de straat opgegaan bijeen als protest tegen bezuinigingen en belastingverhogingen.

Tienduizenden betogers kwamen met ruim 1000 bussen naar de Spaanse hoofdstad Madrid. De actie tegen bezuinigingen door de regering was georganiseerd door twee grote vakbonden en 150 kleinere organisaties tegen . De betogers droegen shirts afhankelijk van hun beroep, zoals onderwijzers in groen en zorgverleners in het wit.

,,Ze hebben salarissen verlaagd, belastingen verhoogd. We zijn 20 à 30 jaar teruggezet'', zei de 44-jarige roodgeklede brandweerman Roberto Saldana, die de hele nacht had gereisd vanuit de zuidelijke stad Huelva.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 15 september 2012

Gaat Griekenland eilanden verkopen?

Het was nog een belangrijk issue tijdens de verkiezingsdebatten van de afgelopen weken. Zou Mark Rutte Griekenland nogmaals te hulp schieten mocht dit nodig zijn? De huidige minister-president antwoorde in veel gevallen met een volmondig NEE. We komen wellicht snel te weten of hij bij dit standpunt blijft. Terwijl er inmiddels wordt gespeculeerd over een derde reddingspakket, worden de geesten al rijp gemaakt voor de uitstel van de gestelde doelen. De Griekse premier Antonis Samaris wil twee jaar extra om de benodigde economische hervormingen en bezuinigingen door te voeren.

[...]

Bron: deaandeelhouder.nl
Geplaatst: zaterdag 15 september 2012

ECB voor 2014 toezichthouder alle banken

De Europese Centrale Bank moet voor 1 januari 2014 toezichthouder worden van alle banken in de eurozone. De ECB zal in het kader van de bankenunie daarbij de belangrijkste toezichthoudende taken overnemen van nationale autoriteiten. Dat heeft Europese Commissie voorzitter Jose Manuel Barroso vandaag gezegd in het Europees Parlement in Straatsburg. 

Op 1 juli 2013 moet de ECB al alle systeembanken onder de hoede krijgen. Uiterlijk een half jaar later worden alle circa zes duizend banken de verantwoordelijkheid van de in Frankfurt gevestigde centrale bank.