Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 40031 tot 40035
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

"Fed haalt alles uit kast om schok van 3,5% te voorkomen"

Door belastingverhogingen en bezuinigingen daalt volgend jaar het BBP van de VS met 3,5%, als er niets gebeurt ten minste. De Fed probeert er met man en macht wat aan te doen.

Dat zegt beurscommentator Durk Veenstra. ''De werkloosheid in de VS is nog hoog en het valt te bezien of Bernanke die omlaag weet te krijgen. Met QE1 en QE2 lukte dat in ieder geval niet. De werkloosheid is de laatste tijd weliswaar gedaald, maar misschien komt dat alleen maar omdat mensen zich aan de arbeidsmarkt hebben onttrokken, omdat ze teleurgesteld zijn of nog te oud zijn om te werken’’, aldus Veenstra.

''Het aantal banen dat in deze recessie verloren is gegaan is nog steeds torenhoog en het duurt veel langer dan in voorgaande recessies voordat de arbeidsmarkt weer aantrekt. Bernanke heeft met zijn Fed niet alleen een taak om de inflatie beperkt te houden, maar hij moet ook de economie zo nodig stimuleren. Er is voor hem nog veel werk aan de winkel’’, aldus Veenstra. ''Er is eerder sprake van deflatie dan van inflatie, dus de Fed heeft nog wat ruimte om wat te doen.’’

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

Olie doorbreekt barrière van 100 dollar!

Het zijn absolute feestdagen voor de abonnees bij Slim Beleggen, want zopas doorbrak ook de prijs van olie (Crude) de barrière van 100 dollar per vat.

De rendementen voor het Grondstoffen Rapport beginnen nu sterk op te lopen waarbij de grootste winsten volgens ons verwachtingsmodel nog steeds voor ons liggen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

Italiaanse rente zakt onder de 5 procent

De rente die Italië moet betalen op staatsleningen met een looptijd van 10 jaar is verder gedaald. Vrijdag zakte de rente voor het eerst sinds maart tot onder de 5 procent en stond voor het middaguur op 4,95 procent.

De rente op staatsobligaties begon ruim een week geleden al te dalen na opmerkingen van de Europese Centrale Bank (ECB) over het opkopen van kortlopend staatspapier. Na de beslissing van de ECB om staatspapieren van zwakkere landen op te kopen, gingen de tarieven verder omlaag. De mededeling van de Amerikaanse Federal Reserve donderdag dat er een nieuw steunprogramma voor de economie wordt gestart, drukte de rentes van onder meer Italië en Spanje nog verder naar beneden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

Werkgelegenheid eurozone blijft stabiel

De werkgelegenheid in de landen van de eurozone is in het tweede kwartaal van 2012 gelijk gebleven aan de eerste 3 maanden van het jaar.

Dat blijkt uit een eerste schatting van het Europees statistisch bureau Eurostat. In vergelijking met het tweede kwartaal van 2011 daalde het aantal mensen met een baan met 0,6 procent.

In de gehele Europese Unie steeg de werkgelegenheid in het tweede kwartaal met 0,1 procent ten opzichte van het kwartaal daarvoor. In vergelijking met 2011 daalde het percentage echter met 0,2 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

Spaanse banken lenen recordbedrag bij ECB

De leningen van Spaanse banken bij de Europese Centrale Bank (ECB) bereikten in augustus een nieuw record.

Zowel Spaanse banken als Spanje zelf hebben de afgelopen maanden steeds meer moeite om tegen een betaalbare rente geld te lenen op de kapitaalmarkt, waardoor de banken hun toevlucht zochten bij de ECB.