Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 40046 tot 40050
Bron: beurs.nl
Geplaatst: zaterdag 22 september 2012

Olieprijs sluit hoger

De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag hoger gesloten, waarbij de markt zich herstelde na vier opeenvolgende dagen lager gesloten te zijn.

De olieprijs volgde daarmee vrijdag de stijgende aandelenmarkten wereldwijd, vanwege een sterkere euro ten opzichte van de dollar.

De markten reageerden met de opwaartse trend op berichten op grond van bronnen in de Financial Times, dat de Spaanse regering en afgevaardigden van de Europese Commissie achter de schermen werken aan een economisch hervormingsprogramma dat de weg vrij moet maken voor een compleet reddingsprogramma voor het land en de start van het obligatie-opkoopplan van de Europese Centrale Bank (ECB).

Bron: hln.be
Geplaatst: zaterdag 22 september 2012

India: 50 miljoen mensen staken tegen de komst van grote supermarkten

In India is een landelijke staking begonnen uit protest tegen de liberaliseringsplannen van de regering. Oppositiepartijen en vakbonden riepen maandag op tot actie nadat de regering had besloten om onder voorwaarden buitenlandse investeringen in supermarkten toe te staan. Gevreesd wordt dat kleine winkeliers de dupe worden.

In Calcutta zijn duizenden agenten ingezet om geweld te voorkomen nu winkels, supermarkten en kantoren dicht zijn voor een 24-uursstaking. Ook zijn de treinen in de stad tot stilstand gekomen, omdat er actievoerders gehurkt op de rails zitten. Duizenden demonstranten zijn de straat opgegaan in Calcutta. In veel andere steden zoals New Delhi staan later op de dag acties gepland.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 22 september 2012

'Rapport Griekenland na verkiezingen VS'

Het rapport over Griekenland van de trojka van EU, ECB en IMF wordt waarschijnlijk uitgesteld tot na de Amerikaanse verkiezingen op 6 november om het risico op schokken voor de wereldeconomie te vermijden. Dat hebben Europese en Amerikaanse diplomaten gezegd tegen persbureau Reuters.

Het trojka-rapport wordt nog verwacht op 8 oktober en gaat beslissen of Griekenland in aanmerking komt voor extra steun. Maar volgens een hoge Europese ambtenaar wil de Amerikaanse president Obama tot de verkiezingen geen zaken op de agenda die grote gevolgen voor de wereldeconomie kunnen hebben, aldus Reuters. Ook verschillende bronnen in Duitsland zouden bevestigen dat de Verenigde Staten graag het rapport willen uitstellen en geen verrassingen wensen.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zaterdag 22 september 2012

Spider crash

Mooi onderwerp natuurlijk, maar interessanter is de vraag “waarom de euro zal vallen en waarom deze val onontkoombaar is”, een punt wat ook terecht door Thierry Baudet werd aangekaart. Het uitgangspunt van het programma was dus dat de euro al gevallen was, maar de euro kan op vele manieren ten onder gaan. Stappen de PIIGS (Portugal, Ierland, Italië, Griekenland en Spanje) uit de eurozone of is het Finland die als eerste die stap zet, en zo verder. Ieder scenario heeft weer een eigen kosten- & batenplaatje. Verder is het zo dat de problemen in/met de eurozone een deel van een groter geheel vormen. De grote bedreiging voor de wereld is de immense schuldenberg en de systeemcrisis die dit gaat veroorzaken. Vandaag zal ik proberen (in deze wat lange column) wat van deze complexiteiten uit de doeken te doen met links naar andere relevante columns.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Goud sluit de week af met een nieuw, absoluut record... in EURO

De prijs van goud schrijft vandaag geschiedenis! We waren zopas getuige van een nieuwe all-time high in termen van euro.

De vorige piek werd geregistreerd op 12 september 2011 volgens Bloomberg:

We mogen ons opmaken voor het nodige prijsspektakel bij goud in euro, daar kan u vanop aan. Maar ook in dollar zullen we nu spoedig getuige zijn een nieuw absoluut record.

Neem uw voorzorgen en beleg nu in goud!