Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 40026 tot 40030
Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 16 september 2012

Beurzen Midden-Oosten omhoog ondanks rellen

Beleggers in het Midden-Oosten trokken zich zondag weinig aan van de gewelddadige protesten tegen de anti-islamfilm 'Innocence of Muslims'. De aandelenmarkten in de regio waren vooral positief gestemd na de bekendmaking van nieuwe stimuleringsmaatregelen door de Amerikaanse Federal Reserve.

De aandelenbeurs in Egypte bereikte zondag in de tussentijdse handel met een winst van 2,3 procent het hoogste niveau sinds januari vorig jaar. De markt in Abu Dhabi klom 0,8 procent. De beurzen in Oman, Qatar, Dubai en Bahrein noteerden plussen tot 0,6 procent. Alleen in Saudi-Arabië en Koeweit stonden lichte minnen op de borden.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zondag 16 september 2012

We moeten voorkomen dat Duitsland afhaakt.

Waarom wordt er in Duitsland dan wel intensief gedebatteerd en laat Nederland zo'n ingrijpend besluit van de ECB vrij apathisch over zich heenkomen?

Nu het constitutionele hof gesproken heeft, zijn we weer even in een rustige fase van de eurocrisis beland. Maar daarmee is de onvrede onder de bevolking nog niet verdwenen. Het lijkt erop dat in Duitsland de weerstand tegen het ESM en de politiek van de ECB veel groter en explicieter is dan in Nederland. Dit kan niet verklaard worden door de grotere vrijgevigheid van Nederlanders. Waarom wordt er in Duitsland dan wel intensief gedebatteerd en laat Nederland zo'n ingrijpend besluit van de ECB vrij apathisch over zich heenkomen?

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 16 september 2012

'Griekenland krijgt tijd, geen geld'

Griekenland krijgt meer tijd om de schulden terug te betalen, maar hoeft niet te rekenen op meer geld. 

De Oostenrijkse minister van Financiën Maria Fekter heeft dat zondag gezegd in nationale media. ''We zullen een kostenneutraal uitstel afspreken'', zei de minister.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 16 september 2012

'Onderzoek naar JPMorgan om witwassen'

Er is een onderzoek ingesteld naar JPMorgan Chase om te controleren of de Amerikaanse bank zich wel houdt aan wetgeving bedoeld om witwassen te voorkomen.

Dat zegt een anonieme bron tegen persbureau Reuters. Een onafhankelijk bureau van het Amerikaans ministerie van Financiën bekijkt of JPMorgan wel voldoende doet om illegale transacties, met bijvoorbeeld drugsgeld of van landen waartegen internationale sancties zijn ingesteld, te voorkomen.

Bron: reuters.com
Geplaatst: zondag 16 september 2012

Onderzoek naar witwaspratijken bij JPMorgan

JPMorgan Chase & Co's compliance with U.S. anti-money laundering laws is being reviewed by a banking regulator, a source said, making the largest U.S. bank the latest target of a wide investigation of how banks prevent transactions involving drug money and sanctioned countries.

The Office of the Comptroller of the Currency, an independent branch within the Treasury Department, is examining JPMorgan's systems that are designed to monitor and filter such transactions, said the source, who is familiar with the situation.

The exact scope of the inquiry and the size of potential liabilities for the bank could not be learned.