Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 401 tot 405
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 12 oktober 2017

Venezuela bereidt zich voor op inflatie van 2.350%

Venezuela kampt al een tijdje met torenhoge inflatie. In 2013 stond de teller op 41%. Dit jaar stegen de prijzen al met 748%. Maar volgens het IMF kan het nog erger… vééél erger!

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 12 oktober 2017

Bitcoin blijft, want je kan er nu staatsburgerschap mee kopen

Vanuatu, een eilandstaat in de Stille Oceaan, is het eerste land ter wereld waar het staatsburgerschap in bitcoin kan worden gekocht. Dat betekent een nieuwe opsteker voor de cryptovaluta, die de voorbije periode uit diverse hoeken werden bekritiseerd.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 12 oktober 2017

In Catalonië is wel degelijk een ‘bank run’ in de maak

De politieke onzekerheid in Catalonië weegt op de banken. Voornamelijk op financiële instellingen als de Banc Sabadell en de Caixabank, die tot vorige week hun zetel in Catalonië hadden. Dat moet volgens analisten blijken uit gegevens van de Europese Centrale Bank (ECB). Uit die cijfers blijkt dat banken in de eurozone vorige week in totaal 21,3 miljard euro aan liquiditeiten opvroegen, bijna zeven keer meer dan een week eerder.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 12 oktober 2017

Huizenprijzen in eurozone verder gestegen in tweede kwartaal

De huizenprijzen in de eurozone zijn in het tweede kwartaal gemiddeld met 3,8 procent gestegen ten opzichte van een jaar geleden.

In de Europese Unie als geheel werden woningen 4,4 procent duurder, zo blijkt woensdag uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 11 oktober 2017

Video: Poetin over de Amerikaanse politiek

Amerikaanse presidenten komen en gaan, maar het regeringsbeleid lijkt altijd hetzelfde te blijven. Volgens de Russische president komt dat omdat de macht in de Verenigde Staten niet bij de president ligt, maar bij mensen die achter de schermen aan de touwtjes trekken. Dat verklaart volgens hem waarom presidentskandidaten hun beloftes aan de kiezer niet altijd kunnen waar maken, ook als ze daar zelf oprecht achter staan.