Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 40016 tot 40020
Bron: trouw.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

'Duitse steun voor euro mag niet boven 190 miljard uitkomen

De CSU, de Beierse zusterpartij van de CDU van bondskanselier Angela Merkel, wil dat de totale steun van Duitsland aan de redding van de euro niet boven de 190 miljard euro mag uitkomen, inclusief de bijdragen aan het steunfonds ESM en de aankoop van staatsleningen door de ECB. Dat heeft CSU-leider Horst Seehofer vandaag gezegd in Der Spiegel.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Europese Commissie verantwoordelijk voor te hoge hypotheektrente

Nederlanders betalen voor hun hypotheken enkele honderden tot duizenden euro’s per jaar méér aan rente dan in Duitsland, België of Frankrijk. Het actualiteitenprogramma “Zembla” ging op onderzoek uit kwam tot een merkwaardige ontdekking.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

China gaat olie in Yuan verhandelen. Bye bye Dollar

Op 6 september maakte China de aankondiging dat vanaf die dag iedereen die olie wil kopen of verkopen dat kan doen in Yuan in plaats van de dollar:

"China said on that day, our banking system is ready, all of our communication systems are ready, all of the transfer systems are ready, and as of that day, Thursday, Sept. 6, any nation in the world that wishes from this point on, to buy, sell, or trade crude oil, can do using the Chinese currency, not the American dollar."*

Op 7 september kondigde Rusland aan China te zullen voorzien van zoveel olie als gewenst zonder gebruik te maken van de dollar!

Vreemd genoeg is deze aankondiging vrijwel onopgemerkt gebleven in de media. Je zou toch denken dat dit voorpagina nieuws zou moeten zijn. Immers, Amerika's status van wereldmacht nummer 1 komt hierdoor serieus in gevaar. Wanneer olie niet meer exclusief in dollars verhandeld zal worden is de peiler onder de waarde ervan in drijfzand terechtgekomen. Het feit dat Amerika nog niet is bezweken onder een staatsschuld van duizenden miljarden dollars kon alleen worden voorkomen door het vertrouwen in de munt als global reserve currency.

Bron: businessinsider.com
Geplaatst: maandag 17 september 2012

China Crash 2012 (?)

They warned that the centrally planned, export-dependent economy, could not sustain itself year after year.

But through multiple crises, China has motored along, lifting hundreds of millions of people out of poverty in the process.

But things appear to be different this time. Corporate profits are tanking, and the Shanghai Composite is at the same levels it was during the depths of the 2008-2009 crash. A hard landing has hit the corporate sector.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 16 september 2012

Koopkracht op drie jaar met 5 procent gedaald

De gemiddelde Belg heeft zijn koopkracht de jongste drie jaar met ruim 5 procent zien dalen. Dat heeft de krant De Tijd berekend op basis van cijfers van het Federaal Planbureau. Er wordt daarbij opgemerkt dat het gezamenlijke reële inkomen van de Belgische bevolking voor het derde jaar op rij een daling heeft gekend. Daarmee ligt het reële inkomen van de Belgische consument inmiddels 2,8 procent lager dan drie jaar geleden. Er wordt echter benadrukt dat het aantal bewoners op drie jaar tijd met 2,6 procent is gestegen, waardoor de koopkracht van de gemiddelde Belgische consument met 5,3 procent zou zijn gedaald. De achteruitgang wordt geweten aan een combinatie van uiteenlopende factoren. Daarbij wordt gewezen op de economische crisis, de lage rentes, de inflatie en de gestegen directe belastingen. (MH)