Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 39996 tot 40000
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Staat: 2,5 miljoen in kortlopende leningen

De Nederlandse staat heeft in totaal 2,480 miljoen euro geleend met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie (DSTA) maandag bekend.

Met een lening die afloopt op 27 december 2012 haalde de overheid 1,450 miljoen euro op. Met een lening tot eind maart 2013 werd ruim 1 miljoen euro opgehaald.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 september 2012

“Wat tragere economische groei is geen slechte zaak”

We moeten ons niet zo veel zorgen maken over de situatie waarin de Chinese economie zich nu bevindt. Zhu Min, Deputy Managing Director van het International Monetary Fund (IMF), denkt dat die economie ongeveer een jaar geleden op het randje van oververhitting balanceerde.

Wat tragere economische groei in China is daarom niet noodzakelijk een slechte zaak. Belangrijk is dat we weten dat China indien nodig over de financiële middelen beschikt om de groei in een hogere versnelling te brengen. Er is dus nog voldoende ruimte voor stimuli.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Merkel: Snel stappen zetten naar politieke unie

De Duitse bondskanselier Angela Merkel hoopt dat er voor het einde van het jaar stappen kunnen worden gezet naar meer politieke integratie in de eurozone. Dat zei ze maandag op een persconferentie.

Bron: belegger.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Spaanse huizenprijzen blijven kelderen - Belegger.nl

De huizenprijzen in Spanje zijn in het tweede kwartaal op jaarbasis met 14,4 procent gedaald, de sterkste afname sinds 2007. Dat maakte het Spaanse nationale bureau voor de statistiek vrijdag bekend.

In het eerste kwartaal gingen de huizenprijzen in Spanje met 12,6 procent omlaag in vergelijking met een jaar eerder. De Spaanse vastgoedsector verkeert al tijden in een diepe crisis.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Trojka twijfelt over haalbaarheid Griekse doelstellingen - AFP

De trojka van internationale kredietverstrekkers gelooft niet langer dat Griekenland zijn financiele doelstellingen kan halen, meldde het Duitse Handelsblatt zondagavond.

"Tot nu toe gingen de kredietverstrekkers uit van het principe dat Griekenland in 2020 een duurzaam schuldniveau zou bereiken. Maar dit is niet langer haalbaar", stellen bronnen binnen de trojka, die bestaat uit afgevaardigden van de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds.