Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 40026 tot 40030
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

Spanje komt vanmiddag met pijnlijke begroting

De Spaanse regering presenteert later op donderdag de begroting voor 2013 met daarin waarschijnlijk een flink aantal pijnlijke bezuinigingsmaatregelen. Ondanks aanhoudende protesten zal de overheid naar verwachting de belastingen opnieuw verhogen, ingrijpen in de salarissen en banen van ambtenaren en mogelijk zelfs korten op de pensioenen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

Column Kees de Kort | Rajoy's redenen

Hij lijkt al een tijd te gebeuren dat de Spaanse premier Rajoy gaat vragen om steun, maar nog steeds doet hij niet. "Hij gaat daar geen eerlijk antwoord op geven", zegt BNR's Kees de Kort.

"Ik kan me voorstellen dat hij denkt: nu staat Spanje in het midden van de belangstelling. Er hoeft maar ergens anders iets te gebeuren en de aandacht van iedereen verschuift naar die plek. Hij gaat dus voor tijd", vertelt De Kort.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

Inflatie bescherming

Inflatie is nog erger dan de financiële crisis van nu. Het geld van belastingbetalers is onverantwoord besteed; nog steeds zijn geen hervormingen in zicht. Geen nieuwe banen worden geschapen, terwijl bij ondernemingen de een na de ander failliet gaat. De Bankiers die de financiële crisis veroorzaakten, werden gered met ons belastinggeld en opnieuw met de leiding van hun banken belast, dat leidde tot het nemen van nog meer risico’s ter wille van het binnenhalen van grote bonussen. Uiteindelijk zal deze crisis uitdraaien op een geweldige inflatie, zo hevig als nog niet eerder is meegemaakt. De schulden zijn structureel, onoplosbaar, en op geen enkele toegepaste manier kan de economie worden hersteld.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

Voorlopig akkoord over Griekse bezuinigingen

De Griekse regeringspartijen zijn het op hoofdlijnen eens geworden over een pakket bezuinigingen en belastingverhogingen van 13,5 miljard euro. Dat heeft de Griekse minister van Financiën Yannis Stournaras donderdag gezegd, na een ontmoeting met premier Antonis Samaras en de leiders van de coalitiepartijen.

Het pakket maatregelen zal nu eerst worden voorgelegd aan de trojka van EU, ECB en IMF en aan de ministers van Financiën van de eurolanden ter goedkeuring. Het gaat om bezuinigingen van 11,5 miljard euro en 2 miljard euro aan belastingverhogingen. Stournaras kon niet zeggen wanneer de maatregelen zullen worden voorgelegd aan het Griekse parlement.

Bron: radio1.nl
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

Nederlanders slijten goud in België

De goudprijs staat hoog en aan alle kanten worden we bestormd met advertenties om je gouden munten en sieraden of baartjes goud te 'verzilveren'. Maar er zijn mensen die liever in België en dan vooral in Antwerpen hun goud verkopen dan hier. Daar zijn ze minder streng en betalen makkelijker in cash uit dan hier. En dat is handig voor mensen die zwart goud hebben.