Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 40041 tot 40045
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

Spanje wacht met steunaanvraag, wil meer details obligatieplan ECB

Spanje wil eerst meer details over de obligatie-opkoopplannen van de Europese Centrale Bank, voordat het beslist om een volledig reddingsprogramma te vragen aan zijn Europese collega's.

Dat benadrukt de Spaanse minister van financien Luis de Guindos vrijdag voorafgaand een ontmoeting met zijn collega ministers in Cyprus. De Guindos herhaalt daarmee het standpunt van de Spaanse regeringsleider Mariano Rajoy die in de afgelopen tijd al uitsprak dat het nog niet zeker is of Spanje een volledig reddingsprogramma zal vragen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

Spaanse huizenprijzen blijven kelderen

De huizenprijzen in Spanje zijn in het tweede kwartaal op jaarbasis met 14,4 procent gedaald, de sterkste afname sinds 2007. Dat maakte het Spaanse nationale bureau voor de statistiek vrijdag bekend.

In het eerste kwartaal gingen de huizenprijzen in Spanje met 12,6 procent omlaag in vergelijking met een jaar eerder. De Spaanse vastgoedsector verkeert al tijden in een diepe crisis.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

'Bankenunie gevaar voor Duitse spaartegoeden'

De spaartegoeden van de Duitsers komen in gevaar door de plannen van de Europese Commissie voor een Europese bankenunie. Dat heeft de president van de branchevereniging van Duitse spaarbanken vrijdag gezegd tegen de krant Bild.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

AEX opent ruim 1% hoger

De nieuwe opkoopactie van de Fed zorgt voor euforie bij beleggers. De AEX staat meer dan 1% in het groen. Bijna alle AEX-fondsen staan hoger.

Om 09:05 staat de AEX 1,3% hoger op 339,1 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent zeker 1% hoger

De AEX opent vrijdag naar verwachting hoger na de aankondiging van de Amerikaanse Federal Reserve de steunmaatregelen ter verbetering van de economische condities te verruimen. De aandacht zal de komende tijd komen te liggen op macrodata en kwartaalcijfers.

Vermogensbeheerder Koen Bender verwacht dat de AEX vrijdag bij opening zeker 1% wint. "De Federal Reserve brengt met zijn donderdag aangekondigde maatregelen meer rust in de Amerikaanse huizenmarkt en dus in de bouw, een belangrijke werkgever in de VS. Verder versterkt voorzitter Ben Bernanke de positie van de banken. Dat alles is positief en zal in Amsterdam zeker niet worden genegeerd", aldus Bender.