Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 40046 tot 40050
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Bernanke moet minstens $ 850 miljard op tafel leggen

Zerohedge maakte de berekening dat de draagkracht van Draghi’s OMT momenteel rond de € 250 miljard ligt. En net als voor de aankondiging van QE 1 en QE 2 maakt de markt een rally mee ten voordele van de euro.

Een EUR/USD van 1,2850 impliceert een verhouding van 1,11 tussen de balansen van de FED en de ECB. De FED zal zonder OMT mee te tellen alvast een QE 3 moeten aankondigen voor $ 580 miljard om de dollar voldoende te verzwakken. Om gelijke tred te houden indien Draghi zijn OMT bazooka boven haalt, zal Bernanke minstens voor $ 850 miljard nieuwe dollars moeten drukken.

Nu dat over de oceaan het woord ‘ongelimiteerd’ ook is gevallen, is de race om de zwakste munt in een stroomversnelling gekomen. Goldbugs lachen in hun vuistje.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Ray Dalio: "Het is niet aangewezen om geen goud in portefeuille te hebben"

Ray Dalio, de godfather van de hedge fund business en de beheerder van het grootste hedge fund ter wereld, zat samen met Mario Bartiromo tijdens Council of Foreign Relations om de economische gang van zaken in de wereld te bespreken.

Uiteraard komt het financiële reilen en zeilen uitgebreid aan bod, maar Maria vraagt Ray op een gegeven ogenblik ook naar zijn mening over goud. Ray Dalio geeft aan dat goud geld is, al duizenden jaren. Maar de markt voor goud is vandaag nog te klein om een verschil te kunnen maken.

Echter, Dalio geeft toe zelf ook goud in portefeuille te hebben. Meer nog, hij geeft zelfs toe dat het nog aangewezen is voor beleggers om helemaal geen goud in portefeuille aan te houden!

Hiermee sluit Ray Dalio zich aan bij klinkende namen zoals John Paulson, George Soros of Bill Gross over goud.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Wall Street hoger na besluit Fed

Wall Street reageerde donderdag positief op een aantal maatregelen die de Federal Reserve aankondigde. Het stelstel van centrale banken houdt de rente langer op het historisch lage niveau van 0 tot 0,25 procent en gaat maandelijks voor 40 miljard dollar hypotheekgerelateerd schuldpapier opkopen.

Halverwege de handelsdag in New York stond de Dow-Jonesindex 1 procent hoger op 13.464,11 punten. De S&P 500-index steeg 1,1 procent tot 1451,99 punten en de Nasdaq won 1,2 procent tot 3150,30 punten.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Fed Folds: We gaan door met Operation Twist

Bernanke has acquiesced and is now the 4th branch of the status quo- and all is well in the world:

The Fed's NEWER, OPEN-ENDED and NEVERENDING QE is bigger, longer, and has a Retina display (however its battery life is far shorter).

The Fed has now confirmed it is merely a sad, political, self-frontrunning caricature of what a central bank should be.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

QE3: Bernanke van de FED zet de geldkraan weer wijd open

Donderdagmiddag kondigde de Federal Reserve Board (de Amerikaanse centrale bank) aan dat er een nieuwe – in principe onbegrensde - geldinjectie komt om de haperende economie op gang te helpen.

Er is geen limiet gesteld aan de injectie. De FED zal waardepapieren blijven opkopen, en zo geld in de economie blijven injecteren, zolang dat nodig is. Dus zolang de economische groei niet voldoende aantrekt. Daarnaast kondigde Bernanke aan dat tot minstens 2015 de rente (kunstmatig) laag zal worden gehouden.

Vorige week trok ECB-topman Draghi de verantwoordelijkheid om de eurocrisis op te lossen al naar zich toe. De wereldeconomie moet het de komende tijd hebben van de centrale bankiers, niet van de politici.