Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 40011 tot 40015
Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

Creeer een crisis- uberjoods- weerstand bevolking breken- Grieken als voorbeeld

Het Westen besteedt veel aandacht aan de democratische façade, maar landen als Somalië, Libië en zelfs Turkije en India, tonen dat het vaak om een farce gaat. The Economist onthult waarom de eurocrisis aangewakkerd wordt en zo lang aansleept.

Ondanks de recente vertoning van democratische verkiezingen gaat het in Libië van kwaad naar erger. De recente moord op de VS-ambassadeur – het was geleden van 1979 dat zoiets nog eens was voorgevallen – is maar het topje van de ijsberg. Wist je dat het bewuste VS-consulaat in de afgelopen maanden al eens eerder was bestookt en dat ook de ambassadeur van Groot-Brittannië al onder vuur had gelegen? In Libië is het sinds de val van Khadaffi nooit rustig geweest. Bomauto’s, raketaanvallen tegen politiekantoren, executies en folteringen van Khadaffi-getrouwen waren schering en inslag. In mei was er ook al een aanslag tegen de premier en de minister van defensie. In augustus werd een gebouw van het Rode Kruis bestookt met granaten en raketten.

Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

Een aantal ideeën over vastgoed in Vlaanderen medio 2012

Het is een hele ingewikkelde situatie. Enerzijds wordt geld snel  minder waard waardoor we kunnen aannemen dat prijzen zullen stijgen. Anderzijds is vastgoed op dit ogenblik te duur geprijsd, waardoor het ofwel in waarde zal dalen of gelijk blijven of zelfs nog zal stijgen,  maar trager dan inflatie.

In een aantal Europese landen is de vastgoedbubbel gesprongen, in Vlaanderen nog niet. In Blankenberge bijvoorbeeld vind je op een afstand van 50 meter in de Franchommelaan 4 of 5 immobiliënkantoren waarvan er minstens twee naaste buren zijn.

Bron: ad.nl
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

ESM: Nederland na oktober 4,6 miljard euro kwijt

Het permanente noodfonds ESM zal eind oktober operationeel zijn. Dat zei Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de zogenoemde eurogroep, vrijdag na overleg met de ministers van Financiën van de 17 eurolanden. De eurolanden zullen in oktober de eerste twee termijnen moeten storten in het fonds, aldus de Luxemburger.

Nederland moet in totaal circa 4,6 miljard euro, verdeeld over vijf termijnen, overmaken aan het fonds. Daarnaast staat Nederland nog voor circa 35 miljard euro garant.

Bron: youtube.com
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

De Amerikaanse droom

'The American Dream' is een 30 minuten lange geanimeerde film over hoe de Amerikanen zijn opgelicht door het overheidssysteem. Ze streven allemaal naar de Amerikaanse droom en deze film toont hen hoe hun droom steeds verder buiten hun bereik komt. Weet jij hoe jouw geld ontstaat? Of hoe de bankwereld werkt? Waarom rezen de huizenprijzen de pan uit en zakten de prijzen daarna volledig in? Weet je werkelijk wat het Federal Reserve System is en hoe je er iedere dag door beinvloed wordt? 'The American Dream' laat je op vermakelijke, maar ook confronterende wijze zien, dat de problemen van vandaag de dag niet nieuw zijn en hoe de Amerikaanse leiders de Amerikanen gedurende de jaren keer op keer hebben gewaarschuwd voor het huidige financiele systeem in Amerika. Je wordt uitgedaagd, om eens goed te kijken naar de gevestigde en machtige instituten in Amerika en dit spoort de Amerikanen hopelijk aan om te helpen om Amerika weer op de rails te krijgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

Europa en Amerika QE verslaafd zoals Japan?

Nu dat Europa dat monetaire kraan wagenwijd open heeft gezet en de FED dit officieus al een hele poos doet, zijn de gelijkenissen met Japan niet meer ver af. Japan verkeerde ook in een grote vastgoedcrisis waarna de overheid verplicht werd de banken te nationaliseren omdat deze banken hun ontleningspraktijken en balansen afhankelijk waren van stijgende vastgoedprijzen. Japan belande in een recessie 4 jaar na de crisis. Klinkt bekend in de oren, niet?

Het grootste deel van de schulden werden in Japan gemaakt na de crisis. De Japanse economie werd steeds afhankelijker van monetarisering door de centrale bank van Japan. De extra liquiditeiten moesten de groei terug aanzwengelen, maar door de grote schuldafbouw werd enkel een status-quo bereikt. En eens een economie afhankelijk wordt van de centrale bank, blijft het afhankelijk.

Net als in Japan worden de rentevoeten door monetarisering kunstmatig naar beneden geduwd terwijl de schulden zich verder opstapelen. Japanse rentevoeten piekten in 1975 en de Amerikaanse begin jaren ’80. Hoe lager de rentevoeten, des te hoger de schulden.