Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 40006 tot 40010
Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 22 september 2012

Oostenrijk blijft AAA-land voor Moody's

Oostenrijk blijft een van de weinige eurolanden met de hoogst mogelijke kredietstatus. Kredietbeoordelaar Moody's geeft het Alpenland nog steeds de AAA-status. De vooruitzichten blijven echter negatief. Door de schuldencrisis in Europa kan de beoordeling van Oostenrijk in de toekomst worden verlaagd, waarschuwde Moody's.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: zaterdag 22 september 2012

PIIGS in Amerika: Gaat Illinois om een Federale Bailout vragen?

[...]

Now that Chicago's children have returned to not learning in school, we can all move on to the next crisis in Illinois public finance: unfunded public pensions. Readers who live in the other 49 states will be pleased to learn that Governor Pat Quinn's 2012 budget proposal already floated the idea of a federal guarantee of its pension debt. Think Germany and eurobonds for Greece, Italy and Spain.

Illinois now has some $8 billion in current debts outstanding and taxpayers are on the hook for more than $200 billion in unfunded retirement costs for government workers. By some estimates, the system could be the first in the nation to go broke, as early as 2018.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: zaterdag 22 september 2012

Olieprijs sluit hoger

De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag hoger gesloten, waarbij de markt zich herstelde na vier opeenvolgende dagen lager gesloten te zijn.

De olieprijs volgde daarmee vrijdag de stijgende aandelenmarkten wereldwijd, vanwege een sterkere euro ten opzichte van de dollar.

De markten reageerden met de opwaartse trend op berichten op grond van bronnen in de Financial Times, dat de Spaanse regering en afgevaardigden van de Europese Commissie achter de schermen werken aan een economisch hervormingsprogramma dat de weg vrij moet maken voor een compleet reddingsprogramma voor het land en de start van het obligatie-opkoopplan van de Europese Centrale Bank (ECB).

Bron: hln.be
Geplaatst: zaterdag 22 september 2012

India: 50 miljoen mensen staken tegen de komst van grote supermarkten

In India is een landelijke staking begonnen uit protest tegen de liberaliseringsplannen van de regering. Oppositiepartijen en vakbonden riepen maandag op tot actie nadat de regering had besloten om onder voorwaarden buitenlandse investeringen in supermarkten toe te staan. Gevreesd wordt dat kleine winkeliers de dupe worden.

In Calcutta zijn duizenden agenten ingezet om geweld te voorkomen nu winkels, supermarkten en kantoren dicht zijn voor een 24-uursstaking. Ook zijn de treinen in de stad tot stilstand gekomen, omdat er actievoerders gehurkt op de rails zitten. Duizenden demonstranten zijn de straat opgegaan in Calcutta. In veel andere steden zoals New Delhi staan later op de dag acties gepland.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 22 september 2012

'Rapport Griekenland na verkiezingen VS'

Het rapport over Griekenland van de trojka van EU, ECB en IMF wordt waarschijnlijk uitgesteld tot na de Amerikaanse verkiezingen op 6 november om het risico op schokken voor de wereldeconomie te vermijden. Dat hebben Europese en Amerikaanse diplomaten gezegd tegen persbureau Reuters.

Het trojka-rapport wordt nog verwacht op 8 oktober en gaat beslissen of Griekenland in aanmerking komt voor extra steun. Maar volgens een hoge Europese ambtenaar wil de Amerikaanse president Obama tot de verkiezingen geen zaken op de agenda die grote gevolgen voor de wereldeconomie kunnen hebben, aldus Reuters. Ook verschillende bronnen in Duitsland zouden bevestigen dat de Verenigde Staten graag het rapport willen uitstellen en geen verrassingen wensen.