Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 40046 tot 40050
Bron: beursig.nl
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

BEL20 en AEX index nipt in de plus

Vandaag bewogen de AEX index en de BEL20 rond de slotkoersen van gisteren en wat begon met een kleine daling werd afgesloten met een kleine stijging. De beurzen zijn in afwachting van het rentebesluit dat morgen door de ECB (Europese Centrale Bank) bekend wordt gemaakt. Beleggers verwachten nog geen verlaging van het rentetarief maar kijken wel uit naar de toespraak van Mario Draghi (de president van de ECB). Eventuele verdere details voor het stimuleren van de economie kunnen bekend worden gemaakt.

Uit Europa kwamen vandaag macrocijfers die een verdeeld beeld gaven, zo daalde de bedrijvigheid in de dienstensector in september. Opvallend in negatieve zin was dat de dienstensector in Duitsland ook gekrompen was terwijl dit niet werd verwacht door economen. Een kleine meevaller zat in het macrocijfer van de winkelverkopen in de Eurozone, deze steeg onverwacht.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Macro's zetten Wall Street hoger

Gunstige macro-economische indicatoren uit de Verenigde Staten zetten de Amerikaanse beurzen woensdag in de plus. De winsten bleven echter enigszins beperkt door minder goede berichten uit Europa en China.

Ook wordt uitgekeken naar het eerste debat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten Mitt Romney en Barack Obama.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Uit de crisis met de interneteconomie.

Over de hele wereld wordt van alles geprobeerd om de economie uit het slop te trekken. Maar wat helpt nu echt? En hoe blijft de economie vervolgens varend? Lees verder voor de column van René Tissen.

Een economie stimuleren met vers gedrukt geld lukt niet. Dat leert Amerika. Een economie gezond maken door straffe bezuinigingen lukt ook niet. Dat leert Europa. Een economie waarin schuld in eigen land wordt rondgepompt als een vorm van dwang aankopen, leidt uiteindelijk tot het imploderen ervan. Dat leert Japan. Een economie die geen balans kent tussen consumptie en productie komt een keer tot stilstand. Dat leert China. Wat werkt eigenlijk nog wel om een economie vlot te trekken en varend te houden?

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

'Banken moeten kapitaalbuffer aanhouden'

Europese banken moeten hun kapitaalratio ook in de toekomst op 9 procent houden.

De Europese toezichthouder op de financiële branche EBA maakte dat plan woensdag bekend in een definitief rapport over de stresstests die de banken in het eerste halfjaar van 2012 moesten doorstaan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

'Griekse economie krimpt 5 procent in 2013'

De internationale geldschieters die met Griekenland praten over een nieuwe noodlening, denken dat de Griekse economie volgend jaar met 5 procent krimpt.

Dat is meer dan de 3,8 procent waar de regering van uitgaat, zei een functionaris van het Griekse ministerie van Financiën woensdag.