Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 4006 tot 4010
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 22 oktober 2016

7 fouten die succesvolle mensen niet opnieuw maken

Succes komt dikwijls met kennis en ervaring … ook van de fouten die je maakt. Mensen hebben nu eenmaal de neiging om fouten te maken. Maar succesvolle, rijke mensen leren uit die fouten en maken ze niet opnieuw. Dit is wat jij van hen kan leren.

Succesvolle mensen laten zich niet tegenhouden door fouten. Ze zien ze zelfs als een noodzakelijk proces. Ze leren niet alleen wat ze moeten doen, maar ook vooral wat ze niet moeten doen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 22 oktober 2016

Indiërs kunnen gaan zorgen voor een stijgende goudprijs

De goudprijs heeft het sinds de maand juli niet bepaald gemakkelijk gehad. Sinds de start van de tweede helft van het jaar heeft het gele edelmetaal wat procenten aan waarde moeten inleveren en op dit moment beweegt de goudprijs binnen een zijwaartse trend. Toch kan daar binnenkort verandering in gaan komen.

Een van de grootste goudkevers zijn toch wel de Indiërs. Op dit moment is het jaarlijkse trouwseizoen volop in gang en als trouwgeschenk wordt er vaak een beroep gedaan op het glimmende edelmetaal. Daarnaast maakt een onderzoek uit 2013 van de ‘Federation of Indian Chambers of Commerce & Industry’ (FICCI) duidelijk dat driekwart van de Indiërs goud daarnaast ziet als een ‘veilige belegging’.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 22 oktober 2016

Gelukkig houden de Italianen nog van cash

In Italië circuleert een bedrag van 205 miljard euro aan cash. Daarmee vertegenwoordigt cash ongeveer 12,9 procent van de totale Italiaanse rijkdom. Dat blijkt uit berekeningen van Francesco Greco, procureur bij het parket van Milaan.

Volgens de procureur gebeurt 87 procent van de transacties in Italië met cash geld. De voorliefde voor cash geld weerspiegelt volgens waarnemers vooral het wantrouwen van de Italiaanse bevolking tegenover de sterk gereglementeerde banksector, die immers duidelijke sporen achterlaat die door de autoriteiten en de fiscus gemakkelijk kunnen worden gevolgd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 22 oktober 2016

Rijke mensen hebben (bijna) altijd deze 7 sterke eigenschappen

Wanneer je naar iemand als Warren Buffett kijkt, Mark Zuckerberg, Bill Gates of zelfs Marc Coucke dan denk je wel eens ‘Ja, die man heeft wat nodig is om rijk te worden.’ Maar ook deze mensen zijn vanaf nul begonnen. Veel hangt af van de manier waarop je de rijkdom wilt opbouwen. Daar is kracht en karakter voor nodig. Daar zijn sterke eigenschappen voor nodig. Heb jij die?

Rijke mensen hebben vaak verschillende eigenschappen met elkaar gemeen, zonder dat ze het zelf beseffen. Ben je al rijk, check even of het klopt. Ben je nog niet rijk maar wil je het wel worden, kijk hoe je onderstaande eigenschappen kunt aanleren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 22 oktober 2016

Waar gaat de volgende crisis vandaan komen?

Volgend jaar staat er weer een 7 achteraan het jaargetal. En dat is niet altijd een goed teken. Het is onmogelijk om de volgende crisis te voorspellen, maar dit kan alvast een belletje doen rinkelen: 1987 de grootste Wall Street crash uit de geschiedenis, 1997 de Azië-crisis, 2007 het begin van de financiële crisis, 2017 …?

Een crisis kan je niet voorspellen, maar ze komen wel met de regelmaat van de klok. En ook nu beginnen er weer puzzelstukken in elkaar te vallen die het begin kunnen zijn van een nieuwe crisis. Het IMF bijvoorbeeld waarschuwt dat de signalen niet acuut zijn, maar dat de risico’s zich wel opbouwen.