Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 40006 tot 40010
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 15 september 2012

Grieken willen twee jaar uitstel bezuinigingen

Griekenland heeft 2 jaar uitstel nodig van bezuinigingsafspraken en wil ook meer geld van de Europese Centrale Bank. 

Samaras zei dat het armlastige land vastberaden is om 11,7 miljard euro te besparen, om te voorkomen dat Griekenland de eurozone moet verlaten. Maar hij zei dat dat daarvoor 4 jaar nodig is in plaats van de afgesproken 2 jaar.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: zaterdag 15 september 2012

Olieprijs sluit hoger na rentebesluit Fed

De olieprijs is vrijdag op het hoogste punt in vier maanden gesloten, na kortstondig zelfs boven de $100 per vat te hebben gestaan, in het kielzog van de meest recente stimuleringsplannen van de Federal Reserve.

Door de bekendmaking van de Fed op donderdag, waarbij de rente langer laag gehouden wordt, en een nieuw obligatie-inkoopprogramma gestart is, zakte de Amerikaanse dollar weg. Traditiegetrouw wordt de in dollars uitgedrukte olie daardoor goedkoper en aantrekkelijker voor houders van andere valuta.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: zaterdag 15 september 2012

AEX index met hogere koersen het weekend in

De beurzen in Europa gingen vandaag hoger van start door hogere koersen in de VS nadat er nieuwe steunmaatregelen door de FED werden aangekondigd. Niet lang na opening stond de AEX index +1,3% hoger en de BEL20 steeg met +1,1%. Naast de aangekondigde steunmaatregelen voor de economie vielen ook goede macrocijfers uit de Verenigde Staten positief bij beleggers.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 15 september 2012

Nederland ontkomt aan sancties van VS

Nederland zal niet worden bestraft door de Verenigde Staten, als het zaken doet met Iran. Ook negen andere EU-landen en Japan ontkomen aan de sancties.

Dit betekent dat Nederland niet kan worden bestraft als het noodgedwongen toch olie moet kopen bij Iran. De regeling geldt voor de komende 180 dagen en kan daarna worden verlengd.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: zaterdag 15 september 2012

Eurocrisis duurt al veel te lang, tijd om ‘spaarpotje’ Vaticaan open te breken?

De Katholieke Kerk is een van de laatste instituten in Europa waar nog geld te halen valt, het Vaticaan geniet van oudsher veel belastingvoordelen en priviliges. Daarom staan Europese regeringsfunctionarissen te popelen om die te beperken, schrijft The Washington Post.

De krant bespreekt onder andere het geval van gemeenteraadslid Ricardo Rubio uit het Spaanse Alcala. Een van de voorvechters om een belasting in te stellen op kerkeigendommen die gebruikt worden voor niet-religieuze activiteiten. Omdat de Katholieke kerk in Spanje een van de grootste landeigenaren is – met onder meer scholen, sportvelden en restaurants – denkt Rubio dat de Kerk jaarlijks drie miljard euro aan belastingen kan betalen. En Spanje heeft extra inkomsten nodig nu het mogelijk noodsteun moet krijgen van de ECB en het IMF.