Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 40006 tot 40010
Bron: beurs.nl
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Beurzen wachten op ECB

De Europese beurzen schommelden donderdag tussen winst en verlies. Beleggers bleven voorzichtig in afwachting van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB), dat later op de dag bekend zal worden gemaakt.

,,Het is een wisselvallige markt. Beleggers kijken de kat uit de boom. De beurzen zijn vlak voor het kwartaalcijferseizoen en het Amerikaanse banenrapport op vrijdag zoekende naar richting. Ook wordt gewacht op de ECB. In Amsterdam gaat SBM onderuit na een kritisch artikel in de Noorse media over hetprobleemproject Yme", aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

VS VANDAAG: Wall Street voor opening op winst

Wall Street zal donderdag naar verwachting met winst openen, waarbij de indexen in New York voorbeurs een steuntje in de rug krijgen door de bekendmaking dat de wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering vorige week minder hard zijn gestegen dan vooraf werd verwacht.

Omstreeks 15.00 uur noteren de futures van de Dow Jones Industrial Average 48,00 punten hoger, winnen de S&P 500-futures 6,60 punten en voegen de Nasdaq 100-futures 10,75 punten toe.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

ECB: klaar om eurolanden te helpen

De Europese Centrale bank (ECB) staat klaar om eurolanden met financiële problemen te helpen.

Dat benadrukte ECB-president Mario Draghi donderdag tijdens een persconferentie in het Sloveense Ljubljana.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Wereld heeft minstens 600 miljoen nieuwe banen nodig

Tussen het midden van het voorbije decennium en het einde van het huidige decennium moet de wereldwijde economie ruim 600 miljoen nieuwe banen creëren om het toenemend aantal jongeren - vooral uit Afrika en Azië - op te vangen dat op de arbeidsmarkt komt. Dat is de conclusie van een rapport van de Wereldbank. Er wordt aan toegevoegd dat de wereld op dit ogenblik ongeveer 200 miljoen werklozen - waarvan 40 procent jonger is dan vijfentwintig jaar - kent. De onderzoekers merken op dat de wereldwijde jeugdwerkloosheid op dit ogenblik een verbijsterend probleem vormt. De wereld telt immers meer dan 620 miljoen jongeren die geen werk hebben en ook niet studeren. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Marc Faber: "Zet nu wat geld aan het werk in Chinese aandelen"

De tijd dat de Chinese aandelen nog zullen dalen, ligt waarschijnlijk al achter ons, lichtte Marc Faber toe in een recente interview met Betty Lui op Bloomberg TV.

Beleggers moeten ernstig overwegen om wat geld in Chinese aandelen aan het werk te zetten, om te profiteren van de aanstaande rally van +20%! Faber verklaarde recent op een hedge fund forum in Hong Kong dat Chinese aandelen vandaag erg aantrekkelijk gewaardeerd zijn na de forse koersdalingen van de afgelopen maanden.

Faber was tot aan de zomer negatief over China vanwege de economische afkoeling, maar de huidige waarderingen van Chinese aandelen rinkelen de bodembel, aldus Faber.