Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 4006 tot 4010
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 18 december 2016

'Harde Brexit zou een nationale ramp voor Schotland zijn'

Een 'harde Brexit' zou een nationale ramp voor Schotland zijn. Dat zegt de Schotse minister voor Europese onderhandelingen Michael Russell zondag.

Schotland presenteert de komende week voorstellen voor een Brexitstrategie. Belangrijk punt hierin is de manier waarop Schotland na de Brexit toch toegang kan blijven houden tot de Europese interne markt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 18 december 2016

Venezuela stelt ongeldig verklaren bankbiljet uit na protesten

De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft het ongeldig verklaren van alle bankbiljetten van 100 bolivar, het bankbiljet met de hoogste waarde, uitgesteld nadat protesten uitbraken in het land en lange rijen bij banken ontstonden.

Maduro maakte 11 december zonder eerdere aankondigingen bekend dat de biljetten ongeldig verklaard zouden worden. Hij nam die beslissing volgens hem omdat de Colombiaanse maffia de biljetten vaak vervalst.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 18 december 2016

Investeren in Rusland opnieuw aantrekkelijk?

Beleggers en investeerders zijn constant op de uitkijk naar nieuwe opportuniteiten, hun blik valt voor 2017 op een niet zo voor de hand liggende markt, namelijk Rusland. De Europese economische sancties tegen Rusland maken het land eigenlijk minder interessant maar nu de V.S.A. Donald J. Trump heeft verkozen tot president, zou dit wel eens kunnen keren.

Sinds het Russische conflict in Oekraïne wordt er hard opgetreden tegen Rusland. Zowel Europa als de Verenigde Staten van Amerika zijn niet mals voor de Russen en hanteren allerlei economische sancties om het land een toontje lager te doen zingen.

De sancties komen hard aan en hebben een flinke impact op de Russische economie, maar dat lijkt niet lang meer te gaan duren. Zowel in de Verenigde Staten van Amerika als in Europa zijn er signalen van politieke leiders die vinden dat de sancties verminderd of zelfs opgeschort moeten worden.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 18 december 2016

Cuba wil openstaande schuld terugbetalen in rum

De Cubaanse regering onderhandelt over de terugbetaling van een schuld van om en bij de 270 miljoen dollar die het bij de Tsjechische Republiek heeft uitstaan. De schuld dateert uit de tijd dat Tsjechië nog deel uitmaakte van het Oost-Europese Sovjet-blok.

Cuba wil de schuld voldoen in verschillende merken rum en geneesmiddelen, maar volgens woordvoerder Katerina Vaidisova van het Tsjechische ministerie van Financiën dringt haar land op een gedeeltelijke terugbetaling in cash aan. De onderhandelingen bevinden zich nog in de beginfase en worden bemoeilijkt door een ongewone manier van rekenen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 18 december 2016

Is de Amerikaanse schalie-industrie op sterven na dood?

In september kon u hier bij beurs.com lezen hoe Wall Street opnieuw fors begint te investeren in de Amerikaanse schalie-industrie in Texas en Oklahoma.

Vervolgens voorspelde ik correct dat de hernieuwde interesse van Wall Street in de schalie-productie de Russen en Saoedi’s zou dwingen tot een gezamenlijk productieplafond.